Sport

Komentari 55

Posteri kao da su predvidjeli tko će sve zabiti gol na SP-u

Posteri kao da su predvidjeli tko će sve zabiti gol na SP-u

Sve zvijezde s plakata za Svjetsko prvenstvo u Brazilu zabile su u prvom nastupu, a na našem posteru je Mario Mandžukić. Trebaju nam njegovi golovi protiv Kameruna

Ako se ovako nastavi, Svjetsko prvenstvo u Brazilu moglo bi biti jedno od najefikasnijih u povijesti. Na 12 utakmica postignut je 41 gol, točno 3,4 gola po utakmici.

Za usporedbu, na prošlom Mundijalu postizalo se 2,27 golova u prosjeku, a 2006. točno 2,37 golova. Naravno, nedostižno će ostati SP 1954. u Švicarskoj s 5,38 golova po utakmici.

Strijelci su ubojiti, nadajmo se da će već protiv Kameruna među njima biti i naš Mandžo, jedan od najboljih igrača na svijetu glavom. Nekoliko nam je bizarnosti zapelo za oko nakon 11 odigranih utakmica, jedna od njih vezana je baš uz Mandžukića. 

Naime, puno frke diglo se uoči početka SP-a oko hrvatskog postera što ga je ekskluzivno za ESPN dizajnirao brazilski umjetnik Cristiano Siqueira. Na koncu su zbog prigovora HNS-a morali redizajnirati prvotni plakat jer su stilizirana slova podsjećala na ćirilična.

E, pa na tom posteru u prvom planu je naš Mandžukić, a igrom slučaja iz dana u dan golove zabijaju baš igrači koje je Siqueira odabrao da na plakatima predstavljaju svoje zemlje. Počelo je s Neymarom, koji nam je prve večeri utrpao dva komada. Pa su zabijali redom Van Persie i Robben, junaci nizozemskog postera po dva, pa Balotelli za Italiju, Tim Cahill za Australiju, James Rodriguez za Kolumbiju, Keisuke Honda za Japan, Leo Messi te Benzema dva gola...

Nevjerojatna podudarnost, kad bi barem Mandžo nastavio niz, ili barem Luka Modrić, koji je na našem plakatu u drugom planu. Na pet utakmica vidjeli smo preokret, momčad koja je gubila dobila je utakmicu (Brazil, Nizozemska, Obala Bjelokosti, Kostarika, Švicarska). 

Najveći majstori preokreta inače su Nijemci: na 15 utakmica SP-a pobjeđivali su nakon 0-1.

Kako je krenulo, vjerojatno će pasti i rekord po broju autogolova. Dosad su pala tri, a rekord je šest.

Najčitaniji članci