Obavijesti

Sport

Komentari 14

'Unijeli su ulicu u teren, ovako Bayern dugo nitko nije dobio...'

'Unijeli su ulicu u teren, ovako Bayern dugo nitko nije dobio...'
20

'Vidio sam ih nakon posljednjeg zvižduka suca, oni su došli do mene, bili su hladnokrvni i vidio sam želju. Ovo što smo mi napravili Bayernu na njihovom terenu nije već jako dugo nitko', rekao je zadovoljni Jovićević.

VIDEO

Sjajan tjedan za zagrebački Dinamo. Prva momčad Nenada Bjelice srušila je na Poljudu Hajduk rezultatom 2-0, dok su prije toga dinamovce razveselili igrači Igora Jovićevića. Dinamo je još jednom oduševio nogometnu Europu, 'modri' juniori su se pobjedom 8-7 (2-2) kod Bayerna plasirali u četvrtfinale juniorske Lige prvaka.

Bila je to još jedna zrela partija Jovićevićevih ratnika, 'plavi' su srušili njemačkog velikana, momčad koja je u ovom natjecanju lagano trpala Tottenham ili Olympiacos. Danke, München! Viele Grüße aus Zagreb! 

POGLEDAJTE VIDEO:

Uzivo: Stigli mladi dinamovci, docekao ih sjajni Antonio Marin

Objavljuje 24sata SportSrijeda, 4. ožujka 2020.

Suigrače je dočekao i Antonio Marin koji nije bio u Münchenu zbog ozljede.

- Nadam se da ću za dva tjedna biti na terenu i da ću doprinijeti ekipi da prođemo u taj final 4. Htio sam biti tamo s njima. Kad su došli penali bojao sam se da će biti kao Chelsea prošle godine, ali srećom nije - rekao je veliki talent zagrebačke momčadi.

Tin  Hrvoj je u ruletu penala uspio zabiti posljednji koji je Dinamo poslao u četvrtfinale juniorske Lige prvaka. 

- Drago mi je da sam uspio. U tom trenutku nisam razmišljao ni o čemu, samo sam znao da moram zabiti. To je nagrada za cijelu momčad. Prvi gol ide malo i meni na dušu jer ga je zabio moj igrač, ali onda sam to nekako ispravio tim zadnjim penalom, jako mi je drago zbog toga - kaže mladi igrač Dinama.

Dinamo je vodio 2-0 pa je završilo 2-2 zbog autogola. Na penalima je Bayer vodio 3-1...

- Sve je podsjećalo na Chelsea od prošle godine, ali pokazali smo da smo karakterna ekipa i ovo je nagrada za sve nas - zaključio je Tin. 

Igor Jovićević ima razloga biti ponosan na svoju momčad.

- Pitali ste me potpisujem li penale, eto ispada kao da su penali bili propisani već od početka utakmice. Drago mi je da smo se od početka nametnuli i postavili kako smo htjeli. Otvorili smo utakmicu kako smo planirali, s jednim respektom prema njima, ali da što više igramo svoju igru koliko možemo. Oni su velika ekipa i zaista su jako dobri, imaju automatizme koji su nam otežavali braniti se, ali poslije osvojenih lopti  imali smo dosta šansi. Mala je nesreća da je Gvardiol zabio taj autogol, da smo otišli na penale, ali eto - govori uspješni Dinamov trener.

- Vidio sam ih nakon posljednjeg zvižduka suca, oni su došli do mene, bili su pozitivni, bili su hladnokrvni i vidio sam želju. Ovo što smo mi napravili Bayernu na njihovom terenu nije već jako dugo nitko - smatra Jovićević.

- Benficu nisam gledao, ne znam ništa o njima, znam samo da je ona sama po sebi kvaliteta. Oni osvajaju u nižim kategorijama, a zabili su četiri gola i Liverpoolu. To je momčad koja  će izvući iz nas maksimum - kaže pa dodaje da se veseli četvrtfinalu na Maksimiru:

- Da, veselim se. Imam privilegiju voditi ove dečke. Sretni smo zbog sebe i zbog prve momčadi koji su nastavili pozitivan niz. Ovo je velik dan za Dinamo. 

- Svi smo mi iz kvarta. I ja sam iz Gorice. To jednostavno moraš proći, to su školska igrališta, znate...To su fakini, fajteri iz kvarta, svi oni. Možeš biti konkurentan s bilo kim. Unijeli su ulicu na tren i kada vas tu još malo onda usmjeri trener, to je to - rekao je Igor Jovićević.

- Da smo i izgubili, morao bih čestitati njemačkim kolegama i opet biti ponosan na ovu momčad. Ne mogu nikoga istaknuti, jednostavno ova momčad pokreće sve. 

Na Poljudu su i seniori pobijedili Hajduk 2-0, a juniori su ih stigli pogledati.

- Jesmo, jesmo, pogledali smo dio. Priželjkivali smo dvije pobjede danas, tako se budim svakog dana, idemo raditi, idemo po pobjede, s osmjehom. Dolaze i porazi i teški dani, to je sastavni dio sporta, ali mi smo pokazali faktor mentalne snage i pokazali smo da smo mirni i da se i nas nešto pita - istaknuo je trener juniora.

- Imali smo dva gola prednosti pa primili dva glupa gola, ali se nismo predavali. Bili smo uvjereni da ćemo pobijediti jer smo to i zaslužili. Ovo je veličanstven dan za Dinamo - rekao je Renato Josipović, briljantni golman Dinama. 

Bernard Karrica, strijelac i asistent sretan zbog današnje pobjede.

-  Sretan sam i oduševljen zbog prvog gola koji sam zabio. Bila je ovo teška utakmica, ali jako smo se dobro borili. 

U samo dvije godine Dinamovi su juniori u ovom natjecanju pobjeđivali Bayern, Liverpool, Manchester City, Dinamo Kijev, Šahtar, Atalantu, Lokomotiv Moskvu, Astanu, Viitorul Constantu. A sada je na redu (17. ožujka) - Benfica. 

POGLEDAJTE VIDEO SLAVLJA: 

Pokretanje videa...

00:51
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 14
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome
VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve