Obavijesti

Sport

Komentari 23

Počinje hokej u Sočiju: Ovo je zlato koje Putin mora imati...

Počinje hokej u Sočiju: Ovo je zlato koje Putin mora imati...
9

GLADNE (S)OČI Ruski hokejaši već 22 godine čekaju olimpijsko zlato. Bolju priliku od Sočija neće imati. Ruski navijači kažu da su ZOI organizirali kako bi uzeli zlato

VIDEO

Što će Rusima značiti zlatna medalja? Značit će da nisu uzalud bacili 40 milijardi eura, našalio se Aleksandar Ovječkin, trenutačno najbolji strijelac NHL-a i najveća zvijezda olimpijskog turnira.

Reprezentacija bivšeg SSSR-a jedna je od najuspješnijih u povijesti olimpijskog hokeja, no Rusi još nemaju olimpijsko zlato. Bili su favoriti u Vancouveru 2010., ali nisu osvoili ni medalju. Mnogi ruski navijači u šali kažu da su Igre organizirali samo kako bi napokon osvojili zlato. Jedan od “trikova iz šešira” je veći led, na koji igrači iz NHL-a nisu navikli. 


- Turnir će biti jako izjednačen, ali Rusi su moji favoriti. Bit će zanimljivo vidjeti kako će se Amerikanci i Kanađani prilagoditi većem ledu - kaže trener “medvjeda” Mark French.
 Rusi su favoriti i Medveščakovu predsjedniku Damiru Gojanoviću.

- Protiv mnogih ruskih igrača igrali smo u KHL-u i osobno ih upoznali. Navijat ću za Ruse zbog naših prijatelja, ali i zbog dodatne promocije lige u kojoj igramo - rekao je Medveščakov predsjednik Damir Gojanović.


“Zbornaja” će turnir otvoriti sutra protiv debitanta Slovenije.

- Za nas je uspjeh što smo uopće na ZOI-ju. Osvojimo li bod u ovako teškoj skupini, to će biti čudo - rekao je slovenski golman u “brlogu”, Mitja Koren.


Jedini bivši igrač Medveščaka na turniru bit će bivši ljubimac navijača, Slovenac Robert Kristan, koji sad igra u slovačkoj Nitri.

Dva “starca” otvorit će olimpijski turnir

Prvu utakmicu turnira u Sočiju igrat će danas (18 sati) Češka i Švedska. Za obje momčadi zaigrat će po jedan 40-godišnjak. Čehe će predvoditi legendarni Jaromir Jagr (42), a Šveđane Daniel Alfredsson (41). Ipak, najstariji hokejaš na ovom ZOI-ju je Finac Teemu Selanne (43).

Dva liječnika brinut će se za NHL-ovce

U Sočiju će igrati čak 145 igrača iz najjače svjetske lige, a o svima njima brinut će se dva liječnika, Peter DeLuca i Gary Dorsheimer!

Iako su obojica Amerikanci, liječit će hokejaše iz NHL-a bez obzira na to iz koje su reprezentacije.
- Ako ne dobiju naše dopuštenje, neće igrati - kaže DeLuca. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 23

VIDEO

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'
PUTNICI ZA NJEMAČKU

Dalić predstavio popis za Euro! 'Vlašić je bolje nego što je bio'

Na popisu Zlatka Dalića su i Baturina i dva Rijekina krila, a pretpozive su dobili dinamovac Petar Sučić, te Sigur, Marin Ljubičić, Matanović i Fruk, kao i golman Dominik Kotarski koji je imao sjajnu sezonu u PAOK-u

Zekić je dobio otkaz u Osijeku
ČUDNA SITUACIJA

Zekić je dobio otkaz u Osijeku

Navodno mu je 'presudio' sportski direktor, Portugalac Jose Boto, koji tek s Osijekom treba napraviti rast kakav je imao u bivšim klubovima
VIDEO  Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera.  Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...
TROSTRUKI MVP NBA LIGE

VIDEO Jokić bez dlake na jeziku nakon debakla Denvera. Jednim odgovorom zabrinuo je i Srbe...

Nikola Jokić nije siguran hoće li ići na Olimpijske igre u Parizu sa srpskom reprezentacijom nakon što su njegovi Nuggetsi ispali iz NBA doigravanja