Obavijesti

Sport

Komentari 106

Predsjednik Dinama: AEK je tražio da nas izbace iz Europe. To nikada ne smijemo zaboraviti

Predsjednik Dinama: AEK je tražio da nas izbace iz Europe. To nikada ne smijemo zaboraviti

Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može određivati može li netko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan, rekao je Mirko Barišić

VIDEO

U nezapamćenim okolnostima Dinamo iščekuje utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv AEK-a. Prvi susret trebao se igrati prije tjedan dana u Ateni, ali prethodila mu je masovna tučnjava navijača u kojoj je nastradao navijač AEK-a Michalis Katsouris.

Pokretanje videa...

videovijesti Zagreb kao utvrda: Ovo je utakmica visokog rizika, postoji i opasnost od napada dronom 01:21

Grčki klub od tada je zaoštrio komunikaciju prema hrvatskom prvaku. Odbili su bilo kakvu suradnju i tražili od Uefe da Dinamo izbaci iz Europe, iako 'modri' nisu imali nikakve veze s tragedijom. 

Atena: Igrači AEK-a uoči polaska u Zagreb

Igrači AEK-a došli su u Zagreb pod jakom policijskom pratnjom koja će ih pratiti sve dok se ne vrate u Atenu. Posljednje događaje uoči utakmice je za HRT prokomentirao predsjednik Dinama Mirko Barišić. Prvo se osvrnuo na tragičnu smrt navijača koja je potresla sve. 

- Dinamo je to osudio i osuđuje i danas, stavili smo se na raspolaganje AEK-u i grčkoj policiji. Dinamo ne može određivati može li netko u Grčku ili ne. Dinamo je tu nemoćan.

Zagreb: Nogometaši AEK-a pod jakim policijskim osiguranjem napustili zračnu luku

Je li klub imao informacije o dolasku navijača u Atenu?

- Mi smo dobro upoznati s tzv. subkulturom navijača, njihovim mentalitetom i imali smo određenu sumnju. To smo prenijeli na policiju. Naša policija je obavijestila grčke kolege, ali i policije zemalja na putu za Grčku. Crna Gora je pozitivno reagirala, oni su obavijestili Grke da dolaze prema granici. Dinamo je učinio sve sa svoje strane. Grčka policija nije dovoljno ozbiljno shvatila o čemu se ovdje radi.

Dinamo je nakon tragedije radio na smirivanju situacije, kao i HNS koji je kontaktirao Grčki nogometni savez, ali AEK i tamošnji savez oglušili su se na bilo kakav oblik suradnje. Štoviše, AEK je pritiskao Uefu da izbaci Dinamo. 

Zagreb:  Svečana loža na maksimirskom stadionu

- Oni su napustili sastanak, bez ikakve volje. Koncentrirali su se da se Dinamo izbaci. Naši prijatelji ili sportski partneri nisu nastupali korektno, to nikad ne smijemo zaboraviti. Pozvali smo ih na zajedničko druženje s delegatom UEFA-e, ali oni su to odbili. To je još jedan loš znak, ali mi ćemo biti uporni te pokušati ostvariti dijalog. Nadam se da ćemo doći do objektivne istine - rekao je Barišić pa pozvao navijače na fer i korektno navijanje.

- Želim da navijači svojim ponašanjem pokažu da su priče i objede dijela medija u Grčkoj, jednostavno "fantasmagoria" u redu bajki i basni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 106
VIDEO

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...
TEŠKI DANI

Olićev i Mandžukićev klub u problemima: Igrači ne dolaze na treninge, račun je blokiran...

Igrači dva mjeseca nisu dobili u plaću pa su odlučili štrajkati i ne dolaziti na treninge. Takva odluka će biti na snazi dok klub riješi dug prema njima, ali pitanje kako će to napraviti obzirom da je račun u blokadi
VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!
NOVI PROBLEMI

VIDEO Cirkus u Turskoj: Monaco slavio protiv Fenera, huligani utrčali na parket i napali ih!

Gosti su burno proslavili pobjedu, neki igrači su i pretjerali, a to je razbjesnilo pristaše Fenerbahčea koji su utrčali na parket i htjeli ih pretući