Obavijesti

Sport

Komentari 3

Pranjić iznudio penal u remiju Bayerna, ozljeda Riberyja

Pranjić iznudio penal u remiju Bayerna, ozljeda Riberyja
1

Nastavak bundesligaške sezone u subotu obilježio je remi Wolfsburga i Bayerna (1-1), čak četiri promašena penala te gol 20-godišnjeg Hrvata Borisa Vukčevića

VIDEO

U petak su nogometaši Bayera i dortmundske Borussije utakmicom u Leverkusenu označili početak nastavka Bundeslige, a u subotu je odigrano novih pet utakmica 18. kola. Izdvojimo remi Bayerna kod Wolfsburga (1-1), pogodak 20-godišnjeg hrvatskog nogometaša Borisa Vukčevića koji je malo značio Hoffenheimu (poraz kod Werdera 2-1), ali i čak četiri promašena jedanaesterca.

Dva promašaja s bijele točke su viđena na utakmici Wolfsburga i Bayerna, a pogotovo istaknimo sjajnu obranu 22-godišnjeg Thomasa Krafta, mladog vratara Bayerna, koji je uspio ukrotiti žestoki udarac Grafitea.

Kod Bayernova vodstva 1-0 prvo je njegov kapetan Philipp Lahm bio nesiguran pri izvođenju jedanaesterca, kojeg je iznudio hrvatski nogometaš Danijel Pranjić, no u sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena je jednako uzvratio i Grafite na drugoj strani.

Utakmica je bila prepuna prilika s obje strane, a završilo je možda s najpravednijih 1-1 kada je Reither iz blizine zakucao loptu u Bayernovu mrežu s metar udaljenosti, četiri minute prije kraja. Prije toga Schäfer predribalo neudlučnog Schweinsteigera i asistirao za konačan rezultat.

Danijel Pranjić je za Bayern igrao do 82. minute, kada je zamijenjen, dok je Mario Mandžukić na drugoj strani odradio svih 90 minuta uz zarađeni žuti karton odmah na početku utakmice.

Valja napomenuti da je gležanj lijeve noge u 25. minuti ozlijedio Franck Ribery, a na travnjaku ga je za Bayern zamijenio oporavljeni Arjen Robben koji je time upisao prve minute ove sezone za minhensku momčad.

Boris Vukčević je u 87. minuti donio svom Hoffenheimu izjednačenje u Bremenu (1-1) nakon što je lijepo utrčao u prazni prostor i spretno prevario Tima Wiesea. No, njegov drugi ovosezonski pogodak malo je značio gostima jer je dvije minute nakon toga Torsten Frings uputio "bombu" s dvadesetak metara koja je završila u mreži Hoffenheima za veliko slavlje Werdera. Vukčević je igrao cijelu utakmicu, dok je u 89. minuti za goste u igru ušao hrvatski nogometaš Josip Šimunić.

Papiss Demba Cisse je opet najbolji strijelac Bundeslige sa 15 golova. S dva postignuta ove subote je prešao Gekasa (14 pogodaka), a Cisse je inače zabio oba gola na gostovanju Freiburga kod St. Paulija (2-2). Time se iskupio i za promašeni jedanaesterac.

Mainz je poražen kod Stuttgarta 1-0, pa je prednost vodeće Borussije na vrhu porasla. Borussia ima 13 bodova više od Maniza i Bayera.

Nova ozljeda Riberyja

Naime, u 25. minuti je igrač Wolfsburga Josue s leđa žestoko nagazio Francka Riberyja. Nasrnuo je Josue kopačkom na lijevi gležanj francuskog nogometaša, pri čemu se moglo vidjeti kako iskrivljuje cijelu Riberyjevu nogu. Francuz je pokošen na travnjak, a s njega je izašao tek uz pomoć dva fizioterapeuta Bayernove momčadi ne oslanjajući se uopće na lijevu nogu.Još se ne zna koliko je ozbiljna nova ozljeda Riberyja koji je, inače, imao silnih problema s raznim ozljedama tijekom posljednje dvije sezone. Baš umjesto ozlijeđenog Riberyja je u igru ušao Robben i tako upisao prve ovosezonske minute u dresu Bayerna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju