Sport

Komentari 163

Poljud će se ipak napuniti za rođendan? Navijači Hajduka žele srušiti rekord Lige prvaka

Poljud će se ipak napuniti za rođendan? Navijači Hajduka žele srušiti rekord Lige prvaka

Hajdukovi navijači iz DPH Šibenik pokrenuli su inicijativu te apeliraju da se poljudske tribine napune za utakmicu juniorske Lige prvaka, 9. veljače u goste mladim hajdukovcima stiže Atletico Madrid

Disciplinski sudac HNS-a Alan Klakočer "ukrao" je rođendan Hajduku. Rođendanska utakmica protiv Slaven Belupa 13. veljače iduće godine proći će, ne dogodi li se obrat, bez navijača na Poljudu, a što je, po Klakočeru, poštena kazna za sve što se dogodilo na utakmici Hajduka i Osijeka. 

Međutim, Poljud će se ipak popuniti koji dan ranije. Hajdukovi navijači iz DPH Šibenik pokrenuli su inicijativu te apeliraju da se poljudske tribine napune za utakmicu juniorske Lige prvaka, 9. veljače u goste mladim hajdukovcima stiže Atletico Madrid.

- Naši juniori 9. veljače 2022. na Poljudu igraju utakmicu Lige prvaka protiv Atletico Madrida, molimo vas da pustite čim prije u prodaju ulaznice za tu utakmicu, da dostojanstveno možemo zajedno s rasprodanim stadionom proslaviti Hajdukov 111. rođendan - apeliraju iz Šibenika u poruku:

- Nema te zabrane koja nas može odvojiti od Hajduka!

Uspije li zamisao, u opasnosti je i rekord za jednu utakmicu Uefine Lige prvaka mladih, 2018. godine dvoboj Krasnodara i Real Madrida gledalo je 32.510 gledatelja. Prvi sljedeći ima gotovo dvostruko manje gledatelja (Astana  - Benfica, 17.000)...

Split: U 33. kolu HT Prve HNL sastali se Hajduk i Osijek

Ovo je svojevrsna šesnaestina finala natjecanja, a osminu finala izravno su izborili pobjednici skupina BenficaJuventusLiverpoolManchester UnitedPSGReal MadridSalzburg Sporting. Dok su 'bili tići' na putu do proljeća u Europi svladali Škendiju iz Sjeverne Makedonije i bjeloruski Minsk, sad ih čeka španjolski velikan koji je u posljednji trenutak izborio plasman u drugu fazu, a vodi ih Fernando Torres.

Rekordne posjete na juniorskoj Ligi prvaka:

32,510 gledatelja: Krasnodar - Real Madrid (2017./18.)
17,000 gledatelja: Astana - Benfica (2015./16.)
13,162 gledatelja: Anderlecht - Porto (2014./15.)
12,871 gledatelja: Anderlecht - Barcelona (2014./15.)
10,124 gledatelja: Maccabi Haifa - Borussia Dortmund (2013./14.)

Najčitaniji članci