Obavijesti

Sport

Komentari 3

Popović: Do ove ozljede sam igrao najbolju košarku u životu

Popović: Do ove ozljede sam igrao najbolju košarku u životu
1

Nakon utakmice Cedevite i Uniksa u Zagrebu ozlijeđeni Marko Popović pričao je o lomu ruke, ambicijama svog kluba, Dontayeu Draperu, ulozi novopečenog oca...

VIDEO

Marko Popović slomio je lijevu ruku sredinom prosinca pa nije mogao pomoći svom Uniksu na gostovanju kod Cedevite u drugom kolu druge faze Eurokupa. No nije ni trebao, Rusi su u Draženovu domu uvjerljivo slavili 94-76.

- Drugo poluvrijeme odigrali smo kako znamo. Najvažnije je da smo dobili, a još je bolje što smo dobili velikom razlikom zbog mogućeg kruga. Napravili smo 'break', sad treba čuvati domaći teren - rekao je Pop, koji je, za razliku od ostatka momčadi, ostao u Hrvatskoj. Danas je otputovao u Zadar, gdje će biti pet dana, a usput obaviti kontrolu ozlijeđene ruke.

- Nije to bio klasični lom, pukle su tri kosti u šaci. No dobro je, blizu sam povratka, možda već za desetak dana počnem trenirati, iako ne treba žuriti da se ozljeda ne bi obnovila - kaže popularni hrvatski reprezentativac, koji bi za završnicu sezone trebao biti u punoj formi.

- Teško mi je gledati suigrače ovako sa strane. Ove sezone nisam imao uspona i padova, već sam igrao dobro u kontinuitetu. Sretan sam i ponosan zbog toga na sebe jer igram sve bolje kako godine odmiču - tvrdi Popović. 

Glavni klupski cilj je izboriti Euroligu, koja je Uniksu ove sezone izmakla nakon senzacionalnog poraza od belgijskog Charleroija u kvalifikacijama.

- Bili bismo zadovoljni jednim trofejem. No u ruskoj ligi je CSKA uvijek CSKA, a vjerujem da će Himki u završnici sezone igrati značajniju ulogu nego dosad - kaže 28-godišnji Zadranin, neizravno objasnivši da Uniks po svaku cijenu želi osvojiti Eurokup.

Prvi je put imao priliku uživo vidjeti Dontayea Drapera, Cedevitinog razigravača koji bi mogao postati hrvatski reprezentativac. Prije dvije godine Pop se izjasnio protiv dolaska Alana Andersona, ali ovaj put se nije htio "uvaliti".

- Nisam kompetentan govoriti o Draperu u kontekstu reprezentacije, ali vidi se da je dobar igrač. Cedevita je kompaktna cjelina, ali on je njen lider i ide mu više zasluga nego drugima za njene ovosezonske uspjehe - zaključio je Marko, koji je nedavno postao otac.

- Dobro se snalazim i u toj ulozi. Ima neprospavanih noći. Teško je, ali slatko, jako smo ponosni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli
POLUFINALE LIGE PRVAKA

VIDEO Bayern - Real 2-2: Ovaj Real ima sto života! Domaćin dominirao, ali gosti se izvukli

Bayern München i Real Madrid remizirali su u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka (2-2). Za domaćina su zabili Sane i Kane, no gosti su se opet izvukli golovima Viniciusa

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu
GENIJALAC S LOPTOM

VIDEO Dodir majstora: Modrić 'frapirao' navijače na treningu

Realovci su trenirali na Allianz Areni u Münchenu uoči polufinala Lige prvaka, a Modrić je bio posebno raspoložen. S dvije majstorije je oduševio navijače i na sjajan način najavio utakmicu
UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real
OD 21 SAT

UŽIVO Polufinale Lige prvaka, evo gdje gledati Bayern - Real

Želimo se izolirati od drugih stvari u ovoj utakmici. Važno je da imamo slobodu kako bi odigrali vrhunsku utakmicu. Dat ćemo sve od sebe kako bi pobijedili, znamo kakva je situacija za uzvrat, najavio je trener Bayerna