Obavijesti

Sport

Komentari 132

Pogledajte gol kojim je Cindrić 'Kauboje' ostavio u igri za OI...

Pogledajte gol kojim je Cindrić 'Kauboje' ostavio u igri za OI...

Hrvatska je pobijedila Portugal 25-24 i ostala u igri za plasman u Tokio, a pobjednički gol zabio je Luka Cindrić dvadesetak sekundi prije kraja. Gol koji nas je spasio...

VIDEO

Čekali smo ga i čekali. U Egiptu se ozlijedio i nismo mogli računati na njega. Godinama je u reprezentaciji, ali osjećali smo da je ostao dužan, da još nije zabljesnuo u reprezentaciji. Na posljednja tri natjecanja mučile su ga ozljede, morao je kad-tad doći njegov trenutak.

Pokretanje videa...

Rukometaši uoči kvalifikacija za OI 03:08

I došao je. Napokon. Zlatna desnica našeg Luke Cindrića (27) i gol koji nas je ostavio u igri za Olimpijske igre.

Hrvatska je teškom mukom pobijedila Portugal (25-24) i ostala u igri za plasman na Olimpijske igre. No za tu pobjedu je trebalo proći kroz pravu dramu. I dalje smo živi zahvaljujući Luki Cindriću koji je zabio pobjednički gol, svoj četvrti, dvadesetak sekundi prije kraja, ali nije moglo bez živciranja.

Ovo je 'onaj' gol kojem će se pričati godinama. Dramatična završnica, jedna lopta odlučuje, a ulog ogroman. Olimpijske igre. Nešto najveće u rukometu. A ne trebamo ni spominjati koliki udarac bi za našu reprezentaciju bilo propuštanje Tokija.

I s tim mislima naši su rukometaši ušli u posljednji napad. 

Lovili smo i lomili Portugalce kroz cijeli susret te napokon minutu prije kraja došli do napada za pobjedu. U našoj vanjskoj liniji bili su Šebetić, Pavlović i Cindrić, ali Luka je bio svjestan da on mora biti taj koji će preuzeti odgovornost. Kružili smo okolo, pritisak je bio ogroman, bili smo bez ideje. 

Cindrić je spustio loptu na Marića, a Marino je izborio deveterac. Prijetio nam je pasivni napad i u tome trenutku naš Ogulinac preuzima stvari u svoje ruke. Naši reprezentativci su napravili 'odvlačenje', lopta je došla do Cindrića koji se zaletio prema devet metara, fantastičnom varkom izbacio dvojicu Portugalaca i pogodio desne rašlje za 25-24. Naš virtuoz i velemajstor kojeg jako dugo čekamo da zabljesne u dresu reprezentacije. I znao je kada to napraviti. U trenucima kada Domagoju Duvnjaku i Igoru Karačiću nije išlo, morao je on preuzeti odgovornost.

Portugalci su imali dvadesetak sekundi za napad, uspjeli smo se obraniti i slavlje je moglo početi. Skočili su naši igrači jedan drugome u zagrljaj, bilo je to ogromno olakšanje i velika sreća.

Gol pogledajte OVDJE

Pogodio je Cindra za dva boda te nas zadržao u igri za plasman u Tokio, ali ne ovisimo sami o sebi. Za odlazak na Olimpijske igre nam treba pobjeda nad Tunisom te se moramo nadati da Portugal neće pobijediti Francusku. Da, nažalost, spali smo na to. Da ovisimo o Francuskoj koja nam je donijela toliko tuge tijekom prošlosti.

Dakle, uz uvjet pobjede Hrvatske protiv Tunisa, izabranike Hrvoja Horvata u Tokio bi vodila svaka pobjeda Francuske, remi ili pobjeda Portugala s više od sedam golova razlike. Pobjeda Portugala od jednog do šest golova razlike u Tokio vodi Francusku i Portugal, a Hrvatska će prvi put nakon 2000. ostati doma.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 132
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja