Obavijesti

Sport

Komentari 4

Potpisao za Partizan, naljutio se na Tucka i više ne želi igrati za Hrvatsku! 'To je neprihvatljivo'

Potpisao za Partizan, naljutio se na Tucka i više ne želi igrati za Hrvatsku! 'To je neprihvatljivo'

On je bio među 15 igrača na SP-u i na njega smo ozbiljno računali, komentirao je Ratko Rudić novi "slučaj" u reprezentaciji dva tjedna uoči Europskog prvenstva u Splitu

VIDEO

Kome se zahvaliti na trudu, ali ipak mu reći da je trenutno prekobrojan, da za njega nema mjesta u ekipi? Ako postoji zadatak za koji će svaki trener ili izbornik naglasiti da mu je najnezahvalniji i najteži, onaj koji bi najradije izbjegli, to je upravo taj.

Izbornik hrvatske vaterpolske reprezentacije Ivica Tucak prije nekoliko dana izabrao je momčad koja u Šibeniku nastavlja s pripremama za Europsko prvenstvo u Splitu, koje za vaterpoliste počinje 29. kolovoza utakmicom protiv Malte. Za šibenski dio izbornik je pozvao 19 igrača, nakon kojeg će konačno otpasti još četvorica igrača jer će za Euro kapicu navući njih 15. Prvi put uopće na nekom vaterpolskom natjecanju, jer dosadašnja praksa bila je 13 imena.

U Splitu, pak, definitivno neće igrati Lovro Paparić (23), jedan od igrača koji je kandidirao za centarsku poziciju i pokušao je izboriti tijekom prvog dijela priprema. Međutim, Tucak nije odabrao Paparića za završnu fazu priprema, već su među kandidatima ostali Josip Vrlić, Ivan Krapić te Antonio Dužević.

I Paparić je odlučio da do daljnjega ne želi biti dio hrvatske vaterpolske reprezentacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Zagreb: Regionalna vaterpolo liga, HAVK Mladost - Primorje EB

Mladi riječki centar već je nekoliko godina u reprezentativnom krugu, no priliku na velikom natjecanju ili barem važnijoj utakmici još uvijek čeka. Prilično razumljivo i zašto, jer Hrvatska je na toj poziciji dosad imala Josipa Vrlića i Luku Lončara, koji su činili najbolji centarski duo na svijetu, dok je na Lončarovo mjesto nakon Olimpijskih igara stigao Krapić, koji je ujedno dobio i kapetansku ulogu.

Koliko smo saznali, Paparić smatra da ima kvalitetu da bude kandidat i za prvog centra reprezentacije te da je zaslužio puno veću minutažu, barem u prijateljskim utakmicama, te ga je prilično naljutila i razočarala odluka izbornika da ne bude ni među preostala tri. Stoga se odlučio zahvaliti izborniku i njegovom stožeru. Do daljnjega.

Tucak poludio: Pa neću ja svako malo gubiti živce uz rub bazena. E pa imam i ja svoje metode
Tucak poludio: Pa neću ja svako malo gubiti živce uz rub bazena. E pa imam i ja svoje metode

Razumijemo ljutnju svakog igrača, mladog ponajviše, ali uz čvrste argumente koji opravdavaju stav i mišljenje, da ne kažemo da ih dokaže na terenu, jedinom mjerilu sportaševe kvalitete. Paparić, pak, vjeruje da to jest učinio i da je zaslužio veću priliku, a ne još jednu izbornikovu zahvalu.

- Paparić je bio među 15 igrača na Svjetskom prvenstvu i time mu je bila poslana jasna poruka da se na njega ozbiljno računa - komentirao je Ratko Rudić, član Stručnog savjeta HVS-a.

Budimpešta: Slavlje hrvatskih vaterpolista nakon osvajanja Svjetskog prvenstva

- Procjena stručnog stožera u ovom trenutku jest da su Vrlić i Krapić po svojoj kvaliteti ispred ostalih, Paparić je bio u krugu tri mlađa centra koja su cijelo vrijeme na popisu i nejasna je i neprihvatljiva ovakva reakcija jednog mladog igrača koji je na početku svog igračkog puta.

Što bismo i potpisali. U službu svake momčadi, reprezentacije pogotovo, za njen uspjeh i rezultat moraju se staviti svi. I oni danas prekobrojni, a sutra možda lideri. Uloga koja bi i čekala Paparića, od iduće sezona člana beogradskog Partizana.

Nažalost, ovo nije i prvi primjer u hrvatskoj reprezentaciji da se jedan igrač osjeća zakinutim. Krajem prošle godine odluku identičnu Paparićevoj donio je Luka Lozina, također centar i jedan od onih koji je bio na svim pripremama, ali veću priliku nije dobio. Ni želio još čekati...

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu