Obavijesti

Sport

Komentari 17

'Povratak iz bajke, kažu. Većina zapleta pisala se iza zatvorenih vrata, gdje sam posvetio sate'

'Povratak iz bajke, kažu. Većina zapleta pisala se iza zatvorenih vrata, gdje sam posvetio sate'

Dugo nisam znao hoću li se vratiti na najveću pozornicu i to ti na neki način otvori oči. Za mene slavlje prestaje sada i idem u New York (gdje se igra US Open, op.a.). Nadam se da ću tamo ispisati nastavak ove bajke, napisao je Borna Ćorić

VIDEO

Priča Borne Ćorića uvelike podsjeća na onu već opjevanu Ivaniševićevu wimbledonsku bajku iz 2001. godine. Obojica su se mučila s ozljedama, jedan s leđima, drugi s ramenom, došli su na turnir bez apsolutno ikakvih očekivanja kao igrači izvan TOP 100, a onda su šokirali sve. Priča kao iz filma. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Borna kao Goran: 152. igrač svijeta osvojio Masters, pomeo Tsitsipasa i ušao u povijest VIDEO

Samo, okolnosti su drugačije. Goran Ivanišević bio je na zalasku karijere i osvajanjem Wimbledona konačno je naplatio onu bol iz tri izgubljena finala. A Borna? Talent, borbenost i mentalnu snagu ima kao malo tko, ali ozljede su ga poremetile na putu do vrhunca. No, ovo je tek početak jedne velike priče i prilika da se vrati u teniski vrh.

Tennis: Western & Southern Open

Borna se danas probudio kao osvajač Masters turnira u Cincinnatiju i kao 29. tenisač svijeta nakon što je u nedjelju pobijedio Stefanosa Tsitsipasa! U turnir je ušao kao 152. na svijetu i tada je malo tko očekivao da će se probiti do kraja. No, vjerovao je, on i njegovi suradnici, nakon niza pehova, ozljeda i teških poraza. Bila je to njegova američka bajka, koja će se, nadamo se, nastaviti i na US Openu. 

Nakon što su se slegnuli dojmovi i kada je shvatio kakvo čudo je napravio, Borna se oglasio na društvenim mrežama. 

- Povratak kao iz bajke, kažu. Na neki način ovo i jest to. Ali većina radnje i zapleta pisala se iza zatvorenih vrata, tamo gdje sam posvetio sate i sate svojem zanimanju, gdje sam vukao kad je bilo najteže i kada stvari nisu išle u dobrom smjeru. Svaki dan sam napredovao uz svoj nevjerojatni tim. Onda je stigao ovaj tjedan, šlag na torti u kojem sam nevjerojatnu uživao - napisao je Ćorić. 

Tennis: Western & Southern Open

Zbog ozljede ramena je 13 mjeseci bio bez meča, javljali su se upitnici iznad glave. Ima li nade za povratak u vrh, hoće li ikada do kraja iskoristiti svoj talent. 

- Dugo nisam znao hoću li se vratiti na najveću pozornicu i to ti na neki način otvori oči. Za mene slavlje prestaje sada i idem u New York (gdje se igra US Open, op.a.). Nadam se da ću tamo ispisati nastavak ove bajke. Hvala svima na podršci, uživam biti ovdje - napisao je Borna i pobrao lajkove. 

Slijedi kratki odmor, a onda pokušati pomrsiti planove najboljima i na US Openu. Nakon prvog Mastersa 1000 i prvi Grand Slam? Zašto ne! I ne, to ne bi bilo čudo, samo očekivani rasplet priče koja je odavno trebala biti ispisana. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 17

VIDEO

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?
SVE BITNE INFORMACIJE

Filip Hrgović - Daniel Dubois, kad i gdje je borba, koliko košta prijenos, gdje gledati uživo?

Filip Hrgović vraća se u ring 1. lipnja protiv Britanca Daniela Duboisa, koji je lani boksao s Usikom za titule prvaka. Borit će se za privremenu IBF titulu svjetskog prvaka

VIDEO Udala se Hajdukova nutricionistica pa je za sreću srušila tortu u obliku Maksimira
TRADICIJA

VIDEO Udala se Hajdukova nutricionistica pa je za sreću srušila tortu u obliku Maksimira

Dragana Olujić dugogodišnja je Hajdukova nutricionistica koja je ove godine široj javnosti postala poznata nakon sukoba sa sucem Igorom Pajačem. Dok traje pauza od HNL-a, Olujić se udala, a kao što to tradicija nalaže u Splitu, mladenci su za sreću morali izrezati pa srušiti tortu. Obično bude u obliku zvonika Sv. Duje, ali mladenci su se odlučili za maksimirski stadion
Filip Hrgović ipak će se boriti za pojas! Ovo su svi detalji...
NA KORAK DO SNA

Filip Hrgović ipak će se boriti za pojas! Ovo su svi detalji...

Ispada da je Hrgović ipak bio u pravu kada je prije nekoliko dana na konferenciji govorio da je čuo da će borba biti za pojas. Mnogi su smatrali kako se radi o pogrešci