Obavijesti

Sport

Komentari 57

Postoji li ovdje netko bolji od Gadafija hrvatskog nogometa?

Postoji li ovdje netko bolji od Gadafija hrvatskog nogometa?
1

ZAMIJENJENE ULOGE Bi li Zdravko Mamić, da je izvršni predsjednik Hajduka i da ima momčad koju ima novi trener Krasimir Balakov, uspio pobijediti Dinamo?

VIDEO

Kerum nije zaslužio biti u Mamićevoj sjeni. Hoću reći, samo zato što Mamić gotovo svakom konferencijom za novinare Maksimir pretvori u cirkus, Dinamo je možda nezasluženo, u šali rečeno, bez ozbiljnije javne rasprave, dobio etiketu najzabavnije sportske lude. Dobro, i zato što nitko tako obredno ne skida trenerske glave kao Mamić te zato što nikog ne bi začudilo dosjeti li se Maminjo uzeti mikrofon pa u vrijeme utakmice iz lože zapovijedati treneru i igračima što da rade. 

Ne bi imalo smisla da to učini pred petsto gledatelja, na tekmi bez TV prijenosa, ali na utakmici s Hajdukom to bi bio spektakl. Stoto krunjenje samog sebe! Dakle, koliko god je, u usporedbi s Mamićem, Kerum istinski gospodin, gazda kluba europskog tipa, bečka škola!, i koliko god Hajduk svoje trenere mijenjao da to izgleda kao da su se u miru dogovorili, da nema zle krvi, ipak je Hajduk nezasluženo, mi u novinama to kažemo, podeksponiran.

Ipak, kako je Smoje rekao, da nad Splitom razapneš šator, bio bi to najveći cirkus na svitu. I zato nije u redu podcjenjivati Balakova. Kao i Jurčić, i on zaslužuje kladionicu o datumu prvih ćakula da je već bivši, datumu formalnog najurivanja, okladu o uspješnosti odupiranja svim onim birtijašima i butikašima s Fifinom licencijom da su menadžeri, te na kraju okladu može li njegov Hajduk osvojiti naslov. 

Ako sam započeo diskusiju, red bi bio da se prvi okladim. Pa, mislim da ni Balakov ni Kerum ne mogu pobijediti Mamića. Ni svaki sam ni zajedno. Naprosto, Mamić ima bolju logistiku, a ta logistika traje tako dugo da se polako može govoriti o tradiciji. Ćiro je često govorio da je najteže pobijediti tradiciju, a možda ne bi bilo pretjerano reći ni da je Mamić doslovce Gadafi našeg nogometa. Ukopao se. Ili, najgrublje rečeno, bojim se da Mamića može pobijediti samo Štimac.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.

Bjelica dobio otkaz u Unionu!
KRAJ SURADNJE

Bjelica dobio otkaz u Unionu!

Nakon što je Union Berlin na domaćem terenu izgubio 4-3 od izravnog konkurenta u borbi za ostanak Bochuma, uprava kluba odlučila je završiti suradnju sa hrvatskim strategom
Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede
DVOMETRAŠ IZ NOVE BILE

Doznajemo: Ništa od Hrvatske, stoper Rijeke igrat će za susjede

Prema Transfermarktu vrijedi 600.000 eura. Sergej Barbarez, novi izbornik BiH, pozvat će ga za prijateljske utakmice s Engleskom i Italijom u lipnju