Obavijesti

Sport

Komentari 34

Poharat će nas: Ulaskom u EU stranci će nam 'krasti' talente

Poharat će nas: Ulaskom u EU stranci će nam 'krasti' talente
3

Nakon ulaska Hrvatske u EU strani klubovi će nam poharati ligu. Udarat će po omladinskim školama i stoga se moramo zašititi, rekao je menadžer Naletilić

VIDEO

Dinamov trener Kruno Jurčić smatra da će ulaskom u Europsku uniju stranci za 300-tinjak tisuća eura opustošiti hrvatsku nogometnu ligu uzimajući mlade nadarene igrače, a s njim se slaže i menadžer Marko Naletilić:

- Uzimat će talentirane mlade igrače. Gledajte, to su klubovi s velikim budžetima, svjesno će ulaziti u rizik jer im je jeftino. Neka se jedan od deset pokaže isplativim, njima je dobro. Ponavljam, klubovi se moraju zaštititi. Kako? Stipendijskim ugovorima. U ovom slučaju moramo ići na kvantitetu a ne kvalitetu. Igračima nuditi stipendijske ugovore i tako ih zaštititi. Bit će pogrešnih procjena, ali zar ih ionako nije bilo dosta?!  

Hrvatski igrači više neće biti stranci u EU, što će udeseterostručiti interes inozemnih klubova. Pravilo o određenom broju stranaca u klubu u odnosu na igrače iz EU bilo im je velika zapreka. Sad je više nema.

- Nakon ulaska Hrvatske u EU strani klubovi će nam poharati ligu. Udarat će po omladinskim školama i stoga se moramo zaštititi. No hajdemo reći i o pozitivnim stvarima. Naši će se igrači kretati u EU, lakše će ostvarivati transfere... Profitirat će mladi igrači bez ugovora, a stariji neće tu ništa pretjerano dobiti - kaže Naletilić, kojeg je nogometni časopis World Soccer uvrstio među 50 najboljih menadžera svijeta, a Corriere dello Sport među deset najboljih u Italiji.

- Moramo napomenuti i negativne stvari jer će one, čini se, prevagnuti - upozorava Marko Naletilić.

Na startnoj poziciji za “šoping” ispred svih stoje Talijani.

- Oni su najveći trgovci, puno su sposobniji od drugih. Imaju ‘žicu’ za taj posao. Primjerice, date li isti budžet talijanskim i engleskim klubovima, vidjet ćete da bi Talijani bili daleko ispred. Samo, u Italiji više nema novca kao nekad kad su bili nogometni NBA - zaključio je Naletilić.

Rukometaši će mlade igrače  zaštititi ugovorima

Svjesni smo ‘prijetnje’ kad uđemo u Europsku uniju, kaže direktor rukometaša CO Zagreba Ante Ančić i napominje:

- Nadarene ćemo igrače zaštititi ugovorima, no niti to nije jamstvo jer su odštete za mlade igrače smiješno niske, samo 2500 eura po sezoni. 

Petrović: profitirat će igrači s 25 ili 26 godina

Košarkaški trener Aco Petrović kaže da nakon ulaska Hrvatske u Europsku uniju neće biti egzodusa mladih talentiranih domaćih igrača.

- Nemamo dovoljno kvalitete da bi europske zemlje stajale u redu. Najviše će profitirati košarkaši u srednjim igračkim godinama, kojima će se otvoriti tržište u Poljskoj, Češkoj, Slovačkoj...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku
'OKREĆEMO SE MLADIMA'

Dinamov zaokret: Najboljima još veće plaće, a sa strancima nikad nismo napravili razliku

Marko Marić kaže: Teško profiliramo krilne igrače, a razvijamo sjajne vezne pa takve ne treba tražiti u inozemstvu. Davanje velikih i dugoročnih ugovora djeci od 18 godina je loše. Svi koji su otišli iz Dinama sa 16 godina, do 19. su bili u puno slabijem klubu