Obavijesti

Sport

Komentari 67

Hrvatska slomila Tunis, protiv Grčke igramo za finale turnira!

Hrvatska slomila Tunis, protiv Grčke igramo za finale turnira!
5

Hrvatski košarkaši pobijedili su Tunis 72-52 na kvalifikacijskom turniru za odlazak na OI u Rio de Janeiro. Hrvatska će u petak igrati polufinale protiv Grčke u 16.30 sati...

VIDEO

Hrvatski košarkaši pobijedili su Tunis 72-52 u drugoj utakmici na kvalifikacijskom turniru za odlazak na OI. Hrvatska je s ovom pobjedom izborila drugo mjesto u skupini i  polufinalni ogled protiv Grčke u petak u 16.30 sati.

Drugi polufinalni par čine Meksiko i domaćin turnira Italija, koja je u prvoj utakmici skupine bila bolja od Hrvatske. Samo pobjednik kvalifikacijskog turnira u Torinu izborit će odlazak na Olimpijske igre u Rio de Janeiro.

Hrvatska nije briljirala na startu. Tunis se držao do poluvremena (29-24 za Hrvatsku), a naši košarkaški odvojili su se u trećoj četvrtini. U posljednjih 10 minuta trebalo je samo mirno privesti utakmicu kraju što su igrači Ace Petrovića i napravili.

Bojan Bogdanović bio je najbolji u redovima Hrvatske s 25 koševa, Dario Šarić je ubacio 11 poena uz devet skokova, Rok Stipčević utakmicu je završio s osam koševa kao i Darko Planinić. Kod Tunisa najbolji je bio Michael Roll koji je zabio 21 koš.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Hrvatska na Grke

Košarkaši Grčke pobijedili su Meksiko 86-70 čime su osvojili prvo mjesto u skupini A kvalifikacijskog turnira za Olimpijske igre. Hrvatska je pobijedila Tunis, osigurala je drugo mjesto u skupini te polufinale protiv Grčke (petak, 16.30 sati).

Meksikanci su iznenađujuće vodili na poluvremenu protiv Grčke 35-33, ali je grčka reprezentacija ozbiljnijim pristupom u drugom poluvremenu stigla do uvjerljive pobjede. Najbolji strijelac Grka bio je Giannis Antetokuonmpo koji je zabio 21 koš.

Meksiko će u petak, od 21 sat, u polufinalu igrati protiv domaćina turnira Italije.

Skupina A - rezultati i raspored

Grčka - Iran 78-53
Meksiko - Iran 75-70
Grčka - Meksiko 86-70

Ljestvica:

1. Grčka    2    2    0    164-123   4    
2. Meksiko  2    1    1    145-156   3    
3. Iran     2    0    2    123-153   2      

Skupina B - rezultati i raspored

Italija - Tunis 68-41
Italija - HRVATSKA 67-60
HRVATSKA - Tunis 72-52

Ljestvica:

1. Italija   2    2    0   135-101   4    
2. HRVATSKA  1    0    1    132-119    3    
3. Tunis     1    0    1    93-140    1

UŽIVO, Hrvatska - Tunis 72-52

ČETVRTA ČETVRTINA

>>> Kraj utakmice! Hrvatska je pobijedila Tunis 72-52 te je izborila polufinale protiv Grčke!

>>> Hrvatska je pristupila ozbiljno u posljednjoj dionici igre. Raste naša prednost, sad je već 16 koševa (56-40). Do kraja utakmice je šest minuta. Hrvatska je jednom nogom u polufinalu protiv Grčke.

>>> Posljednjih 10 minuta utakmice! Hrvatska ima 15 koševa prednosti.

TREĆA ČETVRTINA

>>> Kraj treće četvrtine! Hrvatska ima 51-36 i sad samo treba privesti utakmicu kraju. Posljednjih 10 minuta pred nama. Pobjednik igra protiv Grčke koja je dobila Meksiko i izborila prvo mjesto u skupini. To će, ako ne bude senzacije, biti Hrvatska, a polufinale je na rasporedu u petak u 16.30 sati.

>>> Hrvatska vodi 43-30 dvije minute do kraja treće četvrtine! Konačno smo slomili Tunižane...

>>> Bogdanović zakucava za 38-26 Hrvatske na polovici treće četvrtine! Tunižani posustaju. Hrvatska sve bolja. Bogdanović je već na 14 koševa, Stipčević ga prati s osam, a Šarić je još na onih šest iz prve dionice igre. Roll je kod Tunisa zabio 14 koševa. Srećom, ne prate ga suigrači...

>>> Počela je treća četvrtina! Otvorio ju je Kruno Simon košem za 31-24. Stipčević zabija za 33-24 što je najveća prednost Hrvatske na utakmici.

DRUGA ČETVRTINA

>>> Poluvrijeme! Hrvatska vodi protiv Tunisa 29-24. Bolje to izgleda nego u prvoj četvrtini. Bogdanović predvodi Hrvatsku s 12 koševa, Šarić je zabio šest poena. Michael Roll najbolji je kod Tunisa s 12 koševa. 

>>> Budi se i Bogdanović! Hrvatska vodi 20-16, a Bojan je na osam koševa. S druge strane Michael Rool zabio je 12 od 18 koševa Tunisa. Morat ćemo ga zaustaviti

>>> Počela je druga četvrtina!

PRVA ČETVRTINA

>>> Kraj prve četvrtine! Hrvatska ne briljira u otvaranju protiv Tunisa (12-12). Dario Šarić nekako je najraspoloženiji sa šest koševa, kod Tunižana Roll je zarolao Hrvate i zabio nam 10 koševa. Šut za dva nam je 36 posto, nismo ispucali niti jednu tricu, a slobodna bacanja su nam na 67 posto. Srećom, ne briljuraju ni Tunižani. 

>>> Bilan i Bogdanović za 4-0 Hrvatske na startu. Tunižani uzvraćaju tricom. No ne uspijevamo se odvojiti već na početku. Tunis je uspio i povesti, ali Bogdanović zakucava za 10-10 dvije minute do kraja prve četvrtine.

>>> Stipčević, Hezonja, Bogdanović, Šarić i Bilan. To je hrvatska petorka.

>>> Hrvatska mora dobiti Tunis ako želi ostati u igri za odlazak na OI. Grčka je dobila Meksiko te je osiugrala prvo mjesto u skupini što znači kako će Hrvatska, ako večeras dobije Tunis, igrati polufinale protiv Grka.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'
PIŠU ŠPANJOLCI

Modrić se slomio nakon pobjede protiv Cityja: 'Ne može biti kraj'

Za Madriđane je neprecizan bio Luka Modrić, dok je sjajni vratar Reala Lunjin obranio udarce Bernarda Silve i Matea Kovačića