Obavijesti

Sport

Komentari 34

Policija potvrdila: U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog incidenta na utakmici u Gorici

Policija potvrdila: U tijeku je kriminalističko istraživanje zbog incidenta na utakmici u Gorici

Kao što je 24sata prvi objavio policija je pokrenula istragu protiv trenera Gorice i Hajduka, koji su se mlatili pred maloljetnicima. Ako presuda bude pravomoćna prijeti im izgon iz sporta na najmanje tri godine

VIDEO

Poštovani, ovim Vas putem obavještavamo da smo 7. svibnja 2022. godine oko 11.40 sati pružili intervenciju temeljem zaprimljene dojave o incidentu za vrijeme odigravanja utakmice te je u tijeku kriminalističko istraživanje s ciljem utvrđivanja svih okolnosti ovog događaja, policijsko je priopćenje u vezi tučnjave trenera Gorica i Hajduka na utakmici juniora.

Time je potvđeno ono o čemu je 24sata prvi pisao, da trenere Gorice i Hajduka čekaju teške kazne. Ovdje je riječ da su se dva trenera juniorskih momčadi, dva čovjeka koja bi trebali biti pedagozi, ponašali kao divljaci. Šakački obračun pred djecom, koja tek kreću na svoj nogometni put, nešto je što se ne smije i ne može tolerirati. 

No u ovoj priči najviše boli i zabrinjava što ni Gorica ni Hajduk nisu osudili ponašanje trenera, nisu čak poslali ni ispriku što su djeca morala gledati kako se, oprostite na izrazu, divljaci mlate. U iole ozbiljnijem klubu u razvijenim civilizacijskim državama treneri koji se divljački mlate pred očima djece dobila bi otkaz, a da ne bi ni stigla do svlačionice. 

Hrvatski nogometni savez, kako saznajemo, najoštrije će osuditi tučnjavu trenera, no to je blaža varijanta, prekršajnu prijavu podiže policija. Naime, ako ih pravomoćno osude, prema Zakonu o sportu, prijeti im izgon iz sporta! Najvjerojatnije tri godine, no nije isključeno ni da ih se kazni doživotnom zabranom rada u sportu. Također, prijava bi mogla otići i na adresu pravobraniteljice jer su ugrožena i prava djece. A to je onda novi problem. Nadalje, očekuje se i postupak protiv klubova jer su odgovorni za ponašanje vlastitih zaposlenika. 

Na stranu policija, HNS morao bi im opaliti drastičnu kaznu kao primjer ostalima. Kao primjer da se ovakvo ponašanje pred maloljetnom djecom neće tolerirati. Šaketanje pred djecom, koja su ih morala smirivati, sramotna je slika koja je otišla u svijet. 

Ne reagira li savez to bi bio veliki udarac za hrvatski nogomet. U vremenima kad se sve uspješnije borimo protiv rasizma i diskriminacije, savez bi morao pokazati da je nulta tolerancija i na nasilje. Nasilnici koji se divljački mlate s grbovima Gorice i Hajduka na prvenstvenoj utakmici morali bi shvatiti da nogometni travnjak nije ring. Ni kavez. To će shvatiti drakonskom kaznom. 

 A klubovi? E, to je problem. Dok se ovakvi slučajevi guraju pod tepih, neće biti dobro. Poruka koju šalju djeci je zabrinjavajuća za cijelo društvo... 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 34
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani