Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
2 komentara

Pokorili svijet: Hrvatski veslači osvojili su zlato na N. Zelandu

Hrvatska veslačka posada u četvercu na pariće pobijedila je u A-finalu Svjetskog prvenstva na Jezeru Karapiro osvojivši time na Novom Zelandu zlatnu medalju

AFP/PIXSELL
Foto: AFP/PIXSELL
2 komentara

David Šain, Martin Sinković, Damir Martin i Valent Sinković pobijedili su Talijane silovitim finišom u posljednjih 500 metara utrke i osvojili zlato. Na toj su im dionici pobjegli točno sekundu i 69 stotinki.

Imali su Talijani bolja prolazna vremena na 1000 i 1500 metara, dok je Hrvatima također pripao start u utrku, jer su na prvom mjerenju bili brži od Talijana za 64 stotinke sekunde.

Ukupno vrijeme pobjednika u generalno sporoj utrci iznosi 6:15.78. Srebrni Talijani zaostali su sekundu i 26 stotinki, a brončani Australci, projicirani kao najopasniji protukandidati Hrvatima za zlato, tri sekunde i 15 stotinki.

U polufinalu je hrvatska posada odveslala dionicu za fantastičnih 5:41.44, što je samo pet sekundi sporije vrijeme od najboljeg rezultata ikad odveslanog na ovoj disciplini.

Rezultat u Novom Zelandu kruna je na kraju fantastične sezone za velike hrvatske uzdanice na Olimpijskim igrama u Londonu. Sinkovići, Šain i Martin ove su godine pobijedili u ukupnom poretku Svjetskog kupa, osvojili zlato na Svjetskom prvenstvu za veslače do 23 godine, te uzeli srebro na Europskom prvenstvu. 

Naši partneri pišu
Message