Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
155 komentara

Pogledajte trenutak u kojem je vatrogasac teško ozlijeđen

Došli smo do snimke u kojoj se točno vidi gdje vatrogasca u šaku pogađa topovski udar. Nakon toga nesretni vatrogasac izašao je iz svega uz ozljeđena tri prsta, a uskoro mu je pružena i hitna liječnička pomoć

Foto: Poslao čitatelj
155 komentara

Nažalost, umjesto lijepih nogometnih scena, iz Splita su stigle ružne vijesti o teškoj ozlijedi vatrogasca na Poljudu.

HAJDUK SUOSJEĆA Strava na Poljudu! Vatrogascu topovski udar raznio dio prsta

Došli smo do snimke u kojoj se točno vidi gdje vatrogasca u šaku pogađa topovski udar.

Nakon toga nesretni vatrogasac izašao je iz svega uz ozlijeđena tri prsta, a uskoro mu je pružena i hitna liječnička pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO

- Za sada ne znamo detalje, osim da je kolega doživio tešku ozljedu šake, pretpostavljamo od topovskog udara. Odmah je odveden kolima hitne pomoći u splitsku bolnicu na Križinama, na obradi je, još uvijek je u operacijskoj dvorani i to je sve što znamo - kazao nam je dežurni u splitskoj Vatrogasnoj postaji.

Javila se i glasnogovornica policije Splitsko-dalmatinske:

Danas, s početkom u 16:30 sati, u Splitu, na Poljudu održano je javno okupljanje-nogometna utakmica između HNK Hajduk i GNK Dinamo. 

Policijski službenici su prije, za vrijeme i nakon osiguranja javnog okupljanja poduzimali niz operativnih mjera i radnji iz nadležnosti policije kako bi ostvarili sigurnosne uvjete za neometano održavanje javnog okupljanja. U sklopu provedbe mjera i radnji policijski službenici su danas tijekom dana vršili organiziranih prihvat i prijevoz oko 700 gostujućih navijača do mjesta održavanja javnog okupljanja, osigurali siguran prijevoz istih nakon javnog okupljanja, te spriječili kontakt suprotstavljenih navijačkih skupina.  

Identične aktivnosti su poduzimane na svim pristupnim pravcima prema Gradu Splitu.

Policijski službenici su osigurali cjelokupnu trasu kretanja (ukupno 80 km)  gostujuće momčadi i gostujućih navijača, te su u odnosu na osiguranje trase  imali nekoliko postupanja prema grupama osoba koje su se okupljale uz trasu prolaska štićene kolone. 
Nakon javnog okupljanja policijski službenici su nastavili osiguravati užu i širu zonu mjesta održavanja javnog okupljanja i centar Grada Splita u cilju održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira i prevencije protupravnih ponašanja, te se ne bilježe značajniji negativni sigurnosni događaji ozljeđivanja osoba i uništenja imovine. 

Također, tijekom čitavog dana policajci su nadzirali područja željezničkog i autobusnog kolodvora i trajektne luke  u Splitu, ali i autobusnih postaja na širem području grada, u cilju uočavanja navijača gostujuće momčadi i eventualne prevencije protupravnih ponašanja i narušavanja javnog reda i mira u većem obimu. Nakon javnog okupljanja, kada su navijači napuštali stadion, evi dentirali smo i brzom intervencijom spriječili daljnje širenje nekoliko izoliranih incidenata narušavanja javnog reda i mira. 

Planirane i provedene naprijed navedene  mjere i radnje, te aktivnost policijskih službenika na terenu tijekom čitavog dana rezultirala je time da do ovog trenutka nisu zabilježena narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, niti značajnija oštećenja imovine.

Tijekom održavanja javnog okupljanja oko 17:55 sati na stadionu je od pirotehničkog sredstva ozlijeđen vatrogasac koji je prevezen u bolnicu radi pružanja liječničke pomoći. Policijski službenici će na mjestu događaja obavili očevid i provest će se kriminalističko istraživanje.

Privedene su ukupno 34 osobe uglavnom zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira od čega je zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava uhićeno 8 osoba nad kojima je provedeno kriminalističko istraživanje. Policijski službenici su prije javnog okupljanja oduzeli 12 različitih komada pirotehničkih sredstava. Zbog zlouporabe pirotehničkih sredstava dvije osobe su u žurnom postupku privedene na Prekršajni sud u Splitu, a sutra će zbog ostalih prekršaja biti privedeno još sedam osoba.

Naši partneri pišu
Message