Obavijesti

Sport

Komentari 8

Počelo NBA doigravanje: Četiri pobjede domaćih momčadi...

Počelo NBA doigravanje: Četiri pobjede domaćih momčadi...
4

Carmelo Anthony predvodio je New York Knickse do pobjede protiv Boston Celticsa s 36 poena, iako je ostatak momčadi bio prilično "hladan" kada je šut u pitanju

VIDEO

U noći sa subote na nedjelju krenulo je dugoočekivano NBA doigravanje, a prvog smo dana svjedočili četirima pobjedama domaćih momčadi...

Carmelo Anthony predvodio je New York Knickse do pobjede protiv Boston Celticsa s 36 poena, iako je ostatak momčadi bio prilično "hladan" kada je šut u pitanju. Naime, momčad koja je tijekom regularnog dijela sezone ubacivala okruglih 100 poena u prosjeku je sinoć zabila svega 85! Srećom po Knickse, obrana je bila ta koja ih je izvukla iz problema. Celticsi su u 12 minuta posljednje četvrtine ubacili samo osam poena (osam izgubljenih lopti), te u konačnici izgubili 85-78.

Kao što rekosmo Anthony je bio najbolji strijelac New Yorka, ali i susreta, a pomoć je dobio i od glavnog kandidata za najboljeg šestog igrača sezone J. R. Smitha, koji je ubacio 15 poena, uz nekoliko prelijepih akrobatskih poteza. Kod Celticsa je Jeff Green ubacio 26 poena, a Paul Pierce 21.

Nakon New Yorka s 1-0 u seriji poveo je i Denver, ali tek nakon što je 37-godišnji veteran Andre Miller preuzeo stvari u svoje ruke. Čovjek koji igra svoju 14. sezonu u NBA ligi postigao je 18 poena (!?) u posljednjoj dionici, a u konačnici je na svom kontu imao 28 što mu je ujedno rekord u doigravanju. Miller je imao loptu u rukama u posljednjem napadu Nuggetsa pri rezultatu 95-95, te je 1.3 sekunde prije kraja položio pored dvojice gostujućih braniča.

Razlog porazu 97-95 Golden State može tražiti i u slaboj večeri Stephena Curryja koji je ubacio svega 19 poena, uz šut 7-20, u svojoj prvoj play off utakmici karijere. Najbolji strijelac gostiju bio je Klay Thompson s 22 poena, kojem je ovo također bio debi u NBA doigravanju. Recimo i da se Golden Stateu ozlijedio centar David Lee, ali težina ozljede zasada nije poznata.

Brooklyn Netsi su najuvjerljivije otvorili doigravanje razbivši Chicago Bullse 106-89, no konačan rezultat ne oslikava pravu sliku onoga što se događalo na parketu. Naime, Netsi su u jednom trenutku utakmice imali i 28 poena viška, a na poluvrijeme se otišlo s gotovo nevjerojatnih 60-35!

Deron Williams je predvodio Netse s 22 poena i sedam asistencija, dok je jedini raspoloženi igrač Bullsa, koji će vjerojatno cijelo doigravanje biti bez Derricka Rosea (izjavio trener), bio Carlos Boozer s 25 poena, osam skokova i četiri asistencije.

Chris Paul predvodio je Los Angeles Clipperse do uvjerljive pobjede nad Memphisom 112-91 s 23 poena i sedam asistencija, ali je veliku pomoć imao od čak još šestorice svojih suigrača. Naime, toliko ih je još na susretu ubacilo dvoznamenkasti broj poena, što je u konačnici i slomilo Grizzliese.

Memphis se dobro držao sve do posljednjih 12 minuta utakmice (-6) kada su Clippersi dodali brzinu više, te s 15 razlike (37-22) dobili četvrtu četvrtinu. Zanimljivo, Memphis je u regularnom dijelu sezone igrao najbolju obranu u ligi koja je dozvoljavala svega 89.5 poena po susretu!

Recimo i da je ovo bila osma uzastopna pobjeda Clippersa računajući i regularan dio sezone, te drugo uzastopno pojavljivanje u doigravanju što se nije dogodilo od sezona 1991/1992 i 1992/1993.

NBA doigravanje, 1. utakmice:

  • New York - Boston 85-78 (Anthony 36k, 6s, Smith 15k, 5s / Green 26k, 7s, Pierce 21k, 5s, 7a)
  • Denver - Golden State 97-95 (Miller 28k, 5a, Chandler 11k, 13s / Thompson 22k, 3s, Curry 19k, 9a)
  • Brooklyn - Chicago 106-89 (Williams 22k, 7a, Lopez 21k, 5s / Boozer 25k, 8s, 4a, Robinson 17k)
  • LA Clippers - Memphis 112-91 (Paul 23k, 7a, Bledsoe 15k, 6s, 4a / Bayless 19k, 3a, Gasol 16k, 7s)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu