Obavijesti

Sport

Komentari 255

Dinamovci uoči Seville: Motivira nas to što sada svi znaju za nas, a mi smo ovdje došli pobijediti

Dinamovci uoči Seville: Motivira nas to što sada svi znaju za nas, a mi smo ovdje došli pobijediti

Postoji šansa da Emreli sutra debitira. Doveli smo ga da ojačamo ekipu. Nije u pravom stanju, moramo povesti računa u svemu tome. U kadru je i kao i svi drugi, rekao je trener Dinama Željko Kopić

VIDEO

Tmurnu zagrebačku srijedu dinamovci su zamijenili suncem okupanom Sevillom gdje ih je dočekalo dvadesetak stupnjeva. Ujutro su poletjeli za Andaluziju, stigli iza podne, a večeras će odraditi i posljednji trening uoči velikog dvoboja.

Pokretanje videa...

Dinamo otputovao u Sevillu VIDEO

Hrvatski prvak u četvrtak od 21 sat protiv Seville igra prvi susret šesnaestine finala Europske lige. Španjolci su veliki favoriti. Ovo natjecanje osvajali su čak četiri puta u posljednjih osam godina, bore se za naslov prvaka u La Ligi, imaju sjajne individualce, ali nešto će se pitati i Dinamo koji više nije samo prolaznik u europskim natjecanjima. Njegovo ime izaziva respekt, a to pokazuje i izjava trenera Seville Julena Lopeteguija koji je s puno poštovanja govorio o dinamovcima

- Momčad je u dobrom stanju, očekujemo utakmicu u kvalitetnom raspoloženju, dobro samo ih analizirali i uz svo poštovanje prema Sevilli i njihovim rezultatima, dolazimo odigrati pravu i kvalitetnu utakmicu - rekao je trener Željko Kopić na konferenciji uoči utakmice pa je potom uvodnu riječ dobio i Luka Ivanušec.

- Ekipa je spremna i jedva čekamo da sve krene. Dugo smo čekali ovu eliminacijsku fazu, motivirani smo, i spremni odigrati odličnu utakmicu. Došli smo pobijediti. 

Tko nedostaje?

- Perić je ozlijeđen, Mišić ima tri žuta kartona i to je to od izostanaka. Ostali su okej. I Dilaver je imao manjih problema pa je ostao u Zagrebu. 

Oršić u 89. minuti zabio za pobjedu Dinama protiv Gorice

Dinamo nije dobro prolazio u Španjolskoj prethodnih godina. Izgubio je od Seville (4-0) prije šest godina u grupnoj fazi Lige prvaka, prošle sezone slavio je i Villarreal. No, ovaj Dinamo došao se nadigravati sa Sevillom. 

- Poznajemo njihove kvalitete, ali imaju i stvari u kojima nisu toliko dobri. Na nama je da sve napravimo na planu igre i prema taktičkoj ideji kako im se želimo suprotstaviti i napraviti sve da dođemo do pozitivnog rezultata - rekao je Kopić pa nastavio:

- Mi kao klub gdje god da igramo, navijači nas prate i pružaju nam ogromnu podršku. Sutra će biti glasni i jaki, tjerat će nas još dodano da odigramo kvalitetnu utakmicu. To je uobičajeno kod naših navijača, na taj način smo još više motivirani. 

Media Day uoči utakmice Sevilla - Dinamo

Dinamo više nije liliputanac i prolaznik u europskim natjecanjima. Rušio je Tottenham i West Ham te pokazao da može igrati protiv svakoga. A kvalitetu itekako ima. 

- Naravno da nas motivira da sad svi klubovi znaju za naše ime i prezime. Mi za to radimo svaki dan, da svi prepoznaju naš trud. Igramo konstantno u Europi, igramo dobro, to su ljudi prepoznali. Puno je donijela utakmica protiv Tottenhama gdje smo sve iznenadili. Drago mi je čuti da svi znaju za nas - rekao je Ivanušec.

Dinamo je i drugu godinu zaredom prezimio u Europi, a prošle sezone stigao je najdalje, do četvrtfinala Europske lige gdje ga je zaustavio budući prvak Villarreal. 

Oršić u 89. minuti zabio za pobjedu Dinama protiv Gorice

- Mislim da je dugogodišnji rad svih u klubu došao na naplatu i to je proces koji traje. Svi znamo koliko puta je Dinamo ostao u predvorju ozbiljnog rezultata, napravljen je korak prema naprijed. Kvalitetan nastup više ne predstavlja iznenađenje, svi Dinamo očekuju i gledaju kao ekipu koja može igrati s kvalitetnim protivnicima. Na nama je da se stabiliziramo na ovoj razini, ali i da napravimo korak naprijed - kazao je trener Dinama.

Koja riječ o igri Seville i sustavu koji Lopetegui gaji. 

- Sevilla igra u 4-4-3 sa širokim krilima. Imaju mogućnost adaptirati se u različite formacije. Igrače dovode sustavno i planski. Imaju kvalitetne mehanizme igre prema naprijed, pokušavaju igrati na visokom intenzitetu s brzim protokom lopte i tako lome protivnike. Kao i svaka ekipa, imaju situacije u kojima nisu toliko kvalitetni. Taj dio ćemo pokušati iskoristiti i u Španjolskoj igri bez obzira što igraju jako dobro i i bore se za naslov, imali su određene probleme. A ozljede i korona virus, s tim se svi moramo nositi. Svi klubovi imaju sličnu situaciju. Sevilla ima dovoljno kvalitetan kadar da mogu nadomjestiti izostanke nekih igrača. Ne možemo znati tko će im sutra igrati, ali maksimalan fokus je na nas i našu izvedbu da budemo pravi te da igramo kvalitetan nogomet - rekao je Kopić.

Dinamo je ušao sjajno u sezonu. Pobijedio je Rijeku, Istru i Goricu, prvi je u HNL-u, no igra baš i nije briljantna. Ipak, rezultat je najbitniji i 'modre' je napunio samopouzdanjem. 

Zagreb: Utakmica 23. kola Prve HNL, GNK Dinamo - HNK Gorica

- Nije da nismo izgubili nijednu nego smo sve pobijedili. To je što se tiče rezultata. Andrić je dobio neugodan udarac, ali vjerujem da će biti spreman. Petković se vratio punom treningu nakon svega što mu se izdogađalo. I on je u kadru. U dobrom smo stanju i maksimalno pozitivni dočekujemo sutrašnju utakmicu. 

Kako će Dinamo igrati?

- Voljeli bismo da je lopta kod nas, ali nešto će se pitati i Sevillu. Jako su kvalitetni, imaju varijabilan način igre, nekad se orijentiraju na posjed, a u nekim fazama utakmice igraju jako okomito. Ne igra predvidljiv nogomet, imaju ideju kako igrati prema naprijed. Naravno da ćemo svoj gard pokušati držati u fazi obrane i fazi napada. 

Azerbajdžanski napadač Emreli stigao je u Dinamo prije dva tjedna, ali još nije debitirao. Postoji mogućnost da zaigra sutra na Sanchez Pizjuanu. 

- Postoji šansa da Emreli sutra debitira. Doveli smo ga da ojačamo ekipu. Nije u pravom stanju, moramo povesti računa u svemu tome. U kadru je i kao i svi drugi, postoji vjerojatnost da sutra zaigra. 

'Modri' su u Europskoj ligi rušili Tottenham i West Ham, bili al pari s aktualnim prvakom Europske lige Villarrealom, a itekako imaju kvalitetu pomrsiti račune i jakoj Sevilli. Glavni aduti su fenomenalni Mislav Oršić, veliko samopouzdanje i gromoglasna podrška više od 1000 navijača Dinama koji će okupirati Sanchez Pizjuan.

Zagreb: Utakmica 23. kola Prve HNL, GNK Dinamo - HNK Gorica
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 255
VIDEO

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj  posao'
NEPOTREBNA SCENA

Redar izbacio dječaka s terena, Ristovski ga preoteo! U loži poludjeli: 'Radio je svoj posao'

Pljesak je zamijenio zvižduke, a Ristovski se iskazao još jednom gestom, koju će dječak sigurno upamtiti. A na tribinama je predstojnik Zajecovog ureda ušao u žustru raspravu s direktorom Varaždina

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici
NOĆENJE NA VRHU

Varaždin - Dinamo 0-1: Vidović izvukao 'modre', Dabro ih propustio šokirati u završnici

Varaždin je zadnji put zaustavio Dinamo na domaćem terenu, a mogao je to napraviti i ovaj put da je Dabro kaznio grešku Theophilea. Vidović je zabio pobjednički gol za samo 53 sekunde u drugom poluvremenu
VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika