Obavijesti

Sport

Komentari 15

Pogledajte kako su Bišćanovi 'vatreni' srušili i Austriju: Dečki su fenomenalni, užitak je biti tu

Pogledajte kako su Bišćanovi 'vatreni' srušili i Austriju: Dečki su fenomenalni, užitak je biti tu

Bila je to zahtjevna utakmica, ali na kraju moram biti jako zadovoljan, i ovom utakmicom i svime onime što smo do sada napravili, rekao je izbornik Igor Bišćan nakon šeste pobjede

VIDEO

Hrvatska U-21 nogometna reprezentacija u gostima je svladala Austriju 3-1 te je zadržala stopostotni učinak u skupini A kvalifikacija za odlazak na Europsko prvenstvo 2023. godine. 

Pokretanje videa...

Hrvatska U-21 razbila Azerbajdžan VIDEO

Bila je to šesta kvalifikacijska pobjeda mini 'vatrenih', a izbornik Igor Bišćan nije skrivao zadovoljstvo. Golove za Hrvatsku zabili su Lukas Kačavenda (14), Bartol Franjić (41) i Luka Sučić (55-11m). 

- Austrija je ozbiljan suparnik, a mi smo se dobro pripremili i dobro ušli u utakmicu, stvarali smo im probleme. U prvom smo poluvremenu napravili velik dio posla, primirili ih, postigli fenomenalan prvi, a potom i drugi gol. S obzirom na to da nije bilo puno šansi ni s jedne niti s druge strane, ti su nam golovi dali mirnoću i samopouzdanje da susret na dobroj razini privedemo kraju. Doduše, nakon njihovog pogotka malo smo pali i izgubili kontrolu i prelako im dopustili dolazak u zonu udarca. Bila je to zahtjevna utakmica, ali na kraju moram biti jako zadovoljan, i ovom utakmicom i svime onime što smo do sada napravili - kazao je Bišćan. 

Hrvatska U21 reprezentacija u Varaždinu u kvalifikacijama za EP igra protiv Norveške

Mini 'vatreni' prvi gol su zabili nakon što je Kačavenda s 25 metara zatresao Hedlovu mrežu, a vodstvo su potvrdili u 41. minuti kada je najviši u skoku bi kapetan Franjić. Početkom nastavka Hrvatska je povećala prednost nakon što je Aiwu vrlo naivno na rubu kaznenog prostora oborio Marina, a Sučić je bio siguran izvođač najstrože kazne. 

- Dečki su stvarno fenomenalna grupa, od prvog dana rade na sebi i na zajedništvu i užitak je biti s njima i gledati ih. Oni su momčad koja je spremna uložiti maksimalni trud i napor kako bi ostvarila ciljeve, danas su protiv suparnika čije su prednosti trka i agresija ne samo parirali, nego i dominirali. To je dokaz koliko su ozbiljni i koliko ima potencijala u njima - rekao je izbornik. 

Kvalifikacije se nastavljaju u ožujku sljedeće godine, a plasman na EP izborit će devet pobjednika skupina te najbolja drugoplasirana reprezentacija, dok će preostalih osam drugoplasiranih u dodatne kvalifikacije.

- Nastojat ćemo pobijediti i u svakoj sljedećoj utakmici pa ćemo vidjeti što će nam to donijeti. Slijede nam Austrija i Finska, dvije opet teške utakmice, no ne možemo biti ništa drugo nego optimisti. Dečki su pokazali da imaju kvalitetu i mentalitet za uspjeh -rekao je Bišćan pa zaključio:

- Lijepo je doći ovako na gostovanje i imati podršku, zahvaljujemo navijačima i vjerujem da smo im svojom igrom uljepšali večer i odužili im se na najbolji mogući način.

Susret mladih reprezentacija Hrvatske i Estonije u kvalifikacijama za Europsko prvesntvo
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve