Obavijesti

Sport

Komentari 9

Poginuli za volanom: Nesuđeni 'modri', legenda Rijeke, Dražen

Poginuli za volanom: Nesuđeni 'modri', legenda Rijeke, Dražen
1

Jose Antonio Reyes samo je jedan u nizu poznatih sportaša koji su prerano otišli u prometnim nesrećama. Odlučili smo prisjetiti se još nekih tragedija koje su potresle svijet sporta

VIDEO

Španjolska još oplakuje svog bivšeg reprezentativca Josea Antonija Reyesa koji je u 35. godini tragično poginuo u automobilskoj nesreći. Izgubio je kontrolu nad svojim automobilom zbog velike brzine kojom je vozio i pucanja jednog kotača, pisalo je u službenom zapisniku nesreće, a istraga je i službeno zaključena.

Nogometaš je stradao na 17. kilometru autoceste A-376 između Seville i Utrere. Njegov Mercedes Brabus S550 je pri brzini od 237 kilometara na sat sletio s ceste, udario u nekoliko blokova koji su se nalazili s desne strane, nakon čega se prevrnuo nekoliko puta. Automobil, koji ima 380 konjskih snaga se potom zapalio.

Pokretanje videa...

00:57

Istražitelji nesreće sumnjaju da je do puknuća došlo jer nije bilo dovoljno tlaka u gumama. Reyes navodno automobil nije koristio nekoliko mjeseci. 

Nije Reyes jedini velikan koji je prerano napustio sport. Odlučili smo se prisjetiti nekoliko sportaša koji su također poginuli u prometnim nesrećama.

Dražen Petrović

(22. listopada 1964. - 7. lipnja 1993.)

U naponu snage Draženov životni put prekinula je stravična prometna nesreća 7. lipnja 1993. godine. Za upravljačem automobila  bila je njegova djevojka, a u automobilu i njezina majka.

U tragičnom sudaru s kamionom u njemačkom Denkendorfu poginuo je samo Dražen. Da nije bilo te tragične nesreće Dražen bi danas bio u 55. godini. Ovako, s njim je, sada je to već sasvim jasno, praktički nestala i hrvatska košarka. 

Danijel Popović

(6. ožujka 1982. - 23. listopada 2002.)

Pop je bio Osijekov supertalent. Rođeni Vukovarac iz srpske obitelji iz Dalja bio je omiljen u hrvatskim reprezentativnim selekcijama, a nadjenuli su mu nadimak Tuđman. Popovića su još kao klinca zapazili skauti francuske Bastije koji su ga doveli u svoje redove, a Pop je tada figurirao kao ponajveći hrvatski talent. Ipak, nije se u Francuskoj snašao pa se vratio u domovinu gdje je zaigrao za Vukovar u kojem je opet krenuo neumoljivo trpati mreže.

Posljednji nastup za Osijek imao je 19. listopada 2002. godine kada je u utakmici protiv Cibalije postigao pobjednički pogodak i riješio derbi. Četiri dana nakon te utakmice, u srijedu 23. listopada vozeći se iz Vukovara kući prema Dalju sletio je s ceste i udario u rasvjetni stup koji je pao na automobil na mjestu usmrtivši Danijela. Vozio je Popović neprilagođenom brzinom i bez položenog vozačkog ispita.

Josef Šural 

(30. svibnja 1990. - 29. travnja 2019.)

Češki je reprezentativac u 29. godini preminuo nakon što se sa šest suigrača iz Alanyaspora vraćao s utakmice u Kayseriju. Sa Šuralom su putovali Papiss Cisse, Djalma Campos, Baiano, Welinton, Isaac Sackey i Steven Caulker. Svi su lakše ozlijeđeni.

Josef i suigrači unajmili su minibus kako bi se što prije vratili s gostovanja kod Kayserispora. Naime, ostatak momčadi i stožer putovali su avionom u ponedjeljak.

Marek Krejči 

(20 prosinca 1980. - 26. svibnja 2007.)

Slovački reprezentativac preminuo je u naponu snage. Imao je samo 26 godina kada je stradao u stravičnoj prometnoj nesreći u Maitenbethu.

Sa svojim Audijem S3 sletio je sa ceste, prevrnuo se na krov i udario u drvo te na mjesto poginuo. Iza sebe je ostavio 10-godišnju kćer, a njegov Wacker Burghausen umirovio je njegov broj 11.

Silvester Sabolčki

(12. prosinca 1979. - 30. svibnja 2003.)

Uf, kakvu je karijeru mogao i trebao imati ovaj vrsni bočni igrač. Silvester Sabolčki imao je svijet pred sobom, s 23 godine napustio je redove svog matičnog Varteksa te je potpisao za Dinamo za koji nikada nije zaigrao. Jednog jutra vozio se svojim Audijem A3 prevelikom brzinom te se zabio u rasvjetni stup koji se raspao od siline udarca. Nažalost, Sabolčki je poginuo.

Skupio je tih dana i dva nastupa za reprezentaciju Hrvatske. Debitirao je protiv Grčke u svom Varaždinu ušavši umjesto Roberta Jarnija. S njim u autu bili su i Krunoslav Sabolić iz Slavena te Kristijan Kitner koji su od udarca izletjeli iz vozila te također poginuli.

Goran Brajković

(18. srpnja 1978. - 28. lipnja 2015.)

Iza Brajkovića je bila izvrsna karijera. S 35 godina na leđima igrao je za trećeligaša Opatiju u smiraju karijere, a iza sebe je imao više od 100 nastupa za Rijeku te dva nastupa za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Brajković je upravljao motociklom riječkih registarskih oznaka. Kretao se varljenskom cestom, a došavši do znaka STOP nije se zaustavio. U njega je tada udario Golf i srušio ga na kolnik. Brajković je na mjestu preminuo.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja