Sport

Komentari 4

Pokrovčeva udovica izgubila je spor protiv Hajduka i Kranjčara

Pokrovčeva udovica izgubila je spor protiv Hajduka i Kranjčara

Splitski županijski sud potvrdio je presudu Općinskog suda prema kome Hajduk i Niko Kranjčar nisu dužni tužiteljicama, supruzi i kćeri ubijenog menadžera Dina Pokrovca novac...

Nije bilo obrata u sudskom postupku, u kojem su nasljednice ubijenog nogometnog menadžera Dina Pokrovca, njegova supruga Moravka i kćer Matea, tražile od Hajduka i Nike Kranjčara povrat duga od 600.000 eura s kamatama od 2005. godine. Županijski je sud u Splitu potvrdio nepravomoćnu presudu iz 2015. godine a tužiteljice moraju platiti parnične troškove u iznosu od 790.000 kuna, Hajduku 390.000, a Niki Kranjčaru 400.000 kuna.

Podsjetimo, cijeli spor pokrenut je nakon ubojstva Pokrovca koji je i doveo Kranjčara u Hajduk, no navodno nikad nije naplatio svoje usluge, koje je prebacio na offshore tvrtku ''Finaco''. Zastupnik tvrtke registrirane u američkoj saveznoj državi Delaware, bio je Tomislav Svetina, tada osoba od najvećeg povjerenja pokojnog Dina Pokrovca.

Tužiteljice su tražile od Nike Kranjčara povrat novca koji je pokojni Pokrovac navodno uložio u njegovu karijeru, kao i postotak od njegove daljnje prodaje, premda je Pokrovac bio ubijen i nije ni mogao zastupati Kranjčara niti dogovarati njegov transfer iz Hajduka u Portsmouth.


 
Hajduk je osporavao ugovor, prije svega zbog načina sastavljanja i činjenice da je njime izbjegavala porezne odgovornosti u Hrvatskoj, kao i da je Hajduk dužan bilo kakvu proviziju za budući transfer Nike Kranjčara. Tijekom suđenja na kome su se u svojstvu svjedoka pojavljivali tadašnji čelnici Hajduka Branko Grgić, Fredi Fiorentini, Igor Štimac, potom i Tomislav Svetina i neki igrači koje je Pokrovac zastupao, sud je poklonio povjerenje Hajduku i Kranjčaru, tako da će parnične troškove od preko 100.000 eura morati platiti tužiteljice.

Najčitaniji članci