Obavijesti

Sport

Komentari 107

Rakitić: Teško da ću završiti u HNL-u, supruga ipak odlučuje

Rakitić: Teško da ću završiti u HNL-u, supruga ipak odlučuje
29

Ne postoji većih i ljepših utakmica od onih protiv Italije, ali nikako pred praznim tribinama. Jednom sam tako morao igrati u Baselu i bilo je katastrofa, kaže Ivan

VIDEO

Hrvatska nogometna reprezentacija priprema se u Splitu za kvalifikacijski ogled protiv Italije. Do velikog ogleda koji će se nažalost odigrati bez prisustva gledatelja ostala su još samo dva dana, a pred novinare je uoči večernjeg treninga izašao i europski prvak Ivan Rakitić

- Nakon ovakve godine ne vjerujem da ima nekoga sretnijega u Hrvatskoj od mene. Ponosan sam i sretan, došao sam u najveći klub na svijetu, bilo je ljudi koji su mi govorili da sam pogriješio, ali ja sam radio i dokazao na travnjaku koliko vrijedim. Dat ću sve od sebe da dogodine budem još bolji, do Nove godine su u igri još tri trofeja i znam da se kao dio najvećega kluba na svijetu neću opustiti, nego ćemo otići do kraja. 

Posebno je ponosan što je u postavi naslijedio jednog od legendarnih igrača Barcelone Xavija

- Za njega ne postoji zamjena, on je jedan i jedini. Ja sam ponosan da treniram i igram godinu dana uz njega, da učim od njega, ne samo nogomet. On je za sve nas najvažnija osoba, kapetan, uvijek je tu kad ti treba i još jednom bih mu se zahvalio. 

'Teško da je itko favorit protiv Italije'

Pred Hrvatskom je ogled s Italijom, u kome možemo puno toga riješiti, ali Raketa bježi od uloge favorita.  

- Protiv Italije teško da je netko favorit. Oni su maksimalno spremni, bit će nam teško, ali moramo vjerovati u naše sposobnosti i biti pravi, i to u svim segmentima pravi. 

Talijani kažu da je za njih jedan bod ravan bingu.

- To je dio taktike da oni nama guraju ulogu favorita, ali svi znamo tko je i što je Italija. Razumijemo njihovu poziciju, ali to nema veze sa stvarnošću, oni su uvijek Italija i imaju naš maksimalan respekt. Ne postoji većih i ljepših utakmica od onih protiv Italije, ali ne pred praznim tribinama. Jednom sam tako morao igrati u Baselu i bilo je katastrofa. Moramo to što prije zaboraviti jer s tri boda možemo napraviti puno. Cilj je biti na EP-u u Francuskoj, i zato želimo pobijediti svaku utakmicu. 

Kaže kako ga nije pogodilo što je Nogometni Oscar otišao u ruke Luke Modrića.

- To su kolege odlučile, znamo tko je i što je Luka, jedan od najvećih igrača među nama, respektiram to i čestitam mu da je treći put zaredom izabran. Za mene je kao igrač i kao osoba bitan, razumijemo se i drago mi je zbog njega.

'Svi zajedno ćemo nadomjestiti Luku'

No Luke nema protiv Italije. 

- Najvažnije je da se on oporavi a mi ćemo ga svaki po malo pokušati nadomjestiti. Luka je Luka, nemoguće je da ga zamjeni jedan igrač, svaki od nas morat će povući po malo... Na žalost prazan će biti stadion, velika je to šteta za sve, ali dat ćemo sve od sebe da igrom i rezultatom napravimo ono što se od nas očekuje. 

Na San Siru je bilo prilično dobro, no na Poljudu se očekuje pobjeda. 

- Odigrali smo tamo dobro, ali nismo pobijedili. Ima tu dosta mjesta za poboljšanje, ova će utakmica biti posebna, drugačija, nema nekoliko igrača ni njima, ni nama, ali imamo dobru statistiku protiv njih i želimo je i nastaviti. 

'Messi me pitao za Hajduk'

Objasnio je Rakitić i fotografiju Messija s Hajdukovim šalom nakon finala Lige prvaka. 

- Kum je bio tu, on je Hajdukovac, pitao ga je za sliku i to je to... Leo me pitao o čemu se tu radi, kad je čuo da je to šal kluba iz Hrvatske, rekao je kako nema problema. 

Rakitićev kum je prilično uporan lik i jedna od želja mu je da Rakitića pred kraj karijere dovede u Hajduk

- Keto je moj vjenčani kum, moj prijatelj, vjerujem da on to od srca želi, ali imam i ja puno želja pa mi se ne ostvare sve. Teško da ću ikad završiti u jednom hrvatskom klubu, imam ja i Sevillu i Basel, a zna se da je kod svih, pa i kod mene žena gazda i odlučuje.

Ozljeda Jedvaja, Mandžo po posebnom programu

Zadnje vijesti s treninga su da je Jedvaj uganuo gležanj i da vjerojatno neće konkurirati za utakmicu, dok je Mandžukić radio po posebnom programu zbog istegnuća mišića. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 107
VIDEO

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić
GOLIJADA U SPLITU

VIDEO Hajduk - Rudeš 5-1: Šou na praznom Poljudu. Krovinović i Pukštas po dva, zabio i Kalinić

Sadržajnu utakmicu bez Marka Livaje pred praznim Poljudom odigrali su Hajduk i 'davljenik' Rudeš. Rudešani su u Split stigli spuštenog garda pa teško nastradali, no uspjeli su stvoriti niz odličnih prilika

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše
VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige