Obavijesti

Sport

Komentari 3

Počeli rušiti Santiago Bernabeu

Počeli rušiti Santiago Bernabeu
1

Radovi su na Santiago Bernabeuu već počeli, a jedna fotografija unutrašnjosti na kojoj nema povećeg dijela tribine i travnjaka otkriva, zapravo, koliko su radovi odmakli

VIDEO

Za malo manje od dva tjedna, 11. lipnja, lopte bi se trebale zakotrljati i španjolskim nogometnim travnjacima. La Liga, ne dogodi li se nešto predviđeno, nastavit će se gradskim derbijem Seville i Betisa.

POGLEDAJTE VIDEO:

Sevilla, iako trećeplasirana, daleko je od borbe za naslov koji će otići ili Barceloni ili Real Madridu. A Madriđani će, osim bodovnog hendikepa (zaostaju dva boda), imati još jedan, nimalo zanemariv. Sve će domaće utakmice do daljnjega igrati na stadionu svoje druge momčadi - Alfredo di Stefano u Valdebebasu.

Razlog je renoviranje Santiago Bernabeua koji bi do 2023. trebao zasjati punim modernističkim sjajem. Radovi su već počeli, a jedna fotografija unutrašnjosti na kojoj nema povećeg dijela tribine i travnjaka otkriva, zapravo, koliko su radovi odmakli.

Prvotni je plan bio da oni krenu za dvije godine, no zbog aktualne situacije u kojoj navijači ionako neće moći još jedno izvjesno vrijeme na stadione sve je ubrzano. Ova faza trebala bi završiti do 1. listopada.

Ukupan trošak radova iznosit će 400 milijuna eura, a nakon njih novi Bernabeu dobit će pomični teren. Sedam poprečnih ploča širokih 15 metara i visokih između 23 i 25 centimetara moći će se izvlačiti i tako sačuvati travnjak za neke druge događaje.

Koncerti će se tako održavati cijele godine, a ne samo po završetku sezone kao dosad (zbog očuvanja travnjaka) i tako klubu donijeti veću zaradu. Cilj je da stadion bude maksimalno iskorišten sedam dana u tjednu.

Svemirski Bernabéu: Teren će se izvući i čuvati u stakleniku
Svemirski Bernabéu: Teren će se izvući i čuvati u stakleniku

Te će se ploče skladištiti jedna iznad druge u posebnoj prostoriji unutar stadiona, svojevrsnoj stakleničkoj pećini u kojoj će cijelo vrijeme imati idealnu temperaturu, svjetlost i vlažnost. Izvan stadiona ne mogu jer zbog skučenoga urbanog prostora jednostavno nema mjesta.

Sličan sustav od ranije ima Veltins Arena, stadion Schalkea, kojoj za pomicanje travnjaka treba čak 12 sati, te novi stadion Tottenhama. Kod novog Bernabéua, uvjeravaju Madriđani, cijeli bi se teren trebao izvući za samo nekoliko minuta.

Kapacitet se neće mijenjati, ostat će na 81.000 mjesta, a stadion će dobiti i pomični krov, još trgovina, restorana i hotel sa sobama koje će imati pogled na teren. Sve je lakše kad novca ne fali...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka
Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'
IMALA JE 12 GODINA

Treća tenisačica svijeta: 'Hrvati su me nazivali majmunicom i na mene bacali koru od naranče'

Plakala sam tu noć, ali sljedeći sam dan prešla preko toga. Oni vjerojatno nisu odrasli oko ljudi koji se razlikuju od njih. Ne ljutim se zbog toga, rekla je mlada američka tenisačica