Obavijesti

Sport

Komentari 81

Pokrivač: "Često zabijamo iz prekida, ali nismo mamlazi..."

Pokrivač: "Često zabijamo iz prekida, ali nismo mamlazi..."
1

Nikola Pokrivač objašnjavao je suigračima što ih čeka na Poljudu, na kojem u dresu Dinama nikad nije "pao". Nije im preveo Tudorove riječi o 'mamlazima od dva metra'

VIDEO

Svi su pričali da je Hajduk loš, ovakav, onakav... Ja sam ih doživio suprotno. Igrali su dobro, imali loptu u nogama, a mi se bazirali na kontre i prekide, počeo je Nikola Pokrivač.

Tri gola Šahtjor je zabio upravo iz prekida.

- Samo to vježbamo, to je naš najjači adut. Gledajte, dok prolazi, dobro je. A protiv Hajduka je prošlo tri puta - kaže Nikola.

I umjesto da razmišlja zašto na istu foru primi tri gola, Tudor je igrače Šahtjora nazvao "mamlazima od dva metra". U prijevodu glupanima, bedacima...

- Čitao sam, ali ne zamjeram nikome ništa. Imamo takav profil igrača i moramo to iskoristiti. Jesam li preveo suigračima što znači mamlaz? Nisam, možda bolje. Znamo Topčagić, ja i još par igrača s naših prostora. Možda bi ih dodatno motiviralo, ali ne treba im dodatni motiv. Ovdje se samo razmišlja o toj utakmici - rekao je Pokrivač.

Tudor vjerojatno nije mislio na njega jer Nikola ima 186 cm.

- Ha, ha, ma, ja sam među najnižima - kaže kroz smijeh.

No, vrlo brzo će se uozbiljiti na spomen uzvratnog susreta.

- Moji suigrači ne znaju što ih čeka na Poljudu. Počeo sam im objašnjavati, ali morat ću se bolje potruditi. Bit će paklena atmosfera, pun stadion i treba se dobro pripremiti. Zato već u utorak idemo prema Splitu.

Nikola je na Poljudu igrao često i uglavnom mu je ostao u dobrom sjećanju.

- Da, s Dinamom nisam nikad izgubio. Igrao sam dok je trener bio Branko Ivanković. Bit će jako teška utakmica, mislim da su izgledi 50-50. Tako bih to ocijenio.

U pripremi im Pokrivač može puno pomoći jer u nogama ima 40 europskih utakmica, više nego svi igrači Šahtjora i Hajduka zajedno! Puno je toga prošao u karijeri, živio od Monte Carla, pa, evo do Karagandija...

- Ovdje je super, toplo je, oko 30-ak stupnjeva... Sasvim normalan grad. Dobro, ne baš kao Monte Carlo, ali stvarno je super. Glavni grad Astana je na 200 kilometara. Što se tiče prvenstva imamo još jedno kolo regularnog dijela, pa onda ide Liga 6. Prvenstvo završava početkom studenog. Zasad je toplo, jedino, ne znam kako će biti kad dođe zima. Klub je ambiciozan, evo, sad grade novi stadion. To valjda dovoljno govori - rekao je Pokrivač.

Gotovo svi mediji pisali su o Šahtjorovu ritualu, klanju ovce prije utakmica.

- Baš sam neki dan čitao. Iskreno, nemam pojma. Ovdje sam već dva mjeseca, a ne da nisam vidio nikakvo klanje, nego nisam ni čuo - završio je Pokrivač.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 81
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome