Obavijesti

Sport

Komentari 159

'Bez Dinama bih bio nula, a forma Hajduka me ne zanima!'

'Bez Dinama bih bio nula, a forma Hajduka me ne zanima!'
2

Pjaca nam je interesantan, razgovaramo o tome, vjerujemo da bi ga uspjeli vratiti na nivo koji je bio u Dinamu. Zadnje dvije, tri godine je imao puno pehova s ozljedama, rekao je Nenad Bjelica...

VIDEO

Reprezentativna pauza je gotova i sada se klubovi u miru mogu posvetiti novim izazovima. Pred Dinamom su dvije teške utakmice u samo četiri dana, susreti koji će im možda odrediti nastavak sezone.

Pokretanje videa...

10:08

Modri će u petak od 18 sati na Maksimiru ugostiti Hajduk, a momčad Nenada Bjelice bi s nova tri boda pobjegla Splićanima na velikih sedam bodova uz utakmicu manje. 

Samo četiri dana kasnije, Dinamo će gostovati u Milanu kod Atalante u 5. kolu Lige prvaka i to je utakmica koje će im odrediti sudbinu u Europi. Utakmica protiv Talijana jedna je od najvažnijih utakmica za Nenada Bjelicu i njegovu momčad, ali isto tako, 'modri' su jako nabrijani na Hajduk, naročito nakon poraza u prethodnom derbiju igranom na Poljudu (1-0). Mnogi su se pitali hoće li Bjelica odmarati najvažnije igrače za Atalantu, no on je potvrdio da će na Hajduk s najboljim igračima koje trenutačno ima na raspolaganju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: U 13. kolu Prve HNL-a sastali se Dinamo i Osijek

- Iskreno, teško nam je pao taj poraz od Hajduka u prvom derbiju ove sezone. Mi u stručnom stožeru i igrački jedva čekamo utakmicu i radujemo se. Vjerujem da ćemo pokazati da smo najbolja momčad u Hrvatskoj i da ćemo ponoviti izdanje iz Rijeke. Neki igrači su se oporavili u odnosu na prvu utakmicu protiv Hajduka. Kulenović, Lešković i Andrić su ozlijeđeni, a za ovu utakmicu ne konkurira ni Arijan Ademi. Vidjet ćemo što će biti s Gojakom i Gavranovićem - rekao je Nenad Bjelica.

Utakmica se igra u petak od 18 sati, što je pomalo neobičan termin za najveći hrvatski derbi.

- Nije ni najbolji termin za navijače, ali taj termin je isključivo je zbog utakmice u utorak i normalno je bilo da igramo u petak. Koliko će doći navijača? Koliko god dođe navijača, očekujemo njihovu glasnu podršku. Hajduk je drugi na tablici, u ovome prvenstvu su nam najveći protivnik - kaže trener Dinama. 

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

Dinamo je u ovoj pauza dosta igrača dao reprezentaciji, a neki su imali utakmice u utorak i ponedjeljak. No Bjelica smatra da su njegovi nogometaši imali dovoljno vremena za oporavak.

- Što više imamo reprezentativaca, to ih manje trenira s nama u ovim pauzama. Stojanović je igrao u utorak, ostali su igrali u ponedjeljak i nedjelju. Četiri dana su im dovoljna za oporavak. Ovo nam je već preko 20. utakmica tako da se ne trebamo ništa posebno uigravati - rekao je Bjelica, a na pitanje jesu li igrači već u glavama protiv Atalante, trener Dinama je odgovorio:

- Uopće ne pričamo o tome, to nas uopće ne zanima. Danas ni sutra. Želimo pobijediti Hajduk, to nam je fokus. Znamo da nam ta pobjeda može dati jako puno samopouzdanja.  Agresivno, disciplinirano, hrabro i samouvjereno. Tako moramo igrati da bi sutra pobijedili.

Split: HNK Hajduk i GNK Dinamo u okršaju 7. kola Prve HNL na Poljudu

Hajduk?

-  Hajduk je drugi na tablici, imali su stvarno dobrih utakmica, ali mi obraćamo samo pažnju na sebe. Želimo pobijediti i napraviti još veću razliku na tablici. Svi moji igrači žele igrati, žele biti na terenu i očekujem dobru utakmicu moje momčadi. Ne vodim računa o Hajdukovoj formi, neka se oni bave s tim.

Pjaca u Dinamu?

U prethodnim danima zakotrljala se priča o povratku Marka Pjace na Maksimir, a Bjelica je potvrdio da su zainteresirani za njega.

- Pjaca nam je interesantan, razgovaramo o tome, vjerujemo da bi ga uspjeli vratiti na nivo koji je bio u Dinamu. Zadnje dvije, tri godine je imao puno pehova s ozljedama. No daleko je to još od realizacije.

Bjelica je u reprezentativnoj pauzi gostovao u Barceloni gdje je održao predavanje.

- Ja sam bez Dinama nula. Da nije svih mojih pomoćnika, suradnika i ljudi u klubu, ne bi bilo ni Nenada Bjelice. To je veliko priznanje hrvatskom nogometu i samom klubu.

Pobjeda sutra ili u Milanu, pitanje je koje je Bjelica dobio za kraj, a on je imao spreman odgovor.

- I sutra i u Milanu.

Nakon Bjelice je pred novinare stigao Luka Ivanušec koji bi protiv Hajduka mogao zaigrati u prvoj postavi.

- Zadnjih par utakmica sam se jako podignuo. Vidjet ću hoću li igrati protiv Hajduka, ako budem, dat ću sve od sebe. Malo smo pričali o derbiju s igračima Hajduka s kojima igram u U-21, komentirali malo, ništa posebno. Sigurno da nas pali utakmica protiv Hajduka, ovo je najveći hrvatski derbi. Uvijek je ta utakmica protiv njih posebna. Prošlu utakmicu smo izgubili, a sada želimo pobijediti - rekao je Ivanušec pa dodao:

Dinamo u 4. kolu Lige prvaka ugostio Šahtar

- Svakome je teško doći negdje i odmah se opustiti. Ovdje sam sad već i dosta dugo i ta kočnica polako otpušta. U zadnje četiri utakmice sam u sve boljoj formi. Sve se više oslobađam i stvarno sam zadovoljan. I trener drži da idemo utakmicu po utakmicu. Mi smo svjesni da ako nemamo fokus na utakmici koju igramo, ne možemo je ni dobiti. Bili smo puno bolji na Poljudu u prvom dijelu u prvoj utakmici, mislim da smo trebali dobiti, nismo zabili par dobrih šansi. Moramo sutra pokazati da smo bolja ekipa - zaključio je mladi Dinamov veznjak.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 159
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu