Obavijesti

Sport

Komentari 126

'Ponekad izvedbe nisu bajne, ali ne vadite nam zdrave zube'

'Ponekad izvedbe nisu bajne, ali ne vadite nam zdrave zube'
4

Joško Jeličić upitao je Antu Čačića zašto je Rakitić dobio prednost ispred Kramarića, što izborniku nije najbolje sjelo. "Smatram da je Rakitić još uvijek potreban reprezentaciji", poručio je

VIDEO

Ovakav pogled na ljestvicu sam priželjkivao, rekao sam da želimo ići na SP kao čelna momčad. Sretan sam i ponosan na naše igrače, u ovakvim uvjetima bez publike u dvije utakmice uspjeli smo odigrati dosta kvalitetno, bili smo učinkoviti. Konstatacija da imamo 10 bodova može nas činiti zadovoljnima, rekao je Ante Čačić.

Hrvatska je pobijedila Island 2-0 u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. Strijelac oba gola bio je Marcelo Brozović.

- Danas je utakmica bila dosta teška, neki igrači su nam bili ozlijeđeni, trenirali smo pod uvjetima koji baš nisu bili nogometni i to je posljedica da neki igrači nisu bili svježi. Imali smo nekoliko pogrešaka, ali smo se kvalitetno branili i nismo dozvolili da nam zabiju gol. Zadovoljstvo je kod mene potpuno, a nadam se i kod onih koji prate reprezentaciju - dodao je Čačić za HRT.

Konferencija za medije nakon pobjede 2:0 nad Islandom u Maksimiru

Posted by Hrvatski nogometni savez on 12. studenoga 2016

Kako to uvijek biva, bilo je situacija koje bi izbornik volio popraviti u igri "vatrenih".

- Imali smo dosta ishitrenih grešaka, pokušali smo doći u završnicu kad se za to nisu stvorili preduvjeti. U drugom poluvremenu smo se konsolidirali i, kad se sve zbroji, možemo reći da je Hrvatska bila bolja. Island je pokazao da nikom neće biti lako igrati protiv njega.

U drugom poluvremenu Luka Modrić zamijenio je Matea Kovačića i preuzeo kapetansku traku.

- Zadovoljan sam njegovom igrom. Malo je participirao dosad u Realu, ovaj tjedan akumulirao je nekoliko treninga, ali pokazao je želju da igra i dobro je odigrao 45 minuta - kazao je Čačić i prokomentirao igru dvostrukog strijelca Brozovića:

- On ima aerobno-anaerobne sposobnosti iznad prosjeka. Kad je njegov pristup ozbiljan do kraja, stoji činjenica da se radi o vrhunskom igraču.

Komentator HRT-a Joško Jeličić zagrijao je atmosferu pitanjem Čačiću zašto je Ivan Rakitić kao polušpica dobio prednost ispred Andreja Kramarića.

- Danas nismo igrali s Rakitićem na poziciji koju je dosad igrao u reprezentaciji, igrali smo 4-3-3 u "v"-rasporedu u veznoj liniji. Badelj je bio zapravo korektor Kovačića koji je igrao polulijevo i Rakitića, koji je bio poludesno. Razlog tome je bio da smo željeli sa što više igrača biti ispred zadnje linije nakon dugih lopti, a to je ona pozicija koju Rakitić igra u Barceloni.

- Što se tiče usporedbe Rakitića i Kramarića, oni će biti korišteni onda kad ja budem smatrao da će u određenom trenutku trebati koji od njih igrati. Ne možemo, barem ja tako ne gledam i ne seciram igrače po trenutačnoj situaciji u njihovim klubovima... Rakitić je bio i ostao jedan od stožernih igrača hrvatske reprezentacije. To ne znači da i ostali igrači nemaju prilike i ne dolaze u situaciju da daju svoj obol za hrvatsku reprezentaciju. Svi ti igrači igraju na vrlo visokom nivou.

- Mene osobno veseli što je Kramarić dosegao nivo zbog kojega se na njega u svakom trenutku može računati i da je na ovakav način ušao u zadnjih desetak minuta utakmice, nakon dvije odlično odrađene utakmice u Skadru i protiv Finske - rekao je Čačić i zaoštrio priču:

- Hrvatska reprezentacija i ovi igrači, s obzirom da zaista igraju u uvjetima koji nisu nogometni - Joško, igrao si nogomet pa znaš kako je to - oni zaista daju sebe. Ponekad te izvedbe i nisu bajne kod pojedinaca, ali ja ne bih zdrave zube vadio. Sjetimo se kakve su kritike i sugestije bile prije godinu dana, kad je u pitanju bio Srna, pa onda kad je u pitanju bio Mario Mandžukić... To su sve igrači koji su dali veliki obol i još ga uvijek daju. Kad ga ne budu davali, onda neće biti u momčadi. Smatram da je Rakitić još uvijek potreban reprezentaciji, naravno da od njega uvijek puno očekujemo.

Mario Mandžukić imao je previše ubačaja s bočnih pozicija, a trebao je kao glavna špica upravo dočekivati takve ubačaje, poručio je Jeličić Čačiću.

- Ja radim korekcije, ja Marija usmjeravam da bude što više koncentriran na igru u 16 metara i da se što manje troši na nepotrebne situacije, ali ponekad se dogodi takva situacija. Puno bi mu pomogla da bude selektivniji u svom kretanju.

Veliki hendikep u sljedećoj utakmici protiv Ukrajine 24. ožujka bit će neigranje Ivana Perišića koji je zbog gluposti u 94. minuti zaradio izravan crveni karton.

- Sigurno je nepotreban prekršaj, ali daleko od toga da je bio namjeran. Činjenica je da je teren bio težak, bile su zadnje minute, koncentracija je pala... Ali čudi me da je sudac produžio utakmicu četiri minute. Svaki dobar igrač je nedostatak, ali vjerujem da ćemo naći unutarnje snage i da ćemo ga nadoknaditi - kazao je Čačić.

Objasnio je izbornik da je Mateo Kovačić osjetio bolove u gležnju u 20. minuti i da ga je zato izvadio iz igre na poluvremenu.

- Kakav je nagon igrača igrati za reprezentaciju, to se ne može mjeriti. Osjetim to jer sam stalno s njima, piju i tablete za bolove, samo da budu tu.

- Ne sjećam se da je bilo koji izbornik igrao u ovakvim uvjetima, bez gledatelja, jako teška skupina... - poručio je Čačić i odgovorio na pitanje što misli o nemogućnosti dolaska hrvatskih navijača u Belfast na prijateljsku utakmicu protiv Sjeverne Irske:

- Uporno nazivate navijačima ljude zbog kojih moja djeca ne mogu doći na utakmicu. Zbog čega ne igramo s gledateljima? Zbog koga? Imamo bojazan da se može dogoditi nešto u Sjevernoj Irskoj, to je razlog zašto neće biti hrvatskih navijača - istaknuo je Čačić koji na taj put neće voditi Modrića, ĆorlukuRakitićaKovačića i Subašića.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 126
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika