Sport

Komentari 15

Pogledajte gol koji nam je dao krila za preokret protiv Srbije

Pogledajte gol koji nam je dao krila za preokret protiv Srbije

Prvo je smanjila Larissa Kalaus, a onda u polukontri Debelić koju je idealno pronašla Mičijević. Tim lakim golom dobili smo krila, odletjeli i do 19-17, na kraju i do treće pobjede

Igrala se 26. minuta. Hrvatska je potpuno stala u napadu, Srbija je bila u zanosu i pobjegla na nemalih 14-10. Međutim, hrvatski izbornik Šoštarić tada je promijenio postavu, uveo jednu pa drugu blizanku Kalaus, Stelu Posavec i Hrvatska je u velikoj seriji do kraja poluvremena izjednačila na 14-14.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje rukometašica nakon Srbije

Prvo je smanjila Larissa Kalaus, a onda u polukontri Debelić koju je idealno pronašla Mičijević. Tim lakim golom dobili smo krila, odletjeli i do 19-17 kada je Srbija ponovno došla na red i povela na 23-21 u 45. minuti.

Međutim, tada na scenu stupa senzacionalna hrvatska obrana koja je punih 13 minuta izdržala bez gola. I, najbitnije, u zadnjem napadu u kojemu je Srbija mogla izjednačiti, no Ana Debelić ukrala je loptu i Hrvatice su i treći put od sreće popadale na teren. 

- Još jedna utakmica koja je iziskivala srce. Srbija je jaka ekipa, sve igračice igraju u velikim klubovima, a nama je ovo treća jaka utakmica u nizu. Logično je da bilo grešaka, normalno da odlučuje i taj kondicijski dio. Uspjele smo zaustaviti njihove glavne igračice, odigrali odličnu 3-2-1 zonu. Uspjeli smo zaustaviti zadnji napad s čovjekom manje i što drugo reći nego skidam kapu curama - presretan je bio izbornik Šoštarić.

- Osjećamo se predobro, fenomenalno, presretne smo, pomalo iscrpljenje i psihički i fizički. Napravile smo ogroman posao u prvoj fazi, sad ćemo se odmoriti tri dana, smiriti. Znamo što nas čeka u drugoj fazi, dat ćemo sve od sebe, pripremit ćemo se i nadamo se što boljem plasmanu - kazala je jedna od naših junakinja Ćamila Mičijević.

Pred curama su trebala biti zaslužena tri dana odmora uoči drugog kruga, no EHF im je promjenom rasporeda promijenio planove, pa će krenuto već u četvrtak protiv Rumunjske, zatim ih Norveška čeka u subotu te Njemačka za kraj u utorak. 

Grupa I (Herning):

Grupa II (Kolding):

Najčitaniji članci