Obavijesti

Sport

Komentari 574

Mogu biti ponosni! Jer Dinamo je na Maksimiru igrao europski

Mogu biti ponosni! Jer Dinamo je na Maksimiru igrao europski
16

Dinamo je izgubio od Real Madrida u prvom kolu skupine D Lige prvaka 1-0. Jedini gol zabio je Di Maria u 53. minuti. Dinamo je od 73. minute igrao s igračem više...

VIDEO

​Dinamo je propustio zabiti za vodstvo protiv Real Madrida! Ne, nije 1974. godina u kojoj su "modri"slavili protiv "kraljevskog kluba", nema Watergate skandala i Nixona, ABBA-e i slavlja na Euroviziji, nisu Cico Kranjčar i Josip Kuže na terenu... Na travnjaku su bili Badelj, Sammir, Kovačić, Vida... I nisu se prepali velikog Real Madrida. Na poluvrijeme su otišli s 0-0 uz briljantne obrane Ivan Kelave i žal za nevjerojatnom prilikom Rukavine koji je bio jedan na jedan protiv Ikera Casillasa. 

"Tko je tu moćni Real, tko Dinamo?", pitali su se navijači na prepunom Maksimiru. Čudesna večer koju je upropastio "bezobrazni" Di Maria. Jednostavna akcija, četiri poteza i - gol. Ni sjajni Ivan Kelava nije mogao ništa. Ali nema raspada sistema, nema panike. Dinamo je igrao dalje. "Modri" su držali Real u šaci, stiskali, stvarali šanse... Opasno je živio klub iz Madrida, pogotovo u trenucima dok je imao igrača manje. Hrabri norveški sudac poslao je Marcela da malo bolje upozna izgled svlačionica na stadionu. Isključio je Brazilca zbog simuliranja i "modri" su dobili novu nadu. Igrača više.

Dinamo nije bio impresioniran Realom, dapače, igrali su bez opterećenja, igrali su srcem i pokazali Realu da neće znati do 90. minute je li osvojio tri ili jedan bod. Tako je i bilo. Nekoliko polušansi pred kraj utakmice i 11 Dinamovih kornera na utakmici! Zaista večer koju će svi navijači Dinama pamtiti. Večer u kojem je Dinamo pokazao da može, večer u kojoj je Dinamo parirao jednom od najmoćnijih momčadi svijeta, u kojoj Dinamovi igrači uzdignutih glava napuštaju teren unatoč porazu. Kao i navijači, i oni mogu biti ponosni.

- Ovo je jedinstveno, ne igra se protiv Reala svaki dan. Nažalost, izgubili smo 1-0. Pružali smo otpor i dobro smo igrali. Mislili smo da su puno jači, vidjeli smo da možemo igrati u poluvremenu. Čestitao bih suigračima - rekao je nakon utakmice Ivan Tomečak.

Sažetak utakmice pogledajte OVDJE. 

Dinamo gledalo više od milijun Hrvata

Utakmicu Dinama i Reala gledalo je 1.101.463 ljudi. To je 26,5 posto hrvatske populacije, odnosno 59,3 posto onih koji su u to vrijeme bili pred televizorom.

Ajax i Lyon odigrali 0-0

U drugoj utakmici skupine D Ajax i Lyon su u Amsterdamu odigrali neodlučeno 0-0. Naš Dejan Lovren odigrao je svih 90 minuta za goste, a u 66. minuti je zbog grubog starta dobio žuti karton.

Liga prvaka, skupina D:

Dinamo - Real Madrid 0-1 (Di Maria 53)

Ajax – Lyon 0-0

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 574
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige