Obavijesti

Sport

Komentari 127

Pogledajte Šticine bilješke za Škotsku: Tajni plan za debakl

Pogledajte Šticine bilješke za Škotsku: Tajni plan za debakl
4

Izbornik je, čini se, dobro analizirao Škote, ali igrači nisu obavili svoj dio posla. Za svakog je od škotskih igrača napisao najzanimljivije karakteristike i prenio im

VIDEO

Na Štimčevim papirima koji su ostali u svlačionici nakon utakmice sa Škotima jasno se vidi da je izbornik upozorio igrače: 

“Robert Snodgrass je izraziti ljevak. Najopasniji je njhov igrač”, napisao je u pripremi utakmice Štimac. 

Igrača Norwicha posebno je podcrtao, a na kraju je Hrvatskoj na Maksimiru presudila baš njegova ljevica.

Izbornik je, čini se, dobro analizirao Škote, ali igrači nisu obavili svoj dio posla. Za svakog je od škotskih igrača napisao najzanimljivije karakteristike i prenio je to svojima, ali oni to, očito, nisu čuli i razumjeli. Pogotovo onaj dio u kojem ih je upozoravao na najboljeg škotskog igrača Snodgrassa, koji je u Zagrebu zabio prvi gol za reprezentaciju u službenoj utakmici. 

- Hrvati su bili bahati, motivirali su nas takvim izjavama, riječ je bila o ponosu - rekao je Škot koji je u petak “kockaste” udaljio od Brazila.

- Ako netko u svlačionici pomisli da su tri boda protiv Škotske upisana, letjet će iz nje i neće se više nikad vratiti - zaprijetio je Štimac prije utakmice. 

Škoti su trebali poslužiti za popravljanje gol-razlike

Ali igra protiv Škotske bila je toliko kaotična, kao da su neki igrači doslovce pokušali kopirati kaos sa Štimčevih crteža. Često su se mogle čuti i izjave o popravljanju gol-razlike na Škotima. 

Slično je razmišljao i predsjednik HNS-a.

- Nabijanje gol-razlike, to je možda malo ružno reći, ali Škotska ima najgoru gol-razliku i nadam se da ćemo mi popraviti svoju. Volio bih da bude preko tri-četiri, 5-0 - ispalio je prije nekoliko dana Šuker. 

Očito da Davor baš i nije bio Nostradamus.

Što je pošlo krivo, pitao se Štimac nakon utakmice. Na pripremama u Međugorju najavljivao je presing od prve minute, da ćemo “slomiti” Škote pritiskom, a momčad mu je izgledala bezidejno. 

Taktika je bila da Olić i Mandžo te Sammir, Rakitić i Perišić pritisnu Škote, a mi smo jedanput pucali u okvir gola! Poražavajuće, nema sumnje...

- U pobjedi se ne uzvisi, a u porazu ne ponizi - napisao je u subotu ujutro na Facebooku Štimac.

Zviždao mu je cijeli Maksimir, morat će se dobro potruditi da mu navijači oproste ovaj debakl.

Sammir je bio najbolji, ako ne najbolji, jedan od dvojice najboljih u našoj momčadi. Uporno je inzistirao na građenju akcija. Vjerujem u Sammira nogometaša, stao je u obranu Dinamova veznjaka Igor Štimac.

To je bila logična izbornikova reakcija. Rijetki su trenuci u kojima će treneri koji imaju tako izražen ego i koji su toliko tašti priznati svoju pogrešku.

Eksperiment sa Sammirom nije uspio

Istina je da je Sammiru bilo jako teško ući u utakmicu. Već na zagrijavanju bio je na udaru tribina. Nije lako igrati kad ti domaća publika zviždi na svaki dodir, ali kad ti Štimac drugi put zaredom u kvalifikacijama da priliku od prve minute, onda to trebaš iskoristiti.

Sammir je u prvom poluvremenu s 20-ak metara promašio prazan gol. Bila je to jedna od najvećih prilika Hrvatske na utakmici. U prvih je 45 minuta imao dosta loših poteza, u nastavku se popravio, ali bilo je to daleko od onog što je Štimac od njega očekivao. Daleko od onoga što bi “playmaker” reprezentacije trebao napraviti protiv do petka najlošije momčadi u skupini. Bio je to izbornikov eksperiment koji nije uspio. S Radoševićem je u Belgiji pogodio, s Kovačićem je iznenadio Srbe, ali sa Sammirom nije dobio Škote. 

Nije Dinamov Brazilac bio najlošiji hrvatski igrač, bilo je i lošijih, ali problem je što Štimac ne želi priznati da Sammir nije bio pravi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 127
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...