Obavijesti

Sport

Komentari 1

Povratak u hrvatsku košarku: Mulaomerović preuzeo Cedevitu

Povratak u hrvatsku košarku: Mulaomerović preuzeo Cedevitu

Mislim da je Cedevita Junior sa svojom infrastrukturom i radom, svemu onome što nas čeka, fantastičan projekt i imat ćemo na raspolaganju sve ono što nam treba, kazao je po dolasku na Velesajam Damir Mulaomerović

VIDEO

Damir Mulaomerović vratio se u hrvatsku košarku. Pomoćnik Veljka Mršića u hrvatskoj reprezentaciji postao je novi trener Cedevite Junior koja je izborila promociju u prvu ligu, a njegov dolazak znak je da na Velesajmu ne namjeravaju biti samo prolaznici u HT Premijer ligi.

Otkako ga se Cibona riješila 2017. godine, Mulaomerović je trenersku karijeru gradio u susjedstvu, kao izbornik Bosne i Hercegovine te Kosova, potom u kosovskoj Prištini te posljednje dvije sezone u tuzlanskoj Slobodi. U Cedevitu Junior dolazi umjesto Marka Trninića uz, kako su u zagrebačkom klubu naveli, višegodišnji ugovor.

Zagreb: Trening košarkaške reprezentacije uoči kvalifikacija za EuroBasket

- Kada sam u razgovoru s direktorom Zebićem saznao plan i program, koncept priče, nakon dobrog posla i ulaska u HT Premijer ligu, nisam dvojio o dolasku, kao i sama činjenica da idemo u projekt s mladim igračima i pričom koja će sigurno biti pozitivna u hrvatskoj košarci. Sve se zapravo odigralo brzo i, kažem, nisam dvojio ni trenutka o dolasku u klub. Čeka nas dosta izazova, ali ja sam spreman i ako sastavimo dobru, mladu, potentnu ekipu, mislim da ćemo imati što za reći u hrvatskom prvenstvu. Nisu postavljeni visoki rezultatski kriteriji i najvažnije je da igramo dobru košarku, da izbacimo nekoliko mladih igrača - rekao je Mulaomerović na predstavljanju.

 

- Mislim da je Cedevita Junior sa svojom infrastrukturom i radom, svemu onome što nas čeka, fantastičan projekt i imat ćemo na raspolaganju sve ono što nam treba. Nadam se da će nas pratiti i rezultati kao nagrada za sav trud i energiju koju ćemo uložiti. Mislim da ćemo biti privlačni mnogim mladim igračima. Oni svakako znaju što dobivaju kada dolaze ovdje. Mislim da u Hrvatskoj ima talentiranih igrača i vidjet ćemo kako ćemo se postaviti i u okviru našeg proračuna.

Direktor kluba Tomislav Zebić, pak, kaže:

- Cedevita Junior ide dalje u svom smjeru koji smo odredili prije dvije godine, a taj je da bude rasadnik kvalitetnih mladih igrača koji će u našem klubu dobiti priliku uz najbolje uvjete za rad u Domu košarke Cedevita. Vjerujem da ćemo, kako smo do sada, i s novim trenerom Damirom Mulaomerovićem dizati taj cilj izvrsnosti i dodatno se pozicionirati na hrvatskoj košarkaškoj mapi. O Damiru Mulaomeroviću igraču, s ogromnim iskustvom ne treba trošiti puno riječi, sve je rečeno i sve se zna, a o njemu kao treneru reći ću samo da dovoljno govori činjenica da smo upravo njega odabrali da nas pozicionira kao klub s velikim razvojnim, ne toliko i pošto-poto rezultatskim ambicijama. Vjerujem da ćemo u jednom dugoročnom ciklusu s njim na čelu stožera ostvariti svoje planove i da će mnogi mladi talenti odabrati upravo Cedevitu Junior za svoj klub u kojem će graditi svoje uspješne karijere. 

 

POSLUŠAJTE NOVI NAVIJAČKI HIT 'CRVENO BIJELO PLAVA':

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani