Obavijesti

Sport

Komentari 0

Povratak ranjenog Arsenalova vojnika na njegov Emirates

Povratak ranjenog Arsenalova vojnika na njegov Emirates
1

Povratak Eduarda izazvao je interes i BBC-a koji donosi opširan razgovor s napadačem Šahtara i hrvatske nogometne repke po njegovom povratku na Emirates

VIDEO


U utorak će utakmicu 3. kola skupine H odigrati Eduardova bivša i aktualna momčad. Arsenal i Šahtar sučeljavaju se na Emiratesu.
- Za mene će to biti posebno emotivan trenutak. Nikada još nisam igrao utakmicu protiv bivšega kluba, a svakako nisam niti očekivao da će ova protiv Arsenala uslijediti tako brzo. Još prije tri mjeseca trenirao sam u krugu Arsenalovih nogometaša, mojih prijatelja, a sada sam na drugoj strani. Bit će mi vrlo, vrlo čudno igrati protiv njih, ali profesionalac sam. U tri godine provedene u Arsenalu davao sam sve od sebe, što sada činim igrajući za Šahtar. Dajem svoj maksimum na terenu. Naravno da ću poslije utakmice vidjeti prijatelje.

"Kaže 27-godišnji Eduardo da je sretan u Ukrajini gdje mu je u procesu uklapanja u momčad pomogao vrhunski trening-kamp, nalik Emiratesovom, i momčad u kojoj su šestorica Brazilaca i suigrač iz hrvatske reprezentacije Darijo Srna", piše BBC.

- U ovom dijelu Europe zovu nas 'Mali Arsenal'. Nismo Arsenal, to je jedan od najboljih europskih klubova.
"Šahtarov stil igre donosi rezultate. Pobjednici Kupa UEFA-e iz 2009. imaju pet bodova više od najvećeg suparnika, kijevskog Dinama, nakon trinaest odigranih utakmica u ukrajinskom prvenstvu. U Ligi prvaka uknjižili su pobjede protiv beogradskog Partizana i Brage, pa susret u utorak dočekuju s maksimalnih šest bodova koliko ima i Arsenal", nastavlja se u tekstu. Upitan je li ga trener Mircea Lucescu već upitao za savjet kako igrati protiv Arsenala, Eduardo je uz osmijeh kazao: 

- Još nije. Naravno da bih mu mogao pomoći, ali nisam siguran da će to od mene tražiti. Arsenal je favorit utakmice, uvijek će tako biti. No, ostanemo li jaki na terenu možemo do iznenađenja.

"Eduardov nastup mogao bi biti limitiran. Nakon sjajnog starta u Šahtaru u posljednjih je pet utakmica ulazio s klupe za pričuve. Još traži formu koja ga je činila jednim od igrača kojih se Europa pribojavala prije no što je za 7.5 milijuna funti iz zagrebačkog Dinama stigao u Arsenal 2007. godine."
- Trebaju mi utakmice. Nije jednako kad igraš jednu svaka dva tjedna. Ipak, osjećam se jačim, a to mi govore i ljudi koji su me gledali prije godinu dana. Rekao mi je to i izbornik Slaven Bilić i njegovi pomoćnici. Samo, moram igrati.
O igraču koji mu je slomio nogu, Martinu Tayloru, Eduardo nije želio govoriti, no prokomentirao je izjavu Fulhamova veznjaka Dannyja Murphyja da pojedini menadžer toliko "nabrijavaju" igrače, da su takvi pogibeljni startovi neminovnost.

- Ove godine je puno igrača u Engleskoj imalo problema s ozljedama. Kaže li trener igraču da ukliže, on će to i napraviti. Drugi primjer je Wenger koji kaže "igrajte nogomet i spustite loptu na teren". Onda igrači tako rade. Ukoliko je točno ono što je Murphy rekao, onda moram reći da to nije u redu. Navijači na stadione dolaze gledati nogomet.

Za kraj razgovora hrvatski napadač je ostavio otvorenom mogućnost povratka u engleski Premiership.
- Trenutačno sam nov ovdje i tu želim ostaviti trag. Uskoro ću imati 28 godina i povratak u Premierligu bit će teško ostvariv. Ipak, nikada se ne zna. Možda, jednoga dana...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'
NEPOTREBNA SCENA

VIDEO Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'To mu je posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika