Obavijesti

Sport

Komentari 36

Portugalci izbjegli doigravanje, Nizozemci ipak ostali 'kratki'

Portugalci izbjegli doigravanje, Nizozemci ipak ostali 'kratki'
1

Švicarska je u Lisabon doputovala sa stopostotnim učinkom i remi joj je bio dovoljan, dok je Portugalu, koji ima bolju gol razliku, trebala pobjeda. Na kraju su izgubili 2-0

VIDEO

Posljednjeg dana europskih kvalifikacija još su dvije reprezentacije izborile izravan plasman na SP 2018., a to su Francuska i Portugal.

U dodatne kvalifikacije idu Švicarska, Italija, Danska, Hrvatska, Švedska, Sjeverna Irska, Grčka i Irska, a ždrijeb parova je u utorak 17. listopada. Francuska je u utorak na Stade de Franceu, kao vodeća u skupini A, dočekala Bjelorusiju i slavila je sa 2-1. Za "tricolore" su zabili Antoine Griezmann (27) i Olivier Giroud (33), a utješni pogodak za Bjelorusiju dao je Anton Saroka (44). 

Nizozemci, trostruki svjetski viceprvaci, koji će propustiti drugo veliko natjecanje zaredom, nakon što ih nije bilo ni prošle godine na Euru u Francuskoj, u utakmici bez značaja za njih su protiv Švedske pobijedili sa 2-0, dok su Luksemburg i Bugarska odigrali 1-1.

U skupini B Portugal i Švicarska odlučivali su tko će izravno u Rusiju, a tko u dodatne kvalifikacije. Švicarska je u Lisabon doputovala sa stopostotnim učinkom i remi joj je bio dovoljan, dok je Portugalu, koji ima bolju gol razliku, trebala pobjeda. Portugal je poveo autogolom Djouroua u 41. minuti, a pobjedu i izravan plasman na SP potvrdio je André Silva (57).

U ostalim susretima skupine B, koji su bili bez natjecateljskog značaja, Mađarska je dobila Farske Otoke sa 1-0, a Latvija je svladala  Andoru sa 4-0.

U skupini H Bosna i Hercegovina je prije tri dana porazom od Belgije praktično uništila svoje šanse za dodatne kvalifikacije, što je omogućilo Grćkoj da na domaćem terenu protiv slabašnog Gibraltara osigura drugu poziciju. Grci su to i učinili pobijedivši sa 4-0.

Belgija, koja je već ranije osigurala plasman na SP, je protiv Cipra slavila 4-0, a Bosna i Hercegovina je dobila Estoniju sa 2-1.

Nositelji u doigravanju: HRVATSKA, Danska, Italija, Švicarska

Nenositelji: Sjeverna Irska, Švedska, Irska, Grčka

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...