Obavijesti

Sport

Komentari 37

Španjolci u 88. minuti srušili Portugal i izborili završnicu: Hrvatska saznala sve protivnike

Španjolci u 88. minuti srušili Portugal i izborili završnicu: Hrvatska saznala sve protivnike
2

Španjolskoj je igrala samo pobjeda za plasman na završni turnir Lige nacija i do nje je u Portugalu prvi put nakon 1934. godine došla u 88. minuti golom Morate. Sada su poznati i svi polufinalisti

Nogometna reprezentacija Španjolske posljednji je sudionik završnog turnira Lige nacija koji će se održati od 14. do 18. lipnja iduće godine. "Furija" se tako pridružila Hrvatskoj, Italiji i Nizozemskoj.

U ključnom susretu skupine 2 za plasman na završni turnir Španjolska je u Bragi pobijedila Portugal sa 1-0, a gol odluke zabio je Alvaro Morata u 88. minuti.

Portugal je uoči zadnjeg kola imao dva boda više i igrao mu je i remi, dok je Španjolcima samo pobjeda donosila prvo mjesto.

Prvu pravu opasnost pred nekim golom vidjeli smo u 33. minuti, Diogo Jota je pucao, ali je španjolski vratar Unai Simon bio spreman. Pet minuta kasnije zaprijetio je Bruno Fernandes, ali je pucao pored gola.

UEFA Nations League - Group B - Portugal v Spain

Najbolju priliku u prvom dijelu Španjolska je imala u 42. minuti, no udarac Ferrana Torresa je završio u okviru gola.

Na otvaranju drugog dijela Simon je obranio i udarac Cristiana Ronalda, a u 70. minuti veliku priliku je zapucao i Ruben Dias. Španjolska je blizu vodstva bila u 77. minuti, međutim Diogo Costa je zaustavio udarac Alvara Morate.

Kada se već činilo kako će susret završiti bez golova, Morata je šokirao domaće navijače gurnuvši "Furiju" na vrh skupine.

Zanimljivo je bilo i u St Gallenu gdje je Švicarska branila dva boda viška od Češke u borbi za ostanak. I na koncu pobjedom 2-1 obranila treću poziciju. Domaćin je poveo 2-0 golovima Rema Freulera (29) i Breela Embola 830), no Česi su u završnici poluvremena smanjili i tako produžili nadu. Gol je zabio Patrik Schick (45).

Česi su u 61. minuti imali jedanaesterac za izjednačenje, no Tomas Soucek je loše pucao, pa je Yann Sommer uspio obraniti njegov udarac. Korak do gola gosti su bili i u 88. minuti, no Jan Kuchta je pogodio stativu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
LIGA NACIJA 20:45 , BRAGA
Portugal
0 : 1
Španjolska
Morata 88'
Sortiranje događaja
90+5'

Kraj utakmice! Španjolci su prvi put nakon 1934. godine pobijedili u Portugalu i pridružili se Hrvatskoj, Nizozemskoj i Italiji na završnici Lige nacija idućeg lipnja.

90'

Simoooon! Ronaldo je mogao odmah sve vratiti, ali golman Španjolske malonogometno mu je obranio udarac iz blizine.

Igrat će se još pet minuta.

88'

GOOOOOOL! Morata za 1-0 u 88. minuti!

U tri poteza matirali su gosti Portugalce. Carvajal je ubacio s desne strane, Williams vratio glavom sjajnu povratnu loptu u peterac gdje je natrčao Morata i zakucao u praznu mrežu.

 

84'

Williams još pojačava statistiku Španjolske sa šutevima u okvir, ali lagan je ovo zadatak bio za Costu.

77'

Morata još jednom, ovaj puta puno opasnije, Costa je obranio.

Komentari 37