Obavijesti

Sport

Komentari 17

Poslije drame u kvalifikacijama, Sandra se ispričala svojoj majci

Poslije drame u kvalifikacijama, Sandra se ispričala svojoj majci
1

Očekivala sam da ću proći u finale nakon prvog pokušaja, no bilo je teško. Znam da su svi bili uz mene, no morala sam zakomplicirati. Mama, oprosti - rekla je Sandra Perković poslije drame

VIDEO

Premda je kvalifikacije planirala okončati brzo i bez stresa, najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković je nakon drame izborila finale olimpijskih igara u Rio de Janeiru bacivši disk 64,81 metara.

Najbolja svjetska diskašica i aktualna olimpijska pobjednica normu za finale od 62 m prebacila je tek u trećem pokušaju nakon što su prva dva hica bila neispravna.

- Nisam zadovoljna kako sam odradila kvalifikacije premda sam u zadnjem pokušaju pokazala hrabrosti i karakter. Očekivala sam da ću proći u finale nakon prvog pokušaja, no bilo je teško. Znam da su svi bili uz mene, no morala sam zakomplicirati. Mama, oprosti - kazala je Sandra.

Natjecanje je održano po kiši i hladnoći, a nakon prve serije prekinuto je na pola sata zbog jakog pljuska.

Sandra je u prvom pokušaju pogodila mrežu, a u drugom pokušaju bacila je disk izvan segmenta. Tek je u posljednjem hicu izborila ulazak u finale. Zanimljivo i njezina najveća konkurentica Kubanka Denia Caballero je također, tek u trećem pokušaju imala ispravan hitac bacivši disk 62,94m.

- Zagrijavanje sam dobro odradila, no onda je počela padati kiša i u prvom pokušaju sam pogodila mrežu. Tada je počeo pljusak pa je natjecanje prekinuto na pola sata, a mene je uhvatila nervoza. Kod drugog pokušaja sam bacila previše lijevo i premda sam imala dobru dužinu disk je završio izvan segmenta. Gledala sam semafor i nisam mogla vjerovati da uz moje nema nikakvog rezultata.

Uoči posljednjeg pokušaja aktualna olimpijska pobjednica i europska prvakinja se pokušala smiriti i koncentrirati kako bi izborila finale. I uspjela je.

- Nema ništa dobro u mojem posljednjem pokušaju osim dužine s kojom sam ušla u finale. Bio je to tehnički loše izveden hitac - kritizirala je Sandra samu sebe.

Finale je na rasporedu u utorak netipično u 11:20 sati po brazilskom (16:20 po hrvatskom vremenu). Perković neće imati previše vremena za odmor. 

- Sada moram što prije doći do sobe kako bi osušila šprinterice za sutrašnje finale. Finale je već ujutro. Vjerujem kako ću sutra u finalu pokazati pravo lice - poručila je Perković.

Sandra u Rio de Janeiru brani zlato iz Londona, a do sada je samo jedna žena u povijesti uspjela obraniti olimpijsko zlato u bacanju diska. Njemica Evelin Jahl je pobijedila u 1976. u Montrealu i četiri godine kasnije u Moskvi.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 17
VIDEO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta
POI RIO

Za njega ne postoji "ne mogu": Dva zlata u dva različita sporta

Australski paraolimpijac Dylan Aclott osvojio je zlatnu medalju u tenisu u paru sa sunarodnjakom Heathom Davidsonom. Prije osam godina u Pekingu je uzeo zlato u košarci...

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje
POI

Paović i Lučić bez polufinala: Namučile smo jake Kineskinje

Mirjanja je odigrala fantastičan meč i Kineskinja je bila izbezumljena. Bilo mi je super zabavno gledati kako je za vrijeme 'time-outa' cijela kineska klupa bila u drami, rekla je Sandra Paović
Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo
POI RIO

Budetić bez medalje: U šoku sam, ne znam što se dogodilo

NIJE IŠLO Branimir Budetić s hicem od 59.33 metara iz pete serije ostao je korak do brončane medalje u Riju, za koju mu je nedostajalo metar i 27 centimetara...