Sport

Komentari 59

Hrvatska bajka na Sljemenu: Zubčićev slalom karijere, čak četvorica Hrvata do bodova!

Hrvatska bajka na Sljemenu: Zubčićev slalom karijere, čak četvorica Hrvata do bodova!

Ovogodišnje izdanje slaloma na Sljemenu ćemo pamtiti godinama! Filip Zubčić došao je do petog mjesta što mu je rezultat karijere u slalomu, a uz njega su bodove osvojili Istok Rodeš, Matej Vidović i Samuel Kolega

Filip Zubčić je osvojio peto mjesto u slalomskoj utrci za Svjetski kup na sljemenskom Crvenom spustu, što mu je najbolji rezultat u karijeri u ovoj disciplini, zaostavši za iznenađujućim pobjednikom Nijemcom Linusom Strasserom za 47 stotinki, a u top 15 Zubčiću su se pridružili Matej Vidović kao 12. i Samuel Kolega na 15. poziciji.

Istok Rodeš je malo pokvario svoj plasman iz prve vožnje i završio na 23. mjestu, ali je prvi put nakon godinu dana osvojio bodove u Svjetskom kupu.

Sjajno su svoje startne pozicije u drugoj vožnji iskoristili Samuel Kolega i Matej Vidović. Kolega je startao kao prvi i postavio vrijeme koje je do kraja uspio nadmašiti samo Austrijanac Michael Matt za 25 stotinki, što je Kolegi donijelo 15. mjesto, a Mattu četvrto.

Matej Vidović je trećim rezultatom u drugoj vožnji skočio za devet pozicija i popravio rezultat karijere u slalomu, 15. mjesto iz 2019. sa Sljemena.

Filip Zubčić je u teškim uvjetima, s puno rizika, uspio još jednim desetim rezultatom doskijati do 5. mjesta, što je najbolji slalomski rezultat hrvatskog skijanja nakon Ivice Kostelića.

Iznenađujućim pobjednikom postao je Nijemac Linus Strasser koji je drugi put u karijeri stao na vrh pobjedničkog postolja, ali prvi put u klasičnoj disciplini, jer je 2017. slavio u paralelnom veleslalomu u Stockholmu. Strasser je do trijumfa stigao sa osmog mjesta u prvoj vožnji.

Austrijanac Manuel Feller je za pobjednikom zaostao deset stotinki i drugi put u karijeri se popeo na postolje na Sljemenu, a treći je bio njegov sunarodnjak Marco Schwarz koji je zaostao za 16 stotinki.

  

Ovo je uvjerljivo najbolji momčadski uspjeh za hrvatsko skijanje. Natko Zrnčić-Dim i Ivica Kostelić su dvaput dijelili postolje u superkombinaciji, četvorica su osvajala bodove i u Kranjskoj Gori 2019. godine, ali nikada naši skijaši nisu imali ovakav dan. Tada smo osvojili 18., 22., 23. i 24. mjesto, a ovaj put nam je pripalo peto mjesto, 12., 15. i 23. Za jedan od najvećih momčadskih uspjeha hrvatskog skijanja!