Obavijesti

Sport

Komentari 49

Prednost Kaliniću ili Pjaci? Ili obojica, a na klupu - Brozović?

Prednost Kaliniću ili Pjaci? Ili obojica, a na klupu - Brozović?
1

ANKETA Ante Čačić kaže kako više nema dvojbi, ali ne želi otkriti prvih 11 za Ukrajinu, drži to za sebe. Golman, obrana i vezni red su poznati, no u napadu je nekoliko opcija...

VIDEO

Nema Ćorluke, nema Vrsaljka, i dalje je izvan reprezentacije Lovren, od ranije je jasno da neće biti ni Perišića... Sve to suzilo je manevarski prostor izborniku Anti Čačiću, koji je već nekoliko dana prije utakmice imao desetoricu igrača u glavi, a dan, dva prije Ukrajine otklonio je i posljednju dvojbu.

- Nemam dilema, ovih par dana sam raščistio i posljednju dilemu, tako da cijela javnost zna dobar dio naše momčadi. Rekao bih da mnogi znaju koja bi trebala biti početna postava - kazao je Čačić 24 sata prije početka utakmice.

Cijela javnost, čak i oni koji površno prate nogomet, znaju da će na hrvatskom golu stajati Danijel Subašić. U to nema nikakve dvojbe. Jednako tako, dvojbi nema ni po pitanju obrambene četvorke. Uostalom, praktički ih ni ne može biti, budući da Čačić u kadru ima ukupno pet braniča - Tin Jedvaj će držati desni bok, desni stoper bit će Matej Mitrović, koji će zamijeniti Ćorluku, do njega će zaigrati "zakrpani" Domagoj Vida, a uz lijevu aut-liniju ordinirat će Josip Pivarić. Jedina rezervna opcija za sve četiri pozicije u obrani je Marko Lešković.

U veznom redu, među onom trojicom koji su zaduženi za posjed, držanje ritma, ali i prvi defenzivni blok, neupitna su - sva trojica. Luka Modrić je kapetan, ponajbolji hrvatski nogometaš u povijesti, ključna naša figura, a odmah do njega je sjajni Ivan Rakitić. Zvijezdama Real Madrida i Barcelone pridružit će se i ovoga puta Milan Badelj, jedan od Čačićevih "lieblinga", igrača bez kojih ne može ni zamisliti svojih prvih 11. A zadnji vezni Fiorentine to povjerenje opravdava, igra na prilično visokoj razini i u klubu i u reprezentaciji, igra pametno, mudro, taktički vrlo odgovorno... I zato ga treneri vole, zato bez njega ne mogu.

I na kraju dolazimo do napada, gdje je više opcija. Čačić voli kad mu je u formaciji 4-2-3-1 desno u ovih "3" Marcelo Brozović, iako to nije njegova idealna pozicija. Kao što mu u posljednje vrijeme ni minutaža u klubu nije idealna, jer odigrao je svega 80 minuta u posljednjih 50-ak dana... Voli Čačić i kad mu je lijevo Ivan Perišić, koji je suspendiran, a voli i kad je u vrhu napada Mandžukić. Međutim, sve to bi se ovaj put moglo promijeniti.

Prva opcija - poznavaljući Čačićev način razmišljanja, i najvjerojatnija - kaže da će desno biti Brozović, lijevo Pjaca, a u vrhu napada Mandžukić. Druga opcija je premještanje Pjace na desnu stranu, "spuštanje" Mandžukića na lijevu stranu, gdje je inače Perišić, a to je i pozicija koju je u posljednje vrijeme znao igrati u dresu Juventusa. U tom bi slučaju u vrhu napada išao Nikola Kalinić, kojega mnogi zagovaraju u prvih 11 zbog svega što pokazuje u Serie A. Ne treba u toj priči zaboraviti ni na Andreja Kramarića, koji može i lijevo, i desno, i u špicu, ali u nekim varijantama i u sredinu, na poziciju rezerviranu za Rakitića.

Čačić, dakle, nema dvojbi, ali mi ih imamo. Pa, ajmo ih razriješiti... Kako biste vi posložili napad za Ukrajince?

 
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 49
VIDEO

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku
DOLETJELO S TRIBINA

VIDEO Đokovića u Rimu pogodili bocom u glavu nakon pobjede! Talijani: Bočica je ispala dječaku

Nedugo nakon što je potpisao kapu, u glavu mu je doletjela stvar koja je izgledala kao bidon, odnosno plastična sportska bočica za piće. Uhvatio se za glavu i pao na zemlju

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...
ODLAZAK ATRAKTIVNE TENISAČICE

Zaradila je šest milijuna dolara i misteriozno nestala s teniskih turnira. Nitko ne zna gdje je...

Camila Giorgi 2011. je izgubila sestru Antonelu u prometnoj nesreći, a tijekom teniske karijere nosila je uniforme vlastitog modnog brenda. Od tenisa je zaradila više od šest milijuna dolara, a obožava i modeling
Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida
ZAKULISNE IGRE

Maestro Luka lovi rekord Paca Genta, a Mbappé sprema plan da ga otjera iz Real Madrida

Modrić lovi rekord Paca Genta i ide po šesti ‘uhati’ trofej. Mbappé na ljeto dolazi u madridski Real i želi mu uzeti broj 10 i na njegovu poziciju dovesti svojeg prijatelja