Obavijesti

Sport

Komentari 139

Zlatko Dalić nije htio otkriti zašto se Livaja oprostio. 'Imate već priopćenje, to je dovoljno'

Zlatko Dalić nije htio otkriti zašto se Livaja oprostio. 'Imate već priopćenje, to je dovoljno'
4

Prošlo je šest godina otkad vodim reprezentaciju, osvojio sam tri medalje, svaka odluka koju sam donio u ovih šest godina bila je dobra. Ne dobra, već odlična, rekao je izbornik na okupljanju reprezentacije

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija okuplja se u Zagrebu u ponedjeljak uoči nastavka kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. u Njemačkoj.

'Vatreni' će nakon pobjeda u rujnu protiv Latvije i Armenije ponovno odmjeriti snage s Turskom (četvrtak, Osijek, 20.45 sati) i Walesom (nedjelja, Cardiff, 20.45 sati). Hrvatska je u ožujku s 2-0 pobijedila Tursku, dok je Wales jedini 'uzeo' bodove 'vatrenima' nakon što su šokirali golom za izjednačenje u sudačkoj nadoknadi na Poljudu.

Dan prije okupljanja reprezentacije, svoj je dolazak otkazao napadač Hajduka, Marko Livaja.

Daliću ostali samo Brekalo i Musa! Najefikasnijih 15 Hrvata u svijetu nisu u reprezentaciji
Daliću ostali samo Brekalo i Musa! Najefikasnijih 15 Hrvata u svijetu nisu u reprezentaciji

- Ponosan sam na svaki nastup za moju domovinu i želio bih da fokus i pozitiva budu usmjereni prema igračima, nadam se da će u miru i bez tenzija dočekati sljedeće bitne utakmice - obrazložio je Livaja.

Zlatko Dalić obratio se javnosti povodom novog okupljanja reprezentacije, a tada će odgovoriti na važna pitanja, uključujući i što znači odlazak Livaje za reprezentaciju.

- Čekaju nas dvije utakmice u kojima možemo napraviti korak prema Euru. Što se tiče ozljeda, zaista imamo puno problema. Ivanušec je definitivno otpao, on još nije izašao na teren. Nema smisla da žurimo s njime. Njega nema. Kramarić i Petković, danas ćemo s njima vidjeti situaciju. U problemima su, ali će slika biti jasnija nakon treninga danas. Nadam se da će biti sve u redu, kako bi jedan od njih mogao igrati barem za Wales.

Dalić je otkrio kako uz poznate probleme s ozljedama u napadu, 'vatreni' imaju razloga za brigu i u obrani...

- Šutalo i Juranović nisu bili u sastavu za vikend i obojica imaju manje probleme. Trenirat će, ali moramo vidjeti s njima. Perišiću želim brz oporavak,  puno će nam falit. Samo želimo pronaći najbolja rješenja i one koji će adekvatno odgovoriti ovim utakmicama. Naš cilj ostaje isti, to je osvojiti što više bodova.

POGLEDAJTE ŠTO JE DALIĆ REKAO O ODLASKU LIVAJE:



Pitali smo izbornika Dalića što mu je rekao Marko Livaja kada je najavio odlazak iz reprezentacije. Koji su to Livajini razlozi, koje ste u nedjeljnom priopćenju naveli da ih razumijete, a nakon incidenta na Rujevici u lipnju kazali ste da to nije razlog da netko napusti reprezentaciju?

- Kao prvo, meni je žao da je Marko donio takvu odluku. Mogao je dati još puno reprezentaciji. Hvala na svemu što je dao za reprezentaciju. Dvije godine jako lijepe suradnju. Uvijek sam govorio da poštujem i razumijem odluku svakog igrača koji je to napravio. Podržavam Marka, želim mu svu sreću u karijeru - rekao je Dalić na pitanje 24sata.

KATAR 2022 - Susret Hrvatske i Kanade u 2. kolu skupine F Svjetskog prvenstva u Kataru

Dobro, jeste li razgovarali s Livajom prije objave popisa i(li) prije njegove nedjeljne odluke?

- To je sve što ću reći o toj situaciji. Moj je fokus na ono što slijedi, imate naša priopćenja - poručio je Dalić.

Tko će igrati napadača?

- Kad dođem u hotel ću sjesti u hotel, zvat ćemo nove igrače. Musa je ostao kao napadač, vjerujem mu, igra dobro u Benfici. Imamo tu druga rješenja, iskreno, nadam se da će Petković i Kramarić biti spremni. Ali ako neće biti na sto posto, nećemo ih forsirati. Vjerujem i našim alternativama, a za Musu je ovo šansa i prigoda da se dokaže. Svatko čeka svoju šansu, njemu je sada došla. Neću puno razbijati glavu i razmišljati o tome koga nema. Tu je Musa, tu je i Pašalić. Očekujem i da će jedan od dvojca Petković/Kramarić biti spreman.

Osvrnuo se na nadolazeću utakmicu protiv Turske na Opus Areni:

- Bit će sjajna atmosfera u Osijeku. Moramo dati sve od sebe, tamo smo dobili Tursku 2-0 u napetoj i teškoj utakmici. Došao im je novi izbornik s novim zahtjevima. Pogledat ćemo njihov popis, nismo se puno bavili s Turskom, to ćemo učiniti u ova dva dana. Turska je težak protivnik, igramo na domaćem terenu i zaista smo dobri i dominantni, imamo lijepu atmosferu za koju se nadam da će se nastaviti u Osijeku. 

Rijeka: Konferencija za novinare Zlatka Dali?a i Dominika Livakovi?a

Izbornik vjeruje procjeni stručnjaka za utakmicu s Osijekom i kvalitetu zraka.

- Nisam za to stručnjak. Odigrana je utakmica Osijeka i Rudeša, valjda će sve to proći dobro. Iskreno, ne razumijem se baš u to, vjerujem da neće biti problema. Mi smo ionako tu još dva dana, u Osijek idemo u srijedu, dan prije utakmice.

Petković bi mogao igrati protiv Turske! Jakirović: Nadam se da će biti pametniji i preskočiti to
Petković bi mogao igrati protiv Turske! Jakirović: Nadam se da će biti pametniji i preskočiti to

Pitali smo izbornika je li Petković išao u Beograd na tretman kako bi se oporavio za reprezentaciju.

- Vi me pitate teška pitanja. Bruno radi sve da se oporavi. Daje sve od sebe da se oporavi, nećemo ga forsirati ako nije na sto posto. Možda nije trebao igrati tu utakmicu protiv Hajduka, ali to pokazuje Bruninu želju da pomogne klubu i reprezentaciji. Čuli smo se, privatna je stvar gdje je on. Sve ćemo provjeriti, ako Bruno neće biti u redu, neće igrati.

Rijeka: Bruno Petković zabio gol u 3. minuti

Ometaju li situacije poput 'slučaj Livaja' mir u reprezentaciji uoči okupljanja?

- Hoću mir i koncentraciju. Riješeno je sve priopćenjem, prihvaćam takvu odluku. Apsolutno nigdje nas ne vodi ako se vraćamo u stare situacije i probleme. Svatko će ovakve situacije protumačiti kako želi, što god ja rekao. Prošlo je šest godina otkad vodim reprezentaciju, osvojio sam tri medalje, svaka odluka koju sam donio u ovih šest godina bila je dobra. Ne dobra, već odlična!

Brekalo je zabio gol za Fiorentinu u nedjelju protiv Napolija.

- Zabio je nakon više od godinu dana, možda mu je i taj poziv u reprezentaciju bio motiv više. Ovo je šansa i za njega. Može se vratiti u reprezentaciju na najbolji način, njegova najdraža pozicija je prazna. Otvorila mu se šansa, nema Perišića, Oršića ni Ivanušeca. 

Je li Modrić doista ljutit i nezadovoljan u Realu?

- Nisam s njime razgovarao o tome. To je klupska priča, najbitnije je da je on zdrav, spreman i motiviran kada igra za reprezentaciju. Real ima jako puno igrača i utakmica, Ancelotti puno mijenja. Luka je prošlu utakmicu igrao od prve minute - zaključio je Dalić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...