Obavijesti

Sport

Komentari 123

Pomor velikana: Izgubili Milan, Arsenal, Real, pao i Man City

Pomor velikana: Izgubili Milan, Arsenal, Real, pao i Man City
10

Srijeda nije bila sretna za mnoge velikane europskog nogometa u Ligi prvaka. U skupinama B, C i D redom su padali Arsenal, Real Madrid, Milan te Man City

VIDEO

Gosti su slavili u obje utakmice skupine B u 3. kolu Lige prvaka. Schalke je s 2-0 srušio Arsenal na Emiratesu, dok je Olympiacos s 2-1 bio bolji od Montpelliera.

Arsenal je doživio prvi domaći poraz u fazi natjecanja po skupinama još od 2003. kada je s 3-0 bolji bio Inter. Ove srijede su Emirates osvojili Nijemci, ali prvenstveno zahvaljujući Nizozemcima.

U 76. minuti je Ibrahim Afellay glavom proslijedio loptu za sunarodnjaka Klaas-Jana Huntelaara koji je pogodio za vodstvo gostiju. Deset minuta kasnije strijelac je bio i sam Afellay kojem je to bio prvi pogodak u Ligi prvaka u 30. nastupu. S desne strane mu je nakon brze kontre asistirao Jefferson Farfan.

Schalke je ovom pobjedom preuzeo vrh skupine B, a Arsenal će imati priliku za uzvrat već za dva tjedna u Gelsenkirchnu. Spomenimo još da je Serge Gnarby sa 17 godina, tri mjeseca i 11 dana postao najmlađi Nijemac koji je nastupio u Ligi prvaka. Ne radi se, međutim, o igraču Schalkea, već Arsenala.

Olympiacos je do pobjede u Montpellieru došao u prvoj minuti sudačke nadoknade i to akcijom dvojice igrača koji su ušli u igru u nastavku. Djamel Abdoun je poslao sjajnu loptu za Kostasa Mitrogloua kojem nije bilo teško svladati Laurenta Pionniera. Prije toga je Gaëtan Charbonnier volejom u 49. minuti doveo francuskog prvaka u vodstvo, a za Grke je u 73. minuti izjednačio kapetan Vassilis Torossidis.

Olympiacos se ovom pobjedom probio na treće mjesto, a Montpellier je sada zalijepljen za dno skupine. 

Milan pao u Malagi

Nogometaši Milana i dalje ne pronalaze pravu formu u aktualnoj sezoni, a novi pad su doživjeli kod Malage u utakmici 3. kola skupine C Lige prvaka.

Španjolska je momčad nakon Zenita i Anderlechta pobijedila i trećeg suparnika u skupini. S minimalnih 1-0 je Malaga došla do devetog boda.

Junakom ove pobjede je postao 31-godišnji Joaquin, makar je vrlo lako mogao biti tragičar. Naime, u 45. minuti je Joaquin promašio jedanaesterac, tako što je loptu poslao daleko na tribine stadiona. Inače, postao je time prvi španjolski nogometaš koji je u posljednjih osam sezona promašio jedanaesterac u Ligi prvaka!

No, da ne ostane sve na tome, Joaquin se pobrinuo u 64. minuti. Uz malu pomoć stative poslao je loptu u mrežu i taj je pogodak na kraju odlučio utakmicu. Milan je, inače, odigrao čak i solidno na La Rosaleda stadionu. Imao je ukupno šest udaraca u okvir vratiju, što je bilo trostruko više od suparnika.

Ipak, Milan je pogotovo agresivnije zaigrao nakon primljenog pogotka, ali je bilo prekasno da se promijeni situacija na semaforu. Unatoč porazu Milan je i dalje drugoplasirana momčad na ljestvici sa četiri boda.

Nogometaši ruskog Zenita upisali su u srijedu, u ogledu 3. kola skupine C Lige prvaka, premijernu pobjedu. S minimalnih 1-0 je Zenit u Sankt Peterburgu pobijedio Anderlecht.

S onim što su pokazali, igrači Zenita nisu baš zaslužili puni plijen, a kad su već bili totalno nemoćni u igri "pomogao" im je sudac ovog ogleda, hrvatski djelitelj pravde Ivan Bebek.

U 72. minuti su igrači Zenita na brzinu izveli slobodni udarac dodavajući loptu najisturenijem igraču koji je bio evidentno u zaleđu. Srušen je domaći igrač pri primanju lopte i Bebek je dosudio jedanaesterac uz žustre prosvjede gostiju. Anderlechtu ništa nije pomoglo, pa niti vratar Proto, te je Aleksandar Keržakov zabio jedini pogodak na utakmici.

Real pao u Dortmundu, City izgubio u Amsterdamu

Real je pao u Dortmundu kod njemačkog prvaka Borussije (1-2), dok je Ajax na svojoj Areni svladao engleskog prvaka Manchester City s 3-1. I dok Realu ovaj poraz i nije toliko bolan, budući da ima u zalihi šest bodova od ranije, City je ostao na samo jednom bodu i već je sada, nakon prvog dijela igranja u skupini, sasvim blizu ispadanja iz Lige prvaka.

Borussija je bila življa, agresivnija i izgledala je kao da više želi tri boda. Poveo je domaćin u 36. minuti preko svog najboljeg strijelca Roberta Lewandowskoga, ali samo stotinjak sekundi kasnije već je bilo 1-1 kada je Cristiano Ronaldo pobjegao domaćoj obrani, te je lobom prevario Weidenfellera. 

Početkom drugog dijela Borussija je krenula s najjačom ofenzivom prema Casillasu, te su Götze, Lewandowski i ostali promašivali sjajne šanse. Ali je zato u 64. minuti pogodio Schmelzer koji je dočekao loptu na desetak metara, iskosa, te ju je kroz šumu nogu poslao u suprotni kut.

Po primljenom pogotku je Real zaigrao konkrentije, i hrvatski nogometaš Luka Modrić se našao u jednoj poluprilici, ali Madriđani do izjednačenja nisu došli.

Luka Modrić je u igru ušao već u 20. minuti kada je ozljedu obnovio Sami Khedira, dok je na drugoj strani Ivan Perišić osjetio travnjak pod nogama tek u sudačkoj nadoknadi.

Manchester City je pao kod Ajaxa s 3-1 makar je vodio 1-0 pogotkom Nasrija u 22. minuti. No, prvo je domaćin izjednačio u smiraju prvog dijela, a potom su u nastavku "kopljanici" zabili dva za prvu pobjedu sezone u Ligi prvaka.

Obje su momčadi imale po 14 udaraca na utakmici i moglo je završiti i drugačije, ali su se gosti i ispromašivali, i opet odigrali loše  u obrani. Dovoljno je reći da je City u samo jednoj od zadnjih 16 utakmica izdržao 90 minuta bez primljenog pogotka.

Liga prvaka, 3. kolo:

Skupina B

Arsenal - Schalke 0-2 (Huntelaar 76, Afellay 86)

Montpellier - Olympiacos 1-2 (Charbonnier 49 / Torossidis 73, Pionnier 90+1)

Redoslijed: 1. Schalke 7, 2. Arsenal 6, 3. Olympiacos 3, 4. Montpellier 1.

Skupina C:

Malaga - Milan 1-0 (Joaquin 64)

Zenit - Anderlecht 1-0 (Keržakov 72-11m)

Redoslijed: 1. Malaga 9, 2. Milan 4, 3. Zenit 3, 4. Anderlecht 1. 

Skupina D:

Borussia (D) - Real Madrid 2-1 (Lewandowski 36, Schmelzer 64 / C. Ronaldo 38)

Ajax - Manchester City 3-1 (De Jong 45, Moisander 57, Eriksen 68 / Nasri 22)

Redoslijed: 1. Borussia (D) 7, 2. Real 6, 3. Ajax 3, 4. Manchester City 1.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 123
VIDEO

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"