Obavijesti

Sport

Komentari 11

Ponos Osječana: Stigla osveta za bolan poraz prije 17 godina

Ponos Osječana: Stigla osveta za bolan poraz prije 17 godina
1

17 godina kasnije, NK Osijek se lagano diže... Uprava je dogovorila prijateljski susret baš protiv te praške Slavije. I baš danas su Osječani ispravili dio te 17 godina stare greške pobjedivši rezultatom 2-1

VIDEO

NK Osijek nalazi se na pripremama u španjolskoj Marbelli gdje je danas odigrao utakmicu protiv praške Slavije i pobijedio 2-1! Strijelci su bili Benedikt Mioč i Aljoša Vojnović, a priča dobiva puno veći značaj znajući što se dogodilo na zimu 2000. godine.

POGLEDAJTE VIDEO: Utakmica Osijeka i Slavije Prag u Španjolskoj

Prije skoro 17 godina, 07. prosinca 2000., u 3. kolu Kupa Uefa, Osijek je imao veliku priliku proći Slaviju iz Praga. Grad je bio na nogama, stadion ispunjen... Osječani su u Gradskom vrtu pobijedli 2-0 i svi su mislili kako se u Prag ide samo odraditi posao. Nažalost, u Pragu ih je tada čekala gorka pilula koju je bilo teško progutati, piše Bijelo-plava birtija.

Praška Slavia je slavila rezultatom 5-1 iako je Osijek sve do 90. minute imao rezultat koji ga vodi dalje. Ta utakmica se u gradu na Dravi još uvijek smatra najvećim europskim (ne)uspjehom u klupskoj povijesti.

Sedamnaest godina kasnije, NK Osijek se lagano diže... Uprava je dogovorila prijateljski susret baš protiv te praške Slavije. I baš danas su Osječani ispravili dio te 17 godina stare greške pobjedivši rezultatom 2-1.

Stigao i Pellegrini s Kinezima

U Marbellu je danas stigao i kineski Hebei China Fortune, a prava je zvijezda u njegovim redovima argentinski napadač Ezequiel Lavezzi, nekadašnji centarfor PSG-a koji u Kini zarađuje 10 milijuna eura godišnje. Još je poznatije ime trener Kineza, Čileanac Manuel Pellegrini koji je, između ostalih, vodio i Real Madrid i Manchester City, piše nk-osijek.hr.

Oni također treniraju na terenima ovdašnjeg velikog nogometnog centra, tek dvadesetak metara od Osječana. Osječanima je, pak, od velike koristi Mađarica Reka Vidats koja ime je i službeno „domaćica“ u Marbelli i brine o svim tehničkim detaljima njihova boravka na jugu Španjolske. Riječ je o bivšoj trostrukoj juniorskoj prvakinji Europe u tenisu, kasnije profesionalki koja je nekada nastupala na svim Grand Slam turnirima, a sada je već duže vrijeme u Španjolskoj.

Sa svojim kolegom Manuelom, Osječanima je stalno na dispoziciji, nazočna je i na svakom treningu, odgovorno i susretljivo odrađujući svoju zadaću prema Bijelo-plavima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 11
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika