Obavijesti

Sport

Komentari 131

Pravi kralj: Leo je bolji, ali nije veća zvijezda od C. Ronalda

Pravi kralj: Leo je bolji, ali nije veća zvijezda od C. Ronalda
1

Zbog Messija možda više nije najbolji nogometaš na svijetu, ali Ronaldov nogomet vrijedi svake lipe. Ako u ovim vremenima možete izdvojiti 200-tinjak kuna, izdvojite

VIDEO

Samo nekoliko minuta nakon što je Manchester United odveo do naslova prvaka Europe, gotovo sam odigrao finale protiv Chelseaja, cijeli svijet poklonio se Ronaldu. Iako je promašio penal, dvojbe nije bilo: Portugalac je te moskovske večeri doktorirao, postao je najbolji nogometaš na svijetu.

A kad su se ugasila svjetla, izašao je sasvim drukčiji dečko, nije bilo bahatosti za koju su ga oduvijek optuživali. S dječačkim osmijehom od uha do uha i torbom nalik na školsku na ramenima prolazio je kroz masu i gledao čas lijevo, čas desno, kao da traži potvrdu ljudi da je te večeri igrao briljantno.

Zaboravite ono “bahato” lice, bio je to Ronaldo kakvog nikad nismo mogli sanjati da ćemo vidjeti, onakav Ronaldo, tvrde njegovi bliski prijatelji, kakav zaista jest.

Upitali su ga i za promašeni penal... Nije se ljutio niti je bio bezobrazan, samo je pomalo tužno rekao:

- Pa zašto me svi pitate za promašeni penal, a nitko ne kaže da sam zabio gol. To zaista nije fer!

I bio je u pravu. Ne, nije bilo fer. Jer onako kako je odigrao taj finale... Zaboravite Rooneya, Giggsa, Scholesa... Cijelo vrijeme samo su tražili Portugalca, kojeg je bilo po cijelom terenu. I suigrači, i protivnici, i tribine... svi su znali da lopta ide na Ronalda. Cijela obrana bila je postavljena da ga zaustavi, ali uzalud. Gledati uživo kako igra zaista je bio doživljaj. I vrijedilo je svake kune!

Tri godine poslije (14. rujna) Ronaldo stiže na Maksimir. Zbog Messija možda više nije najbolji nogometaš na svijetu, ali vrijedi svaki euro od 94 milijuna, koliko ga je Real platio.

Ako vam nije skupo, ako u ovim vremenima možete izdvojiti 200-tinjak kuna, izdvojite. Neće vam ni sekunde biti žao jer Ronaldov nogomet vrijedi svake lipe. Gledat ćete najveću svjetsku nogometnu zvijezdu. Veću i od Messija, koliko god genijalan bio.

Zbog problema sa srcem liječnici su ga otpisali

Cristiano je kao dijete imao tešku srčanu manu i morao je na operaciju. Liječnici su rekli da će nakon nje moći normalno živjeti, ali da nikad neće moći ozbiljno se baviti sportom. No djelomično zahvaljujući toj operaciji, danas je to što je. Ne samo da nikad više nije osjećao posljedice operacije i srčane mane nego je postao izdržljiviji i sporije se umarao. S voljom za trening koju je imao, to je bilo dovoljno da postane najveći! 

Otac pijanac napustio je majku i djecu

Portugalac je imao teško djetinjstvo. Osim što njegova obitelj nije imala novca, otac je i ono malo trošio na alkohol. Na kraju je otišao na put u Rusiju i nikad se više nije vratio.

Ronaldo je juhu mrzio više od svega na svijetu

Kad god bi pred njega mama stavila juhu, smučilo mu se. Nekad ju je, kao, nehotice prolio, a nekad ju je prolio čim je znao da ga ne vidi.

Sporting ga je kupio za mizernih 1500 eura 

S 13 godina skauti lisabonskog Sportinga vidjeli su da u njemu ima nešto. ‘Genijalci’ iz Nacionala pustili  su ga da ode za 1500 eura.

Profesore u školi gađao je stolcima

Bio je vrlo problematičan dječak. U školi je znao toliko izgubiti ‘kompas’ da je profesore gađao stolcima. Bit će propalica, tvrdili su. 

Koji sir Alex? U klub su ga doveli igrači

Nakon prijateljske utakmice Sporting - Manchester igrači Uniteda u avionu su rekli treneru Fergusonu da je protv Ronalda nemoguće igrati i neka ga kupi. Za nekoliko dana transfer je dogovoren, Ronaldo je postao ‘vrag’.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 131
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju