Obavijesti

Sport

Komentari 10

Počinje "futsal ludilo": Imamo "fajtere" koji će ići i 300 posto

Počinje "futsal ludilo": Imamo "fajtere" koji će ići i 300 posto
1

U velikom nogometu kad si umoran, opališ dijagonalu 70 metara i dok se lopta vrati do tebe, stigneš se i odmoriti i kavu popiti. U futsalu toga nema, kaže Robert Jarni

VIDEO

U Hrvatskoj se od 31. siječnja do 11. veljače igra Europsko futsal prvenstvo, a susreti se igraju u dva grada, Splitu i Zagrebu. Hrvatska reprezentacija prvenstvo otvara u Splitu, gdje će se s Rumunjskom i Češkom boriti za plasman u četvrtfinale, a ako bude sreće i za plasman u Zagreb, gdje će se igrati polufinalni i finalni ogledi. Izbornik Mate Stanković pohvalio je HNS koji im je omogućio maksimalne uvjete za pripreme i pozvao gledatelje da ih podrže.

- Za razliku od reprezentacije u velikom nogometu, mi se tek borimo da uđemo u krug velikih europskih reprezentacija. Vjerujem da će nam to poći za rukom već na ovom prvenstvu i da će nam u tome pomoći splitska publika, jer mali nogomet u Splitu ima bogatu tradiciju - kazao je izbornik Mate Stanković i dodao:

- Do jučer, pravim reprezentacijama nismo mogli iznijeti loptu preko centra ako bi igrali pressing, danas je to već nešto sasvim drugačije. Puni smo samopouzdanja, složili smo fajtersku momčad, bacamo se na glavu 300% i možemo igrati sa svima.

Jakov Grcić uvjeren je kako se uz pomoć publike može proći u nastavak natjecanja.

- I Rumunji i Česi su jako kvalitetne reprezentacije, no i mi smo se puno digli u zadnje vrijeme i vjerujem u našu snagu.

Njegov kolega Ivo Jukić ide i korak dalje, vjeruje kako je Hrvatska favorit skupine.

- Ja sam iz Splita, znam koliko je naša publika zahtjevna. Koliko te može dignuti ako ti ide, toliko i odmoći ako se bude griješilo. No ja sam uvjeren kako će stati iza nas i pomoći nam da dokažemo kako smo mi favoriti u našoj kući. Ne bojimo se nikoga.

Naš proslavljeni reprezentativac Robert Jarni okušao se i u futsalu. Dobro zna razliku u odnosu na veliki nogomet.

- Razlika je velika. U velikom nogometu kad si umoran, opališ dijagonalu 70 metara i dok se lopta vrati do tebe, stigneš se i odmoriti i kavu popiti. U futsalu toga nema, svaki igrač je u igri u svakom trenutku. Srce ti je na 180 otkucaja non-stop.

I on je uvjeren u dobru igru i rezultat naših momaka.

- Iznenađen sam koliko su momci napredovali. Poraslo im je samopouzdanje i vjerujem kako su sposobni dignuti se na veću razinu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani