Obavijesti

Sport

Komentari 155

Festival penala u Budimpešti: Francuzi neporaženi idu dalje!

Festival penala u Budimpešti: Francuzi neporaženi idu dalje!
4

U dramatičnoj završnici skupine smrti, utakmica između Portugala i Francuske završila je rezultatom 2-2. Portugal će u osmini finala igrati protiv Belgije, a Francuska protiv Švicarske

U posljednjem kolu skupine F, Portugal i Francuska remizirali su rezultatom 2-2 u Budimpešti te momčad Didiera Deschampsa odlazi u osmine finala neporažena. Njemačka i Mađarska također su odigrale 2-2 u posljednjoj utakmici grupne faze

POGLEDAJTE VIDEO: Modrićeva majstorija protiv Škotske

Pokretanje videa...

Modrićeva majstorija protiv Škotske 01:19

Vodeći gol za Portugal na Puškaš Areni zabio je Cristiano Ronaldo u 31. minuti iz penala nakon što je golman francuske reprezentacije Hugo Lloris napravio prekršaj na Moutinhu. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Pred kraj prvog poluvremena, Karim Benzema zabio je izjednačenje Francuske, također iz penala. Semedo se našao u kontaktu s Mbappeom te je sudac pokazao na bijelu točku. .

Euro 2020 - Group F - Portugal v France

Isti je igrač zabio gol u 48. minuti na asistenciju Paula Pogbe.

Francuzi su uoči posljednjeg kola bili jedina reprezentacija iz skupine F koja je osigurala plasman u osminu finala, a remi s Portugalcima na Puskas Areni obje je reprezentacije vodio u nokaut fazu. No, u reprizi finala Eura 2016., kad su Portugalci 'ukrali' trofej "galskim pijetlovima" na Stade de Franceu, teško je bilo za očekivati da će se momčadi prepune nogometnih zvijezda zadovoljiti miroljubovom podjelom bodova.

Ovo je put 'vatrenih' na Euru: Ako prođemo Španjolsku, čeka nas najneugodniji rival...
Ovo je put 'vatrenih' na Euru: Ako prođemo Španjolsku, čeka nas najneugodniji rival...

Portuglaci su napadački ambicioznije započeli utakmicu pa je Hugo Lloris imao više posla od kolege na suprotnoj strani, a najveću prijetnju predstavljao je Cristiano Ronaldo koji je bio u lovu na još jedan rekord - ukupan broj golova u reprezentativnim nastupima. Na toj je ljestvici Portugalcu za dva gola bježao samo Iranac Ali Daei koji je uoči sraza na Puskas Areni imao dva više.

Ronaldov trud došao je na naplatu u 31. minuti. Četiri minute prije Hugo Lloris je u pokušaju boksanja lopte nokautirao Danila u kaznenom prostoru, a sudac Mateu Lahoz je bez razmišljanja pokazao na bijelu točku.

European Football Championship - Portugal - France

VAR je potvrdio njegovu odluku, a Ronaldo zabio 13. pogodak na završnim turnirima europskih prvenstava, a 108. u reprezentativnoj karijeri.

Francuzi su do izjednačenja stigli u smiraj prvog poluvremena, kad je Mateu Lahoz ponovno pokazao na bijelu točku. Kontakt Nelsona Semeda i Kyliana Mbappea u kaznenom prostoru, nakon kojeg je francuski napadač pao, španjolski sudac je procijenio dovoljnim da dosudi još jedan kazneni udarac, a VAR je potvrdio njegovu odluku.

Karim Benzema bio je jednako precizan kao i njegov bivši suigrač iz Reala na drugoj strani. Rezultat prvog poluvremena odgovarao je i jednima i drugima.

'Mama je oslonac cijele obitelji, nepravedno je bila po strani...'
'Mama je oslonac cijele obitelji, nepravedno je bila po strani...'

No, već u trećoj minuti nastavka Francuzi su došli do vodstva. Prvi i jedini goliz igre na ovoj utakmici bilo je djelo Karima Benzeme. Paul Pogba je poslao odličnu dubinsku loptu, Benzema ušao iza portugalske obrane i svladao Ruija Patricija. Pomoćni sudac je podigao zastavicu, ali VAR je odlučio u korist francuskog napadača i gol je priznat.

Kako je u tom trenutku Mađarska još uvijek vodila protiv Njemačke u Muenchenu, Portugal je bio izvan kruga reprezentacija koje će nastaviti natjecanje. U osminu finala vratio je je Cristiano Ronaldo.

Euro 2020 - Group F - Portugal v France

Prvo je bio izravno u akciji zbog koje je dosuđen još jedan kazneni udarac, jer je francuski debitant Kounde na njegov ubačaj rukom zaustavio let lopte. Ronaldo je sam izveo najstrožu kaznu i ponovno poslao Llorisa u krivu stranu za svoj 109. reprezentativni pogodak i izjednačenje s Ali Daeijem.

S pet golova Ronaldo je vodeći strijelac turnira.

Njemačka skoro izletjela s EP-a! Spasio ih Goretzka u završnici, sad idu na Engleze na Wembley
Njemačka skoro izletjela s EP-a! Spasio ih Goretzka u završnici, sad idu na Engleze na Wembley

Francuzi su mogli do pobjede, koja na kraju za Portugalce ne bi značila ispadanje, ali je Rui Patricio u razmaku od pet sekundi spriječio Paula Pogbu i Antoinea Griezmanna. Pogba je pucao s 20-ak metara, što je portugalski golman obranio i skrenuo loptu u stativu, a na odbijancu je bio Griezmann, no i njegov je udarac Patricio zaustavio.

Francuzi su završili kao pobjednici skupine sa samo pet bodova i 28. lipnja u Bukureštu ih čeka dvoboj protiv Švicarske. Portugalci će kao trećeplasirani za četvrtfinale igrati protiv razigrane Belgije, a taj je dvoboj u Sevilli na rasporedu već 27. lipnja. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
3. KOLO EUROPSKO PRVENSTVO 21:00 , PUSKAS ARENA
Portugal
30' Ronaldo (p), Ronaldo 59' (p)
2 : 2
Francuska
47' Benzema (p), 48' Benzema
Sortiranje događaja
90'+3

Francuzi su sada tražili penal! Coman je pao nakon duela u šesnaestercu, ali nakon provjere s VAR sobom igra se nastavila. Ništa od penala!

90'

Četvrti sudac pokazao je pet minuta sudačke nadoknade. 

87'

Nakon predivnog proboja Koemana na desnoj strani, dobro se Francuz okrenuo i vratio loptu za natrčalog Griezmanna koji je uputio siloviti udarac ali lopta odlazi preko gola. 

Griezmann izlazi iz igre, a umjesto njega ulazi Sissoko. 

Kod Portugalaca izlazi Sanches, a ulazi Oliveira. 

83'

Francuska je nametnula svoj tempo igre. Portugal se uglavnom brani, dok su Francuzi konkretniji prema naprijed. 

Kimpembe radi prekršaj na Ronaldu i postaje četvrti Francuz u knjižici španjolskog suca. 

79'

Ozlijeđeni Semedo napušta teren, a umjesto njega ušao je Dalot. 

Komentari 155