LIVE UŽIVO Ždrijeb Konferencijske lige, Hajduk, Rijeka i Osijek | 24sata
Obavijesti

Sport

Komentari 134

Hajduk izbjegao snažne klubove u doigravanju, Rijeka na Lille! Osijek može na Genk ili Grke

Hajduk izbjegao snažne klubove u doigravanju, Rijeka na Lille! Osijek može na Genk ili Grke

Svi hrvatski predstavnici još uvijek su u igri za europska natjecanja. Dinamo lovi Ligu prvaka, a Rijeka, Hajduk i Osijek grupu Konferencijske lige. Danas će saznati potencijalnog protivnika u doigravanju

Hrvatski predstavnici u Konferencijskoj ligi saznali su potencijalne protivnike u doigravanju nakon ždrijeba u Nyonu.

Hajduk  će pobjedom protiv PAOK-a u trećem pretkolu izboriti doigravanje, gdje će igrati protiv boljega iz susreta Rosenborga (Norveška) i Midlothiana (Škotska).

Cijeli Poljud rasprodan! Uefa je zabranila gostujuće navijače na utakmicama Hajduka i PAOK-a
Cijeli Poljud rasprodan! Uefa je zabranila gostujuće navijače na utakmicama Hajduka i PAOK-a

Rijeka će pobjedom protiv Torshavna izboriti doigravanje protiv francuskog prvoligaša Lillea, dok će Osijek igrati protiv boljega iz susreta Olympiacosa i Genka.

Hrvatska bez greške u Europi, a klubovi iz susjedstva ispali od Maltežana, Andoraca, Azera...
Hrvatska bez greške u Europi, a klubovi iz susjedstva ispali od Maltežana, Andoraca, Azera...

Lille je prošle sezone završio peti u francuskom prvenstvu sa 67 bodova u 38 utakmica. Samo im je bod nedostajao do četvrtog mjesta i izravnog plasmana u grupnu fazu Europske lige, ali to je mjesto zauzeo Rennes hrvatskog reprezentativca Lovre Majera.

Olympiacos, potencijalni protivnik Osijeka, prošlu je sezonu završio na trećem mjestu grčke lige sa 73 boda. Iza sebe ostavili su PAOK, koji će sutra gostovati na Poljudu u trećem pretkolu protiv Hajduka.

FILE PHOTO: Champions League - Group G - Lille v FC Salzburg

Grci će najprije odmjeriti snage u trećem pretkolu s Genkom, belgijskim doprvakom koji je u dramatičnoj završnici prvenstva izgubio naslov prvaka od Antwerpa, potencijalnog protivnika Dinama u doigravanju za Ligu prvaka.

HRT će prenositi Hajduk - PAOK!
HRT će prenositi Hajduk - PAOK!

S obzirom da je PAOK nositelj u trećem pretkolu, Hajduk je prošao znatno povoljnije u ždrijebu play-offa. 'Bili' će pobjedom protiv PAOK-a dobili lakši ždrijeb u kojem ih čeka pobjednik susreta Rosenborga i Midlothiana. Rosenborg je lani završio treći u norveškom prvenstvu, ali ove je sezone u lošijoj formi i nalazi se tek na osmom mjestu prvenstva nakon 18 kola. Hearts of Midlothian prošle je sezone završio četvrti u škotskom prvenstvu iza Celticsa, Rangersa i Aberdeena.

Prve utakmice igrat će se 24. kolovoza, a uzvrati 31. kolovoza.

Osijek će u četvrtak igrati prvu utakmicu 3. pretkola u Turskoj, Rijeka na Farskim otocima, dok će Hajduk u Splitu ugostiti PAOK. Uzvrati 3. pretkola su 17. kolovoza.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Ždrijeb play-offa Konferencijske lige 14 sati ,
Sortiranje događaja
HAJDUK IZBJEGAO OSASUNU

I Hajduk je saznao protivnika! 'Bili' će pobjedom protiv PAOK-a u trećem pretkolu izboriti doigravanje, gdje će igrati protiv boljega iz susreta Rosenborga (Norveška) i Midlothiana (Škotska).

24sata
IZVUČENI OSIJEK I RIJEKA

Rijeka i Osijek saznali su mogućeg protivnika u doigravanju! 

Rijeka će pobjedom protiv Torshavna izboriti doigravanje protiv francuskog prvoligaša Lillea, dok će Osijek igrati protiv poraženog iz susreta Olympiacosa i Genka.

24sata
ZRINJSKI SAZNAO PROTIVNIKA

Do sada smo saznali tri potencijalna para, a povoljno je prošao Zrinjski, koji će u doigravanju, ako prođe Breidablik, igrati protiv makedonske Struge ili Swift Hespera iz Luksemburga.

24sata
POČEO ŽDRIJEB

Počeo je ždrijeb za doigravanje Konferencijske lige.

ŽDRIJEB KONFERENCIJSKE LIGE

Hajduk, Rijeka i Osijek saznat će potencijalne pretkole u doigravanju Konferencijske lige. Podsjetimo, hrvatski klubovi najprije moraju proći treće pretkolo Lige prvaka. 

Prvi na rasporedu je Osijek koji u četvrtak od 19 sati gostuje kod Adane Demirspor, sat vremena kasnije Rijeka igra na Farskim Otocima protiv Torshavna, a Hajduk od 21 sat na rasprodanom Poljudu protiv neugodnog PAOK-a. 

Hajduk će, baš kao i Dinamo, biti nositelj u play-offu. Tu povlaštenu poziciju donio mu je ples kuglica koji ga je spojio s PAOK-om, koji ima status nositelja. Upravo zbog toga, u slučaju prolaska u play-off, Splićanima se otvara velika prilika ka plasmanu u grupnu fazu. Najozbiljniji protivnik je španjolska Osasuna, no svi ostali klubovi bi bili itekako prolazni.

Potencijalni protivnici Hajduka ili PAOK-a:

Rijeka i Osijek neće biti nositelji u doigravanju ako prođu treće pretkolo pa će stoga imati jako težak zadatak na putu do grupne faze Konferencijske lige. Ždrijeb podskupina nije im baš bio naklonjen pa tako Rijeka, u slučaju prolaska protiv Torshavna, u play-offu može igrati protiv Lillea, Genta ili Pogona, Arisa ili Dinamo Kijeva te Viktorije Plzen ili Gzire.

Ni Osijek nije imao sreće. Prijeti mu Aston Villa, AZ ili Santa Coloma, Olympiacos ili Genk te Slavia Prag ili Dnipro. Ako i prođu u play-off, Osijeku i Rijeci trebat će čudo za plasman u grupnu fazu, protiv koga god to bilo. 

 

Komentari 134