Obavijesti

Sport

Komentari 162

Čačić: Ma bolje je da Petković nije pozvan u reprezentaciju, iza njega je relativno loša sezona...

Čačić: Ma bolje je da Petković nije pozvan u reprezentaciju, iza njega je relativno loša sezona...

Sutra će biti velika fešta, ne smijem ni reći pred koliko smo gledatelja slavili naslov prije deset godina. A jako mi je drago što će ovaj derbi suditi mladi sudac, poručio je Ante Čačić

VIDEO

Dinamo će u subotu proslaviti novi naslov prvaka Hrvatske. Ovaj puta, nakon potvrde na Šubićevcu, pred svojim navijačima na Maksimiru, gdje stiže Hajduk.

POGLEDAJTE VIDEO: Slavlje Dinama

Pokretanje videa...

Euforija u Šibeniku: Dinamovi igrači skidali se do gaća u slavlju novog naslova prvaka VIDEO

- Ispred nas je zadnje kolo, utakmica protiv vječnog rivala, veliki derbi, bez obzira na to što je prvenstvo riješeno. No ta će utakmica imati natjecateljski karakter, dolazi nam Hajduk koji se dignuo, odradio odličnu sezonu i ispred sebe ima finale kupa. Oni će željeti ostati u dobrom raspoloženju, a mi ćemo učiniti sve da pred svojim navijačima, koji će doći u velikom broju, pobijedimo. Naša obveza je pred sjajnim dekorom proslaviti titulu na najbolji način, prvi put pobijediti Hajduk ove sezone - poručio je Ante Čačić, pa nastavio:

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Bordeaux: UEFA EURO 2016., 3. kolo, skupina D, Hrvatska - Španjolska

- Moram spomenuti jedan detalj: vidio sam da će suditi mladi sudac, to me veseli kao i dolazak svakog mladog igrača na nogometnu scenu. Pozdravljam smjelost sudačke komisije koja se odlučila na derbi postaviti mladog i talentiranog suca (Kolarić, nap. a.). Hrvatski nogomet je na vrhunskom nivou, a sudaca predugo nemamo na velikim natjecanjima. Vjerujem da ćemo uživati u utakmici.

Dinamo je ovog tjedna lakše trenirao...

- Ovaj tjedan bili smo opušteni, poslije Šibenika smo se proveselili, ali momčad je u dobrom stanju, učinit će sve da odigramo dobru utakmicu pa da to prođe sa zadovoljavajućim rezultatom. Želimo pobjedu. Odmor nije dobio nitko, ali će prisilni odmor dobiti Ristovski, to je posljedica prekršaja iz 44. minute u Šibeniku. Vraća nam se Mišić, koji je u Šibeniku bio pod suspenzijom kartona, Theophilea i dalje neće biti u kadru.

Oršić: Ako ostanem tu, bit ću sretan. Ne bih se bunio da karijeru završim u Dinamu
Oršić: Ako ostanem tu, bit ću sretan. Ne bih se bunio da karijeru završim u Dinamu

Dinamo, jasno, želi novu pobjedu...

- Za nas je ovo natjecateljska utakmica, želimo biti na visokom nivou, respektiramo Hajduk. Vidite kakva se napravila atmosfera oko nogometa, neizvjesnost se prelomila u pretposljednjem kolu pa ćemo sutra imati veliki derbi. Ne sjećam se kada je ovdje bio zadnji put takav dekor. Ne smijem ni reći pred koliko smo gledatelja prije deset godina slavili naslov.

Kakva je vaša budućnost?

- Nikad nisam rekao da ću ostati trener Dinama i nakon ove sezone, samo da ne idem u trenersku mirovinu. Moj ugovor završava poslije Hajduka, sve kasnije ćemo vidjeti kasnije.

GNK Dinamo i FC Sevilla u uzvratu šesnaestine finala UEFA Europske lige

Mislite li da će Hajduk odmarati igrače, poslije derbija ih čeka finale Kupa?

- Trener koji drži momčad na okupu i kontrolira proces najbolje bolje osjeća svoje igrače, a ako će trener malo više ramišljati o finalu Kupa, onda će odmarati igrače. Ali, ne vidim razloga za neki veći odmor, do finala Kupa imaju dovoljno vremena za oporavak. Ne znam kakva je situacija kod njihovih igrača, ali mislim da će u Zagreb doći s najboljom postavom. Ma bez obzira, učinit će sve da nam malo napravi nelagodu u toj utakmici. I oni imaju obvezu, imaju puno navijača u Zagrebu, sjajnu sezonu.

Na popisu izbornika Zlatka Dalić našao se Josip Šutalo, ali nema Brune Petkovića... 

- Popis izbornika Dalića? Bio sam izbornik pa ću se sada pokušat staviti u ulogu uspješnog izbornika Dalića. I u njegov popis se ne bih previše petljao, ali držim da izbornik kad zove igrače, zna što čini, imam puno povjerenja u njegov odabir. Drago mi je što je Josip Šutalo na toj listi, pokazao je da se na njega može računati. A Petković? Sigurno ga izbornik nije otpisao, sada nije pozvan, a mislim da je to za njega bolje. On ima lošu sezonu, relativno lošu sezonu. Nije imao dovoljno odmora, ovo će mu dobro doći, ima se priliku odmoriti, spreman dočekati pripreme. Radi se o klasnom igraču, on će na kraju završiti na Mundijalu, siguran sam u to.

Zagreb: Zagrijavanje uo?i utakmice Dinamo - Lokomotiva
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 162
VIDEO

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport
PRELIJEPA NJEMICA

Odbila je Playboy i nemoralne ponude: Zanima me samo sport

Vitka, plava Njemica mami poglede na atletskim borilištima pa ju je stoga australski magazin 'Busted Coverage' proglasio najseksi atletičarkom svijeta, iako joj samoj nije bilo jasno zašto.

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10  mil. €
ZANIMLJIV PLAN

Dinamova logika oko Vidovića: Ostaviti ga još jednu sezonu, pa Bayernu dati igrača od 10 mil. €

Plus+ Dinamo je već krenuo u priču oko zadržavanja mladog nogometaša na novoj posudbi, a Vidović se dobro razvija u Maksimiru, uspješno snalazi i kao 'wing-back'. I svi ga žele i dalje u momčadi...
Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković
JAKIR U 'WIN WIN' SITUACIJI

Jakir će biti upisan kao prvak s Rijekom, no hoće li dobiti medalju? Evo što kaže Mišković

Osvoji li Rijeka naslov prvaka, Sergej Jakirović ima pravo na medalju. Damir Mišković je vrlo korektan i sigurno će ga upisati ako Jakirović smatra da i on ima zasluga u šampionskom pohodu