Obavijesti

Sport

Komentari 10

Poraz Dinama u završnici, slijedi 'nemoguća misija'

Poraz Dinama u završnici, slijedi 'nemoguća misija'
14

Porazom 2-0 nogometaši Dinama su se doveli na rub ispadanja iz Lige Uefe. U zadnjem kolu im je potrebna pobjeda od dva razlike protiv Rennesa

VIDEO

Dinamo je 86 minuta imao relativno povoljan rezultat, a na kraju uvjerljivo izgubio. Opet će se govoriti o (ne)zrelosti za Europu, što se nakon 90 minuta protiv HSV-a zapravo i nameće samo po sebi. Treću utakmicu zaredom Dinamo je zaslužio više od onoga što je dobio i to više ne može biti slučajnost. I dok su protiv Basela i Branna "modri" po svemu morali dobiti utakmicu, u srijedu navečer u Maksimiru to baš i nije bilo tako.
- HSV je sjajna momčad, očekivali smo tvrdu utakmicu i nažalost opet nismo realizirali neke naše šanse. I bod bi nam bio značajan - rekao je nakon utakmice pomalo razočarani trener Dinama Branko Ivanković.
Kiks Dinamove obrane, valjda prvi na utakmici, dogodio se u 87. minuti. Nakon centaršuta Van der Vaarta lopta je doletjela u peterac, nitko iz obrane nije reagirao, pa De Jongu nije bilo teško zabiti s dva metra. U sudačkoj nadoknadi konačni dojam pokvario je Čale. Napravio je 'glupi' faul na Demelu, škotski sudac je dosudio penal, a realizirao ga je Piotr Trochowski.
A počelo je mirno, gotovo i dosadno. Tek u 18. minuti 'dogodila' se prva šansa. I to za goste. Čeh Jarolim je odlično pucao s 20-ak metara i pogodio prečku. Iz daljine su desetak minuta kasnije pokušali prvo Vukojević, pa Pokrivač, ali bile su to lake lopte za golmana Rosta. Šansu je nakon nabacivanja Modrića imao i Balaban, no ni on nije pogodio. Najbolju šansu Dinamo je propustio u 44. minuti. Balaban je izborio slobodni udarac na 17 metara, u sjajnoj poziciji, a sam je i pucao. Napravio je to izuzetno loše, pucao po zemlji u golmanovu stranu...
Ni u nastavku nije bilo puno promjena. HSV je bio taktički fantastičan i Dinamo nije mogao probiti njihovu obrambenu koncepciju. Tri minute nakon što je umjesto slabog Balabana ušao Tadić, Reinhardt je pucao glavom nakon slobodnog udarca i pogodio stativu. Dinamo je pokušavao, a HSV pogađao okvir gola. Imali su i "modri" još neke prilike, ali sve što se dogodilo su dva gola u mreži Georga Kocha.
- Nismo zaslužili poraz, mislim da je ovo nerealan rezultat. Opet su nam se dogodile iste pogreške, pala nam je koncentracija kao i u prošlim utakmicama... - govorio je kapetan Dinama Luka Modrić.
Dinamu sada u Rennesu treba pobjeda s dva gola razlike da bi prošao, što je teško za očekivati.
- Ovo je najvjerojatnije kraj našeg europskog puta. Nećemo se predavati, ali čini mi se da je u posljednjem kolu pred nama 'nemoguća misija' - pričao je u tunelu razočarani Ognjen Vukojević.

DINAMO - HSV 0-2 (0-0)
STRIJELCI: 0-1 De Jong (87), 0-2 Trochowski (90-11m)
DINAMO (4-2-3-1): Koch 7 - Etto 7, Drpić 6.5, Carlos 6, Čale 6.5 - Vukojević 6, Pokrivač 6 ('90 Šokota) - Sammir 6.5 ('76 Vrdoljak), Mandžukić 6, Modrić 7 - Balaban 5.5 ('58 Tadić 6.5).
HSV (4-4-1-1): Rost 7 - Boateng 6, Reinhardt 6.5, Mathijsen 7, Atouba 6 - De Jong 7, Jaromilm 6.5, Kompany 6.5, Castelen 6 ('76 Demel) - Van der Vaart 6 ('88 Trochowski 6.5) - Olić 6 ('84 Choupo-Moting).

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve