Obavijesti

Sport

Komentari 2

Potezi očajnika: Cibona besramno traži sponzore

Potezi očajnika: Cibona besramno traži sponzore
1

Financijska situacija u klubu je užasna, novca nema, kao ni načina da ga se nabavi. Klub očajnički traži sponzore po cijeloj Hrvatskoj

VIDEO

Sjednica Upravnog odbora Cibone nije donijela novog direktora, nije donijela ni promjene na predsjedničkoj poziciji, iako se kalkuliralo da bi Ivo Jelušić mogao otići zbog novonastale situacije na čelu Grada Zagreba. Nije se ništa pametno zaključilo čak ni na temu financijske situacije u klubu, jer UO nije prihvatio dugo očekivano financijsko izvješće bivšeg direktora Bože Miličevića.
- U njemu nije bilo ništa konkretno, sve se svodilo na povijesne činjenice – požalio se Jelušić i dodao:
- Tražili smo da točno znamo koliko je Cibona kome dužna i koliko je tko dužan Ciboni. Iz tog se izvješća ništa ne vidi, ali valjda ćemo do iduće sjednice znati točno u kunu i lipu gdje smo.
A činjenica je da je financijsko stanje loše. Iako je Zagrebački holding isplatio sve što je trebao, još postoji dio duga igračima iz prošle sezone.
- Bez pet milijuna eura godišnje ne možemo osigurati pogon koji će klubu omogućiti da igra Euroligu, a do tog novca teško možemo doći ove godine. Nemamo prihod od prodaje igrača jer plaćamo ceh lošeg rada i loše sportske politike prijašnjih godina – priznao je predsjednik Cibone, te pozvao velike zagrebačke i hrvatske tvrtke da sponzoriraju klub.
- Bez jednog ili više glavnih sponzora ne možemo dalje. Prije svega apeliramo na tvrtke iz branše iz koje je Cibona nastala, poput Kraša, Francka i Badela, da pomognu u upravljanju klubom. Bez njih ne možemo do novca potrebnog za igranje u Euroligi.
Osim toga, Jelušić je besramno upomoć pozvao i tvrtke iz drugih gradova jer je jaka Cibona "od državnog interesa".
- Mi u Euroligi ne predstavljamo samo Zagreb, već i cijelu Hrvatsku. Ako će to za dvije godine biti Zadar ili netko treći, neka tada pomognu i njima.
U međuvremenu "vukovi" traže i novog direktora, ali ne bezuvjetno. Zadovoljni su radom v.d. direktora Željka Jurenića, ali primili su pet kandidatura za njegova nasljednika i na idućoj sjednici UO-a možda odaberu novoga. A možda i ne.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica
UZNEMIRUJUĆE

VIDEO Strašne scene u HNL-u: Golman Gorice koljenom udario suigrača! Slomio mu kosti lica

Golman Gorice istrčao je s gola u namjeri da izbije loptu, ali je nehotice koljenom udario u glavom suigrača Đuru-Giulija Đekića. Ostao je nepomično ležati, a igrači su se okupili oko njega i zaklonili pogled