Obavijesti

Sport

Komentari 155

Pogledajte trenutak u kojem je vatrogasac teško ozlijeđen

Pogledajte trenutak u kojem je vatrogasac teško ozlijeđen
1

Došli smo do snimke u kojoj se točno vidi gdje vatrogasca u šaku pogađa topovski udar. Nakon toga nesretni vatrogasac izašao je iz svega uz ozljeđena tri prsta, a uskoro mu je pružena i hitna liječnička pomoć

VIDEO

Nažalost, umjesto lijepih nogometnih scena, iz Splita su stigle ružne vijesti o teškoj ozlijedi vatrogasca na Poljudu.

Strava na Poljudu! Vatrogascu topovski udar raznio dio prsta
Strava na Poljudu! Vatrogascu topovski udar raznio dio prsta

Došli smo do snimke u kojoj se točno vidi gdje vatrogasca u šaku pogađa topovski udar.

Nakon toga nesretni vatrogasac izašao je iz svega uz ozlijeđena tri prsta, a uskoro mu je pružena i hitna liječnička pomoć.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Vatrogasac Poljud 00:39

- Za sada ne znamo detalje, osim da je kolega doživio tešku ozljedu šake, pretpostavljamo od topovskog udara. Odmah je odveden kolima hitne pomoći u splitsku bolnicu na Križinama, na obradi je, još uvijek je u operacijskoj dvorani i to je sve što znamo - kazao nam je dežurni u splitskoj Vatrogasnoj postaji.

Javila se i glasnogovornica policije Splitsko-dalmatinske:

Danas, s početkom u 16:30 sati, u Splitu, na Poljudu održano je javno okupljanje-nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo. 

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. U sklopu provedbe mjera i radnji policijski službenici su danas tijekom dana vršili organiziranih prihvat i prijevoz oko 700 gostujućih navijača do mjesta održavanja javnog okupljanja, osigurali siguran prijevoz istih nakon javnog okupljanja, te spriječili kontakt suprotstavljenih navijačkih skupina.  

Identične aktivnosti su poduzimane na svim pristupnim pravcima prema Gradu Splitu.

Policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja (ukupno 80 km)  gostujuće momčadi i gostujućih navijača, te su u odnosu na osiguranje trase  imali nekoliko postupanja prema grupama osoba koje su se okupljale uz trasu prolaska štićene kolone. 
Nakon javnog okupljanja policijski službenici su nastavili osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja, te se ne bilježe značajniji negativni sigurnosni događaji ozljeđivanja osoba i uništenja imovine. 

Također, tijekom čitavog dana policajci su nadzirali područja željezničkog i autobusnog kolodvora i trajektne luke  u Splitu, ali i autobusnih postaja na širem području grada, u cilju uočavanja navijača gostujuće momčadi i eventualne prevencije protupravnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Nakon javnog okupljanja, kada su navijači napuštali stadion, evi dentirali smo i brzom intervencijom spriječili daljnje širenje nekoliko izoliranih incidenata narušavanja javnog reda i mira. 

Planirane i provedene naprijed navedene  mjere i radnje, te aktivnost policijskih službenika na terenu tijekom čitavog dana rezultirala je time da do ovog trenutka nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti značajnija oštećenja imovine.

Tijekom održavanja javnog okupljanja oko 17:55 sati na stadionu je od pirotehničkog sredstva ozlijeđen vatrogasac koji je prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Policijski službenici će na mjestu događaja obavili očevid i provest će se kriminalističko istraživanje.

Privedene su ukupno 34 osobe uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira od čega je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su prije javnog okupljanja oduzeli 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe su u žurnom postupku privedene na Prekršajni sud u Splitu, a sutra će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 155
VIDEO

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!
ZAOSTALA UTAKMICA

Dinamo - Varaždin 2-1: Modri nisu dopustili iznenađenje, Rijeka je sada na plus dva!

Dinamo je u zaostaloj utakmici 5. kola HNL-a pobijedio Varaždin 2-1 golovima Baturine i Vidovića, dok je gostima gol nade dao Drožđek nakon velike pogreške Theophile-Catherinea. Ipak, Varaždinci s igračem manje nisu uspjeli do iznenađenja

Real Madrid u drami izbacio  Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale
ČETVRTFINALE LIGE PRVAKA

Real Madrid u drami izbacio Manchester City iz Lige prvaka! Modrić i Kova promašili penale

Real Madrid izborio je polufinale Lige prvaka nakon što je u lutriji penala bio bolji od Manchester Cityja, a hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Mateo Kovačić promašili su penale za svoje momčadi
ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama
DRAMA DO KRAJA

ANKETA Tko će biti prvak HNL-a? Ovo je raspored Rijeke i Dinama

Još šest kola ostalo je do kraja sezone, a Rijeka i Dinamo sastat će se na Rujevici u 33. kolu. Susret koji bi mogao odrediti puno toga u utrci za naslov