Obavijesti

Sport

Komentari 129

'Bila je ovo ratnička pobjeda, ali eto, na pobjedama se živi'

'Bila je ovo ratnička pobjeda, ali eto, na pobjedama se živi'
5

Nogometaši Rijeke pobijedili su Istru na Rujevici rezultatom 1-0. U početnih 11 bio je Anas Sharbini, a najbolji igrač utakmice bio je strijelac jedinog gola Tomasov

VIDEO

Rijeka je u regionalnom derbiju protiv Istre slavila minimalnom pobjedom 1-0 na Rujevici golom Marina Tomasova u 18. minuti. Hajduk je tako nepuna dva sata dijelio prvo mjesto s Rijekom. Riječani su se ponovo odvojili na tri boda od Hajduka, koji je nakon pobjede nad Zagrebom 2-0 ostao pri samom vrhu prve HNL. 

Rijeka je većinu susreta bila bolja i na kraju je zasluženo pobijedila. Iako je i Istra imala svoje prilike, Rijeka je lako mogla pobijediti i s više golova razlike. Marin Tomasov doveo je domaćina u vodstvo u 18. minuti nakon što je s, otprilike, 15 metara s lijeve strane pogodio suprotni donji lijevi kut. Tomasov je, uz Sharbinija, koji je nakon kazne od 10 tisuća eura ipak igrao u prvih 11, bio najraspoloženiji igrač Riječana, a u 35. minuti susreta pogodio je i gredu. Rezultat se do kraja nije mijenjao, a u sljedećem kolu Rijeka gostuje kod Intera u Zaprešiću. 

Izgleda da je trener Rijeke Matjaž Kek oprostio Anasu Sharbiniju, koji je u prošlom kolu odbio putovati u Osijek. No nije mu oprostila i Armada, navijačka skupina Rijeke. Navijači Rijeke izvjesili su transparent na kojem je pisalo: "Kocka i cuga su ti važniji od kluba". Naravno, ako je, uistinu, taj transparent bio upućen Sharbiniju. 

'Na pobjedama se živi'

Trener Rijeke Matjaž Kek bio je zadovoljan nakon utakmice protiv Istre 1961. Pobjeda je bila dovoljna da dobro raspoloženje ostane na visokoj razini.

- Bila je ovo ratnička pobjeda. Utakmicu smo trebali riješiti u prvom poluvremenu, bilo je možda malo previše emocije i želje za individualnim prodorima. Ipak, pobjeda je najvažnija, na pobjedama se živi - prenijela je Kekovu izjavu službena stranica Rijeke. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 129
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti