Obavijesti

Sport

Komentari 47

Pomilovali ga: Machado ostaje u Dinamu i nakon "srednjaka"

Pomilovali ga: Machado ostaje u Dinamu i nakon "srednjaka"
5

KAZNA 100.000 EURA Novac od kazne bit će raspoređen za humanitarne akcije. Barem nešto dobro od svega. No Mamić je morao naći način za raskid ugovora...

VIDEO

Trener Zoran Mamić, kapetan i dokapetan Domagoj Antolić i Arijan Ademi za stolom zajedno s Paulom Machadom, a ostatak momčadi u ostatku prostorije. Svi složni u jednome - opraštamo Machadu, pogriješio je, bio je to trenutak njegove slabosti.

Opet se Portugalac ispričao klubu, navijačima, predsjedniku, treneru, suigračima, ali i svojoj obitelji.

- Sin me je kad sam došao doma pitao zašto sam to napravio - kaže Machado, koji je pomilovan.

Da, pomilovan je prava riječ za ono što su Portugalcu napravili u Maksimiru. Trenutak slabosti može biti jedno pokazivanje srednjeg prsta, ako i to, navijačima kluba koji te masno plaća. Paulo Machado srednji prst je pokazao triput, navijačima na zapadu s obje ruke, kao da im je želio poručiti evo i vama dupla porcija za zvižduke. 

Ovo što je napravio Dinamo doista je za rubriku - vjerovali ili ne.

Istina, Portugalac ima ugovor do 2017. godine. Godišnja mu je plaća 500.000 eura pa bi Dinamo za rastanak s porezima morao platiti dva milijuna eura, ali morao je Zdravko Mamić pronaći rješenje za raskid ugovora. Na Maksimiru je u utorak protiv Moldea bilo malo više od 9000 gledatelja. 

Puno onih koji su na zapadu gotovo svaku utakmicu dolaze na stadion. Grmjelo, sijevalo, sunce, kiša, snijeg, oni su tu uz svoj klub. Njima se bahati Portugalac narugao kao nikome, a sad im se s ovom odlukom narugao i klub. Stalno u Dinamu navijače mole da se vrate na tribine, stalno traže podršku, a onda su ljutiti zbog zvižduka publike i pomiluju čovjeka koji je tim ljudima jasno poručio što misli o njima. Neshvatljivo!

U utorak je Machado “bio bivši”, u srijedu je izbačen iz prve momčadi. Četvrtak donosi preokret, od jučer je opet dio svega. E, to je doista moguće samo u Dinamu. Zoran Mamić je pokušao obrazložiti odluku.

- Kazna je 100.000 eura. Novac će biti raspoređen u akcije humanitarnog karaktera u kojima će sudjelovati i Machado. Svi su željeli da on ostane u klubu. Nanio je štetu sebi, klubu i navijačima, vjerujem da će ponašanjem u budućnosti okrenuti situaciju u svoju korist, pokazati da zaslužuje biti tu - rekao je Mamić.

Barem će tih 100.000 eura otići onima kojima novac treba. Bio je to jučer pravi show u Maksimiru. Jednostavno, morali su pronaći način, preko ovoga se nikako nije smjelo prijeći.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu, rekao je hrvatski reprezentativac
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"