Obavijesti

Sport

Komentari 1

Pop s 22 koša torpedirao Albu, Tomić i Bojan po 20 poena...

Pop s 22 koša torpedirao Albu, Tomić i Bojan po 20 poena...
1

Nikakvih problema nije imao litavski sastav za upisivanje druge pobjede u skupini E, a prema njoj ga je vodio Popović s 22 poena. Bio je Popović prvi strijelac utakmice

VIDEO

Još je jednom odličan u euroligaškoj utakmici bio hrvatski košarkaš Marko Popović. Njegov je Žalgiris, u ogledu 6. kola skupine E Top 16 faze Eurolige, pobijedio berlinsku Albu na domaćem parketu 92-56...

Nikakvih problema nije imao litavski sastav za upisivanje druge pobjede u skupini E, a prema njoj ga je vodio Popović s 22 poena. Bio je Popović prvi strijelac utakmice sa samo tri promašena šuta iz igre. Za dva poena je gađao 4-4, za tri poena 4-7, a s linije slobodnih bacanja 2-2. Imao je uz sve to pet asistencija, dvije ukradene lopte i što je posebno za naglasiti - niti jednu izgubljenu loptu.

Uz Popovića dvoznamenkasti su po poenima kod Žalgirisa još bili Tremmell Darden (17) i Mindaugas Kuzminskas (14). Alba se držala tijekom prvog poluvremena kada je zaostajala sedam poena (44-37). Nakon toga je slijedio raspad sistema.

Raspad sistema kod Beşiktaşa traje kroz cijelu Top 16 fazu. Ovog četvrtka je igrao šestu utakmicu i šesti put je poražen. Maccabi nije imao nikakvih problema slaviti na gostovanju 77-55. Izraelci su posao obavili tijekom prvih 20 minuta kada su vodili sa čak 43-22.

Hrvatski košarkaš Darko Planinić je za 15 minuta igre ubacio četiri poena za goste, uz jedan skok i čak pet izgubljenih lopti. Iz igre je gađao 2-4. No, tek nešto boljim se pokazao Damir Markota u domaćem sastavu sa pet poena, četiri skoka, te po jednom asistencijom i izgubljenom loptom. Gađao je Markota 2-4 za dva poena, 0-2 za tri i 1-2 s linije slobodnih bacanja.

Nova odlična partija Tomića, Real i dalje stopostotan

Košarkaši Montepaschi Siene izgubili su ovog četvrtka po prvi puta u Top 16 fazi Eurolige i to su gadno nastradali u Barceloni. Katalonska je momčad u ogledu 6. kola skupine F slavila 85-66...

Nakon prve četvrtine Barça je imala sedam poena prednosti. Na poluvremenu je bilo +19, a nakon treće četvrtine iznad dvadeset poena prednosti. Barcelonu je opet predvodio hrvatski košarkaš Ante Tomić koji je utakmicu zaključio s 20 poena, te po pet skokova i asistencija. Uza sve to je imao odličan šut: 9-12 iz igre, te 2-4 s linije slobodnih bacanja.

Bio je Tomić najbolji igrač i strijelac utakmice, a uz odličnu pratnju Xaviera Rabasede (16 poena), Natea Jawaija (11 poena) i Marcelinha Huertasa (10 poena, pet asista) potpuno je razbio suparnika iz Italije. Sada obje momčadi imaju omjer 5-1 u skupini F. Na drugoj strani je Bobby Brown postigao 19 poena.

U ovoj skupini je još Olympaicos pobijedio Fenerbahçe 82-71, čime turski sastav potpuni gubi korak za prolaz dalje. Nije goste niti ovaj put uspio spasiti novi dobar učinak hrvatskog košarkaša Bojana Bogdanovića koji je ubacio 20 poena uz četiri skoka i dvije asistencije. Za dva poena je Bogdanović gađao 3-6, za tri 2-5, te za jedan 8-8. Zanimljivo je da su Bogdanović, McCalebb i Andersen ubacili 58 od ukupno 71 poen turske momčadi. Kod domaćina je najbolji bio Spanoulis sa 15 poena i pet dodavanja.

Derbi večeri je igran u Madridu, u sklopu skupine E. Real je pobijedio CSKA s 86-78, nakon produžetka, te je sada jedina neporažena momčad u Top 16 fazi. Inače, CSKA mora žaliti za pobjedom jer je Teodosić u osnovnom dijelu igre promašio tricu u posljednjem napadu.

Jaycee Carroll je s 28 poena bio prvi strijelac utakmice (5-7 trice), ali je igrač utakmice bio Rudy Fernandez s 20 poena, 13 skokova i pet dodavanja. Hrvatski reprezentativac Dontaye Draper je za sedam minuta upisao skok i asistenciju.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga
SAŽETAK ISTRA - SLAVEN

VIDEO Je li ovo najbolji gol u HNL-u ove sezone?! Pogledajte nezaustavljivi projektil Ekonga

PULA - Nogometaši Istre 1961 pobijedili su Slaven Belupo 3-0 u Puli u utakmici 32. kola HNL-a. Puljani su poveli u šestoj minuti golom Eliasa Fileta iz penala. Emmanuel Ekong u 15. minuti zabio je možda i najbolji gol u HNL-u ove sezone nezaustavljim projektilom s barem 25 metara daljine. A za konačnih 3-0 lopta se odbila od golmana Slavena Ivana Sušaka.

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza
IZ NEPOZNATIH RAZLOGA

VIDEO Kramarić u žestokoj svađi s navijačem nakon poraza

Andrej Kramarić zabio je dva gola u porazu Hoffenheima u 31. kolu Bundeslige, a nakon utakmice kamere su ga uhvatile u žestokoj svađi s navijačem
Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu
ZLATNA BARBARA

Nova europska prvakinja: Prije džuda bila sam mala bucka, a trenirala sam u skloništu

Plus+ "Za pet godina se nadam da će moja sportska karijera biti gotova. Jer planiram još jedan olimpijski ciklus do Pariza. Mogla bih ja po svojim godinama još jedan, ali..", rekla je Barbara