Obavijesti

Sport

Komentari 89

Pogledajte reakcije španjolskih medija: 'Balkanci jure 1000 na sat, trljali smo oči u nevjerici...'

Pogledajte reakcije španjolskih medija: 'Balkanci jure 1000 na sat, trljali smo oči u nevjerici...'
5

Hrvatska je teško ozlijedila Španjolsku, nije joj se moglo parirati, napisala je Marca, a iz Mundo Deportiva dodali: Gore od ovog ne može. Najstrašnija obrambena utakmica zadnjih godina

VIDEO

Hrvatska je na otvaranju Eura školovala Španjolce deklasiravši ih 39-29, najteži je to poraz u povijesti "furije" na ovom natjecanju i najveći broj golova koje je Hrvatska zabila na jednoj utakmici Europskog prvenstva. Izabranici Gorana Perkovca letjeli su terenom i pokazali da bi nakon godina suše napokon mogli do velikog rezultata na velikom natjecanju.

Španjolska javnost nije navikla na ovakva izdanja moćne selekcije, a to se najbolje vidi iz napisa tamošnjih medija.

Spain vs Croatia

"Hrvatska je teško ozlijedila Španjolsku već u prvoj utakmici", piše Marca i nastavlja:

"Španjolska je momčad doživjela ozbiljan neuspjeh. Poraz od Hrvatske u prvoj utakmici (29-39) ne ostavlja im gotovo nikakav manevarski prostor za ostatak vrlo dugog prvenstva, s mnogo zavoja i ozbiljnih prepreka pred njima. Nesretno otvaranje oba poluvremena (1-5 i 1-6) te ozbiljni problemi u obrani i golu 'hispanosa' omogućili su Hrvatskoj nesvakidašnju učinkovitost u napadu kojoj se nije moglo parirati."

Spain vs Croatia

Diario As je bio slikovit: "Hrvatska je upucala 'hispanose'", napisali su u naslovu.

"Balkanci su nanijeli najteži poraz Španjolskoj na Euru i dopustili joj samo jednu obranu. Morali smo protrljati oči jer Španjolci nisu izgledali kako smo navikli. Hrvatska ih je potukla do nogu i revanširala im se za poraz u finalu prije četiri godine. Opet su, drugi put u 21. stoljeću, izgubili 10 golova razlike, i oba puta od Hrvata, zadnji put na SP-u 2009. (32-22). Znalo se da je to kjučna utakmica, da Hrvatska izlazi iz tunela. Ali kad je došlo vrijeme za igru, pokazalo se da Balkanci idu 1000 na sat protiv Španjolske koja nakon pet minuta nije znala gdje je", piše As.

Spain vs Croatia

Mundo Deportivo poraz Španjolske opisao je kao "brodolom i curenje".

"Gore od ovog sigurno ne može. U najstrašnijoj obrambenoj utakmici zadnjih godina španjolska je bila kao cjedilo kroz koje sve curi i potpuno je posustala protiv Hrvatske u debiju na Euru. Hrvatima je sve pošlo za rukom, Španjolcima baš ništa, a vrlo težak poraz od 10 golova razlike već na startu komplicira vrlo zahtjevan turnir, natjerat će 'hispanose' na hitan i golem moralni oporavak", dodaju u tekstu.

U drugom kolu u nedjelju od 20.30 Hrvatska igra protiv Austrije, a prvi će krug zaključiti utakmicom protiv Rumunjske u utorak od 18 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 89
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"